Резултати от 1 до 8 от общо 8

Как да оставя отворена сесията на DVD диск

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. HD
    HD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2004

Как да оставя отворена сесията на DVD диск

Здравейте,

досега не ми се беше налагало да правя такива работи, но ми се наложи - ето и проблема:
    имам направен имидж на системния ми дял на компютъра в къщи (с Acronis) - файла е над гигабайт, т.е. ще трябва на ДВД диск да се запише.
    Искам обаче да се направя на тарикат и на същия ДВД диск да си запиша и буутваща версия на Acronis, за да ми е по-удобно после при евентуално възстановяване на системата.
    С обикновено CD номера става - записвам си Акронис-а на диска (записвам го от предварително направено ISO например), оставям сесията отворена и после си добавам каквото искам.
    ОБАЧЕ с DVD диска не се получава нещо тоя номер - пробвах и с Алкохол 120% и с Неро.

Та има ли някой идея какъв софтуер да ползвам, за да мога да си запиша имиджа на Акрониса, да оставя сесията на ДВД диска отворена и после да си запиша самия *.tib файл, който е имиджа на компютъра ми.

Другия вариант, който със сигурност ще стане, е ISO-то на Акрониса да го редактирам с UltraIso (например), и в него да добавя и *.tib файла, но се питам дали няма по-интелигентен начин?

Благодаря предварително!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Re: Как да оставя отворена сесията на DVD диск

И сnero става.Даваш на dvd/nero burning rom/Continue Multisession disc

4. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Кое по-точно не се получава с неро-то?
    Зареди имиджа на Acronis във виртуален диск,после с nero записваш и имиджа и бутващия Acronis от виртуалният диск.

5. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Трябва да използваш DVD+R
    Ако използваш DVD-R няма да стане.

6. HD
    HD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от tana
    И сnero става.Даваш на dvd/nero burning rom/Continue Multisession disc
    Не трябва ли първо да дам Start Multisession, и чак после Continue? :-)

Да, пропуснах да го спомена - дисковете, с които пробвам са Ricoh DVD+R (едни оранжеви такива, досега не съм имал грижи с тях)

Значи как процедирам с Неро-то - правя си iso на Акрониса, после това го записвам с Неро (от меню Рекордер -> Burn Image) - като в диалоговия прозорец му давам да не финализира сесията, обаче като дам Бърн и ми казва, че този диск не бил подходящ за тая работа и да съм вкарал подходящия диск, а кой е той, само то си знае ....

WISEACRE - доколкото разбирам, с Нерото да запиша имиджа и буутващия Акронис просто като файлове, т.е. да ги хвана от вече заредения виртуал диск и да ги дропна в Нерото ли?
    Така не съм пробвал честно казано, може да опитам утре.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Няма да даваш Start Multisession даваш Continue -нали това му е предназначението ,да го продължиш после.
    Цвета на дисковете да ти кажа е без значение .Просто отиваш до близкото магазинче за такива работи и искаш от любезното момиченце диск дет да има повече място от 700 MB и то знае какво да ти даде.Пъхаш го в писачката-имаш нали? пускаш нерото и после както ти писах горе.Става повярвай ми.Айде успех.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от HD
    ..............
    WISEACRE - доколкото разбирам, с Нерото да запиша имиджа и буутващия Акронис просто като файлове, т.е. да ги хвана от вече заредения виртуал диск и да ги дропна в Нерото ли?
    Така не съм пробвал честно казано, може да опитам утре.
    Да,точно така,тъй или иначе nero-то ги разгъва точно като "файлове".
    p.s.както е споменал Vandal - някои от dvd дисковете са капризни за multissesion,по скоро ми се струва,че са записващите у-ства,но както и да е...

10. Member
    Тук е от
    Oct 2006

HD така е -значи Start multisession пишеш каквото пишеш и после като приключиш те пита дали искаш да запаметиш ISO ти го запаметяваш и после като искаш пак да пишеш на същия диск даваш Continue session отваряш това което си запаметил и си допълваш каквото си искаш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Пералня- Whirlpool АВМ 8122-6К/-мига диода за Отворена врата
    От zmeya.70 във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 13-12-14, 18:12
  2. Пералня оставя прах след изпиране
    От Carnivorous.Vulgaris във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 17
    Последно: 05-03-10, 10:02
  3. Надежден диск(HDD)
    От Julian във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 21-08-06, 12:16
  4. 2 ДВД филма на 1 диск
    От dimi във форум Общ - софтуер
    Отговори: 14
    Последно: 20-05-05, 12:14
  5. Отговори: 10
    Последно: 24-10-04, 02:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе