Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 52

FireWall ефективна, лека, удобна ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2003

FireWall ефективна, лека, удобна ?

Можете ли да препоръчате FireWall ефективна, лека и удобна?
    Слагам я най-вече да спирам троянски кончета и кракнати програмки да се свързват с нета. На предишния Вин ползвах Zone Alarm, но доколкото знам не е най-добрия вариант, и след деинсталация продължава да действа и прочее.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Re: FireWall ефективна, лека, удобна ?

Напротив, ZoneAlarm е един от най-добрите варианти, но много зависи с коя точно версия разполагаш и как си настроил самата програма. Рядко настройките "по подразбиране" са най-ефикасни. Никога не съм имал проблеми с деинсталацията й, а доста пъти съм я деинсталирал от различни машини. Може би при теб някой запис в регистратурата не се разчита правилно и затова се скапва деинсталацията.

Но тъй като темата е съвсем друга, ето ти една програмка за целта:

http://www.softperfect.com/products/firewall

Инсталационният файл е под 1 МВ, версията е freeware, надявам се да ти свърши работа.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

има една програмка netlimiter, която съчетава в себе си стена и шейпър, доста е практична

5. Member
    Тук е от
    Oct 2003

@ IvO За ZoneAlarm аз лично съм доволен, за деинсталацията само съм чувал, че не се деинсталира, на мен никога не ми се е налагало да я махам. Ако можеш да дадеш линк за версия, крак и прочее ще ти бъда благодарен, защото моята е от преди поне 3 години и не мисля, че е разумно да я слагам пак нея.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2004

7. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Цитат Първоначално публикувано от SET_time
    @ IvO За ZoneAlarm аз лично съм доволен, за деинсталацията само съм чувал, че не се деинсталира, на мен никога не ми се е налагало да я махам. Ако можеш да дадеш линк за версия, крак и прочее ще ти бъда благодарен, защото моята е от преди поне 3 години и не мисля, че е разумно да я слагам пак нея.
    За деинсталацията на ZA мен питай, имам вече рутинен опит в тази задача.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Carcass ме е изпреварил.
    Точно с тази версия съм в момента.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2001

Тази софтперект не е апликейшън файъруол така че не става за защита ако някое троянче се опита да се измъкне. Наскоро направих здрав ресърч за файъруоли, идеята ми беше ултра лек, фрии, с аппликейшън филтър, да работи за вин2003, исках да спра разни програми да звънят вкъщи, същата идея:
    - ZoneAlarm Free - свалих си последната версия и тъй като винаги съм имал проблеми с тая програмка я инсталирах на виртуален уиндоус първо. И с право, уиндоуса не буутна след това. И за пореден път я изхвърлих от листата
    - Outpost 2,3,4/Lavasoft Firewall платени - бачкат, не много ресурси, при натоварване на връзката не дига много цпу, но има някаква дразнеща нестабилност, мине не мине 3-4 дена и нещо им се случи, я блокират някоя програма и се налага да ги киллна и пусна наново... бе много време ползвах аутпоста но накрая го зарязах
    - Look'N'Stop - нулеви ресурси, страшно бърза. Конфигурацията обаче е убийствена, руловете се пишат на ръка
    - Sygate Personal Firewall 5 - удобна, приятен интерфейс, лесна за настройване обаче едно муле и е достатъчно за да държи над 10% цпу и беше зарязана
    - ... още няколко тествах ама ги отхвърлих по различни причини и победителя:

Jetico Personal Firewall: http://www.jetico.com/index.htm#/jpfirewall.htm
    Фрии,3-4мб рам, при най-голямо натоварване (под голямо натоварване имам в предвид трансфер с 400к, така и създаване на хиляди връзки - п2п) съм я видял да дига 0.45%. Конфигурацията определено можеше и да я направят по-добре, има нужда от walkthrough за да можеш да пуснеш някой порт но се свиква.

Та таковата, идеални няма...

11. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2

Цитат Първоначално публикувано от Flex
    ...- ZoneAlarm Free - свалих си последната версия и тъй като винаги съм имал проблеми с тая програмка я инсталирах на виртуален уиндоус първо. И с право, уиндоуса не буутна след това. И за пореден път я изхвърлих от листата
    ...
    Не знам как си го постигнал това. Аз ползвам ZA откакто имам интернет и никога не съм имал проблеми.

12. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Цитат Първоначално публикувано от myrshavija
    Не знам как си го постигнал това. Аз ползвам ZA откакто имам интернет и никога не съм имал проблеми.
    Има големи проблеми със ZA потвърждавам го от личен опит. Пише го и в западните форуми, ама няма кой да чете.
    Това, разбира се, не значи, че е лош продукт, в никакъв случай. Сред най добрите е.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2001

Предполагам ЗА ако реши да тръгне ще работи добре. Аз също съм виждал много лоши изказвания за нея от напатили си, както и добри такива от хора при които работи. Просто нямам късмет с нея, по-предната и инсталация ме измъчи - затри ми ТЦП/ИП съпорта(!), имам мрежова карта но толкова, никакви кънекшъни не могат да бъдат направени, сокет изобщо не се отваря, деинсталирах, рових, четох, пробвах, йок, накрая рипеър на уиндоус. Най-леко съм се оттървавал с някакъв краш по време на зареждане на уиндоус, та за това в следствие от поговорката "Парен каша духа" аз вече не рискувам да слагам ЗА на основната ми машина

14.  

15. Тук е от
    Nov 2003

А какво ще кажете за Kerio WinRoute Firewall?
    Смених ZoneAlarm-а с него и май е по-добър. Поне според резултатите от тестовете.

16. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Единствената лека и ефективна защитна стена е Kaspersky Anti-Hacker. Има само най-нужното и е високоефективна. Това е и единственият продукт на Kaspersky от който става нещо, всичко друго е некачествено.

17. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Интересно - никой не каза за каква ОС става дума. Внимателно прочетох мненията.
    Вероятно по подразбиране е XP, но някои хорица си ползват още 98 или 95.
    Не е лошо да се споменава (може пък Linux да е)

18. Member
    Тук е от
    Oct 2003

ZoneAlarm 6.5.722.000 Pro - 13.1 MB

ZoneAlarmKg
    Мерси много за линковете, но за съжаление се оказа, че не стават за 98/МЕ, а аз съм с МЕ. Някой с идея за линк за добра версия и работещ крак за 98/МЕ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 35
    Последно: 20-09-14, 00:33
  2. Приказки за лека нощ
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 16
    Последно: 19-02-14, 14:38
  3. Има ли лека версия на...
    От gggggg във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 11-09-07, 23:23
  4. Най-удобна слушалка за skype
    От MAKAPOB във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 5
    Последно: 23-08-07, 20:04
  5. * Firewall: Unable to find firewall address
    От RZA във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 21-08-03, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе