Доста хора не се блазнят от лъскавия ХР, който благодарение на бъгове дори и с много памет се влачи и ползват Server 2003.
Ползването на Server 2003на десктоп машина е доста полезно. Как да се модифицира за работа е описано http://setcoms.hit.bg/TimeFiles/w2k3.pdf
Другото, което се прави веднала след модифицирането, а защо не и преди това е да се сложи подходяща антивирусна програма и по желание, а аз го препоръчвам, и "огнена стена".
Ето това исках да споделя, че при мен съм инсталирал "Аваст сървър" като антивирус, за нещастие след 60 дена той ще спре да действа по обясними причини. Регистрационен фай не успях да намеря, а аз горе-долу знам къде и как да търся, но и не е редно от друга страна да се ползва нелицензиран софтуер. Слагайки си firewall - zaSuiteSetup_61_744_001_en (не най-новия zapSetup_65_722_000_en), предполага стана ясно, че става дума за Zone Alarm, се оказа, че тя може да работи без проблем със "Аваста сървър", не се забелязва забавяне и/или конфликт още повече, че Zone Alarm-а си има антивирус и други две анти системи за защита.
Резултата е отлично работеща десктоп система със отлична защитна стена и две антивирусни, които не си пречат.
Странна, но отлична комбинация.![]()