Здравейте,
Трябва ми програма която да извлича зададен от мен повтарящ се символ ( дума ) от текстов файл,и да го премества/копира в нов текстов файл.
Мерси
Здравейте,
Трябва ми програма която да извлича зададен от мен повтарящ се символ ( дума ) от текстов файл,и да го премества/копира в нов текстов файл.
Мерси
Май ще се наложи и пример да дадеш. Както си задал въпроса, излиза, че възможно решение на задачатa е да отвориш първия файл с текстов редактор, да замениш (find && replace) търсената дума с празен символ и да я запишеш в нов файл. Съмнявам се, че точно това искаш.
Предполагам може да стане с бат файл, стига да говорим за обикновен текстов файл.
Ето като начало виж тук:
http://www.computing.net/programming...rum/12413.html
Ами за пример нещо от рода на:
Улица 1 Иван Иванов ip: 192.168.1.1
Улица 2 Иван2 Иванов2 ip: 192.168.1.2
Улица 3 Иван3 Иванов3 ip: 192.168.1.3
Идеята е да копира и да запише в нов файл примерно само ИП адресите.Ако може да се зададе да кажем нещо от рода на:
copy all 192.168.1.*
Идеята е че от файл 100к ми трябва само 3к и ако на ръка почна да трия ще ми отнеме часове
P.S. @Cvetanov аа супер ,ще го пробвам само да се прибера вкъщи.може би с малко изменение ще ми влезе в полза.Някой ако има др идеи... да казва
Друго което се сещам е да ползваш UltraEdit. Там можеш да си създадеш макрос, който да ти свърши работа.
@Cvetanov
Мерси отново.Ще пробвам, ако не се справя ще пиша пак
js script + регулярни изрази чете реже каквото требе и го записва в отделен фаил.
добре звучи, но за съжаление неразбрах почти нищо Може ли малко повече инфо?Има ли някъде примерен скрипт и ако не можеш ли да помогнеш за направата му ?Първоначално публикувано от nikolin
Хмх, аз останах с впечатлението, че отговорът на Cvetanov ти е свършил работа. В крайна сметка реши ли си задачата или още не?
Малко е идотско, ама...
Ако ти е така добре структуриран файлът, може да го вкараш в Excel и после да си копираш само колоната с IP адресите.
Предполагам, че адресите могат да се окажат проблем - с различен брой думички в имената. За целта при импорта в Excel-а му дай разделителя да е ":" и ще ти направи само две колони - IP адресите във втората и всичко останало в първата.