Дайте ми идея за програма, която да е достатъчно богата на математически символи и с която мога да изписвам всякакви математически знаци и изрази. Не е нужно да може да ги смята, но трябва да има добри възможности и за обработване на текст. Идеята е да мога да си пиша курсовите работи.
Ако се сещате за нещо, което може да ми помогне - ще бъда благодарна на всякакви идеи.
Аз имам Mathematica 5 - с нея много лесно се пишат математическите изрази, има дори и опция Presentation, но или аз не мога да се ориентирам правилно в програмата, или наистина не е никак удобна за целта.
Пробвах и с Equation Editor v. 3.0 от 1996 - също удобна за математическите изрази, но текста...
После си помислих, че може да си пиша изразите в някоя от тези програми и да ги paste-вам в WORD, но те се "лепват" като картинки и пак не мога да си наглася текста.
Между другото, сега се сещам, че имам неинсталирани Maple 9 и Mathlab 5.2, но тъй като компютъра ми е доста слабичък и старичък, ще се радвам първо да чуя вашето мнение, преди да го натоваря с ненужни за сега програми.