Дали е възможно едновременно да се пусне филм на TV през TVOut на видеокартата и да се
работи на PC-то ?
Ако това е възможно, дайте идея за програми, които управляват това.
Дали е възможно едновременно да се пусне филм на TV през TVOut на видеокартата и да се
работи на PC-то ?
Ако това е възможно, дайте идея за програми, които управляват това.
а каква ти е видеокартата, операционната система ??
Аз пробвах на GeForce FX5200 с TVtool и не стана или поне аз не можах да го направя. Въобще TVtool ми се видя много скапана програма но иначе е удобна де. Иначе да гледаш на ТВ-то само без да работиш на ПЦ-то няма проблем
картата ми е GF4 MX440; за TVTool съм чувал, но не знам дали ще мога да го подкарам да тръгне за моя случай;
а с някоя от по-новите модели на ASUS - например Asus 9520/TD или RADEON Asus A9250GE/TD, няма ли да стане ?
Трябва видеокартата ти да е "dual head" за да може да стане това което искаш, иначе не може. Виж в книжката за твоята видеокарта.
С MX440 става и само със стандартните драйвери - маркира се Extend my Windows desktop onto this monitor, но вече не помня кой трябваше да е 1 (Primary) и кой 2. Като се настрои, телевизорът показва филма, а панелът за управлението на плейъра (в моя случай беше BS Player) си е на монитора.
И на ATI и NVIDIA в стандартните драйвъри търси "overlay options">show full screen video .
да, но ще ми се запази ли refresh rate на монитора, който ми е 90Hz ?
няма да се запази. При мен на монитора ми е 85 Hz a ТВ-то ми е 100 Hz но въпреки това не може да се направи ТВ-то да работи на повече от 60 Hz. С глупавия TVtool не мога да пипна нито една настройка без да прецака дисплей настройките на компютъраПървоначално публикувано от mobil
![]()
http://store2.data.bg/tumnia/HELP/Tv-Out/
Тук мисля е добре обяснено
Ако картата ти поддържа 2 монитора проблем няма. Всъщност въобще наясно ли си как се подкарва тв-аут??
Като за начало вържи тв-то към компютъра и стартирай машината, за да се усети че има закачен втори монитор. После си влизаш в стандартните драйвери на НВидия - дисплей, опшънс, адвансд, н-видия ... трябва да имаш 4 възможности - Кониран - удължен странично/вертикално - двоен ... В общия случай двоен монитор те урежда ...
Трябва да се включи и още една опция но не и помня името в момента - ако някой е с н-видия пред себе си да каже - имам предвид опцията която добавя специализираното меню при десен клик върху приложение в таск бар-а ...
Като направиш и това просто стартираш примерно МС медия плеър - като се отвори даваш десен клик върху него и му казваш да изпрати апликацията на монитор 2 който ти е тв-то - съответно на монитор 1 можеш да си бачкаш ...
Сега с бачкането има тънкости обаче - трябва яка машина - това съм го пробвал на паломино 1600+ / 384 мб рам @333 / FX 5200. Едновременно работещи ДВД филм на телевизора със Cyberlink Power DVD и една игра на Рoker - резултат филма беше почти негледаем покрай играта, която в крайна сметка не е чак толкова тежка ...