Резултати от 1 до 15 от общо 15

За какво служи, и как се работи с putty?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2000

За какво служи, и как се работи с putty?

За какво служи, и как се работи с putty? Гледам разни компютърни специалисти ползват тази програма, ама каксе работи с нея? Има ли ръководство на български?

2.  

3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Re: За какво служи, и как се работи с putty?

братче, му е майката...
    http://www.google.bg/search?hl=bg&q=...cr%3DcountryBG

4. XaugyTuH
    Guest

5. Тук е от
    Oct 2005

това е SSH клиент за Windows с тази програма можеш да осъществиш remote (дистанционен) достъп от Winsdows машина до компютър на който е пуснат SSH сървър,но за Unix базирани OS.Не знам да има упътване на български

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от А.Петров
    ...как се работи с putty?

С език, с пръсти... с разни други налични средства... - joke -

7. Member
    Тук е от
    May 2001

И кво цяла тема ...поне некой да пусне едно описание кво що и как го прай .

EDIT :
    Може и да си , но според търсачката на форума това е единствената тема в която се споменава putty.
    П.С. Без лоши помисли Ско.

8.  

9. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Ами написал съм, но щом някои хора ги мързи да ударят два клика, ето какво пише:

PuTTY е безплатна малка програмка за Telnet и SSH за Win32 платформи.

Всички тези протоколи се използват за стартиране на сесия за отдалечено управление на машини през мрежата. PuTTY предоставя на крайните клиенти възможност за такава сесия.

Накратко програмата работи по следния начин: стартирате PuTTY на Windows машина, указвате свързване към друга машина, например Linux машина. PuTTY отваря прозорец (Shell). Тогава всичко което напишете в този прозoрец се изпълнява директно на Linux машината, и всичко което Linux машината изпраща обратно се вижда в същият този прозорец. По този начин можете да работите на Linux машината само с тази конзола, все едно че сте седнали на самата машина, която всъщност може да бъде физически отдалечена от вас на хиляди километри.
    PS. Защо ли ми се струва, че ако човек разбира (аз не разбирам) какво означава изразът "...малка програмка за Telnet и SSH за Win32 платформи" не би пускал подобна тема, а ако не го разбира, то описанието на програмата + упътването към нея няма да му свършат абсолютно никаква работа.

PS2. @bad_bobik - текста е от първия резултат от търсене в гугъл за "putty", към който съм дал линк в горното си мнение; затова (или заради топлата бира) мнението ми май звучи по-остро отколкото е нужно ;-)

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

На мен въпроса ми прилича на следното: Абе гледам, че хората ползват някакви кутийки с много копчета и като ги щракат се сменят разни картинки на Телевизора, както е това чудо и има ли някой описание на български как се работи с него? Щото съм виждал пък други хора с подобни кутийки, ама с антена да си ги слагат на ушите и да им говорят.

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    На мен въпроса ми прилича на следното: Абе гледам, че хората ползват някакви кутийки с много копчета и като ги щракат се сменят разни картинки на Телевизора, както е това чудо и има ли някой описание на български как се работи с него? Щото съм виждал пък други хора с подобни кутийки, ама с антена да си ги слагат на ушите и да им говорят.
    Знаеш ли, такава надменност е дразнеща. Ако видиш или чуеш за нещо, което не познаваш, от къде трябва да започнеш, за да се запознаеш с него?

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Hard
    Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Знаеш ли, такава надменност е дразнеща. Ако видиш или чуеш за нещо, което не познаваш, от къде трябва да започнеш, за да се запознаеш с него?
    Знаеш ли, може да съм малко нагъл, но някак не видях в постинга ти друго, освен заяждане, тъй като ти самият не си обяснил като както в това putty и как се яде.
    Така, че не смятам ни най-малко, че съм надменен. Бих могъл да дам аналогия и със запитване относно употребата на тоалетна хартия, на нож и вилица, на електрическата крушка, но счетох че това с дистанционното е най-умесно.
    ДА, никой не се е родил научен, но и никой уважаващ себе си човек няма да губи времето на другите с питане за неща които би могъл да разбере сам, стига да не го мързеше. А това най-малкото говори за неуважение към хората четящи и пишещи тук.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    Hard Знаеш ли, може да съм малко нагъл, но някак не видях в постинга ти друго, освен заяждане, тъй като ти самият не си обяснил като както в това putty и как се яде.
    ......
    Глупаво и наивно ще е да се опитам да обясня на другите нещо, което самия не познавам. От което не изпитвам ни най-малкото неудобство или срам. Въпроса на А.Петров намирам за съвсем правилен и логично зададен. И е добре да си спомняме от време на време мисълта на Съмърсет Моъм за книгите и нивите...

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

шшшт

хайде посмекчете тона, успокойте нервите и да се върнем на темата...

FearMe

Въпроса е приключен още снощи.

Lupus

16. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Големи "специалисти" има тук в този форум, човек да не попита нещо.
    Явно форума е за по-напреднали. Ама като гледам и отговорите ... ъха...

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

В интерес на истината има не само специалисти, но и експерти и то не малко.
    Просто на никой не му се отговаря на въпрос, чийто отговор се намира като първи резултат от търсене с http://www.google.com

Ще прощаваш, ама си в разрез с точка 14 от правилата за ползване на форума:
    чл. 14. Предполага се, че имате поне елементарни познания щом сте дошли тук! Ако ги нямате, се постарайте да ги придобиете, четейки предишни теми за подобен на вашия проблем.
    Така, че последния ти коментар е крайно неуместен.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Цитат Първоначално публикувано от А.Петров
    Големи "специалисти" има тук в този форум, човек да не попита нещо.
    Явно форума е за по-напреднали. Ама като гледам и отговорите ... ъха...
    Е какво отговорите? Не ти ли беше полезен още първия? Айде, баста на темата, ако искаш по-подробни указания за работа с PuTTY, пиши ми на ЛС да ти дам телефон и да ти диктувам какво да правиш по диалоговите кутии. Фактурата ще ти я изпратя после по пощата. Катинарче!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. КАКВО Е S-ВИДЕО КАБЕЛ И ЗА КАКВО СЛУЖИ?
    От monto във форум Телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 28-04-15, 13:51
  2. Отговори: 7
    Последно: 26-03-14, 18:29
  3. Crossover на субуфер - за какво служи?
    От lasho във форум Тонколони
    Отговори: 2
    Последно: 30-01-13, 14:57
  4. Отговори: 6
    Последно: 01-03-10, 12:59
  5. 3а какво служи RGB кабела ?
    От monto във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 20-12-08, 18:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе