За какво служи, и как се работи с putty? Гледам разни компютърни специалисти ползват тази програма, ама каксе работи с нея? Има ли ръководство на български?
За какво служи, и как се работи с putty? Гледам разни компютърни специалисти ползват тази програма, ама каксе работи с нея? Има ли ръководство на български?
братче, му е майката...
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=...cr%3DcountryBG
това е SSH клиент за Windows с тази програма можеш да осъществиш remote (дистанционен) достъп от Winsdows машина до компютър на който е пуснат SSH сървър,но за Unix базирани OS.Не знам да има упътване на български
Първоначално публикувано от А.Петров
С език, с пръсти... с разни други налични средства... - joke -
И кво цяла тема ...поне некой да пусне едно описание кво що и как го прай .
EDIT :
Може и да си , но според търсачката на форума това е единствената тема в която се споменава putty.
П.С. Без лоши помисли Ско.
Ами написал съм, но щом някои хора ги мързи да ударят два клика, ето какво пише:
PS. Защо ли ми се струва, че ако човек разбира (аз не разбирам) какво означава изразът "...малка програмка за Telnet и SSH за Win32 платформи" не би пускал подобна тема, а ако не го разбира, то описанието на програмата + упътването към нея няма да му свършат абсолютно никаква работа.PuTTY е безплатна малка програмка за Telnet и SSH за Win32 платформи.
Всички тези протоколи се използват за стартиране на сесия за отдалечено управление на машини през мрежата. PuTTY предоставя на крайните клиенти възможност за такава сесия.
Накратко програмата работи по следния начин: стартирате PuTTY на Windows машина, указвате свързване към друга машина, например Linux машина. PuTTY отваря прозорец (Shell). Тогава всичко което напишете в този прозoрец се изпълнява директно на Linux машината, и всичко което Linux машината изпраща обратно се вижда в същият този прозорец. По този начин можете да работите на Linux машината само с тази конзола, все едно че сте седнали на самата машина, която всъщност може да бъде физически отдалечена от вас на хиляди километри.
PS2. @bad_bobik - текста е от първия резултат от търсене в гугъл за "putty", към който съм дал линк в горното си мнение; затова (или заради топлата бира) мнението ми май звучи по-остро отколкото е нужно ;-)
На мен въпроса ми прилича на следното: Абе гледам, че хората ползват някакви кутийки с много копчета и като ги щракат се сменят разни картинки на Телевизора, както е това чудо и има ли някой описание на български как се работи с него? Щото съм виждал пък други хора с подобни кутийки, ама с антена да си ги слагат на ушите и да им говорят.
Знаеш ли, такава надменност е дразнеща. Ако видиш или чуеш за нещо, което не познаваш, от къде трябва да започнеш, за да се запознаеш с него?Първоначално публикувано от Black Adder
Hard
Знаеш ли, може да съм малко нагъл, но някак не видях в постинга ти друго, освен заяждане, тъй като ти самият не си обяснил като както в това putty и как се яде.Първоначално публикувано от Lupus
Така, че не смятам ни най-малко, че съм надменен. Бих могъл да дам аналогия и със запитване относно употребата на тоалетна хартия, на нож и вилица, на електрическата крушка, но счетох че това с дистанционното е най-умесно.
ДА, никой не се е родил научен, но и никой уважаващ себе си човек няма да губи времето на другите с питане за неща които би могъл да разбере сам, стига да не го мързеше. А това най-малкото говори за неуважение към хората четящи и пишещи тук.
Глупаво и наивно ще е да се опитам да обясня на другите нещо, което самия не познавам. От което не изпитвам ни най-малкото неудобство или срам. Въпроса на А.Петров намирам за съвсем правилен и логично зададен. И е добре да си спомняме от време на време мисълта на Съмърсет Моъм за книгите и нивите...Първоначално публикувано от Black Adder
шшшт
хайде посмекчете тона, успокойте нервите и да се върнем на темата...
FearMe
Въпроса е приключен още снощи.
Lupus
Големи "специалисти" има тук в този форум, човек да не попита нещо.
Явно форума е за по-напреднали. Ама като гледам и отговорите ... ъха...
В интерес на истината има не само специалисти, но и експерти и то не малко.
Просто на никой не му се отговаря на въпрос, чийто отговор се намира като първи резултат от търсене с http://www.google.com
Ще прощаваш, ама си в разрез с точка 14 от правилата за ползване на форума:
Така, че последния ти коментар е крайно неуместен.чл. 14. Предполага се, че имате поне елементарни познания щом сте дошли тук! Ако ги нямате, се постарайте да ги придобиете, четейки предишни теми за подобен на вашия проблем.
Е какво отговорите? Не ти ли беше полезен още първия? Айде, баста на темата, ако искаш по-подробни указания за работа с PuTTY, пиши ми на ЛС да ти дам телефон и да ти диктувам какво да правиш по диалоговите кутии. Фактурата ще ти я изпратя после по пощата. Катинарче!Първоначално публикувано от А.Петров