Искам да записвам излъчванията 4 или повече телевизии едновременно на PC. Някой може ли да ми каже какъв хардуер и софтуер бих могъл да ползвам за целта? Нямам нужда от звук и от супер качество на изображението.
Искам да записвам излъчванията 4 или повече телевизии едновременно на PC. Някой може ли да ми каже какъв хардуер и софтуер бих могъл да ползвам за целта? Нямам нужда от звук и от супер качество на изображението.
едновременно?
тук малко се изсили
за запис ти трябва тунер. към него си върви програма, която записва.
за записването обаче ти трябва сериозна машина, колкото и да твърдиш, че не ти трябва качество.
1. поради нуждата от бърза обработка ти трябва процесор с повечко cache памет (с други думи sempron и celeron не са препоръчителни)
2. във връзка с 1. ще се наложи да се съобразиш и с резолюцията, на която искаш да правиш въпросния кепчър. пълен pal формат е по възможностите на процесор >3GHz с поне 512Kb cache.
3. понеже пълноценен кепчър с директна компресия в divx/xvid е труднопостижимо за средностатистическия компютър, ще трябва да записваш в mpeg с висок bitrate, което път води до следващата нужда - много свободно място. приготви се за едно понеее.... 2-3GB/час запис (няма нужда да уточнявам, че колкото по-висок bitrate си избереш - толкова повече място ще ти трябва...)
в заключение ще кажа, че нямам практически опит с >1 тунер на един компютър. теоретично не би трябвало да има проблем да се пусне на всеки един от тях различен канал и д се записва, но на практика не знам дали ще се получи. още повече, че силно ме съмнява който и да е процесор да издържи качествен запис с хубаво качество (пълен pal) на 2-3-4 телевизии
Става, бе, защо да не става?! С четири или повече PC-та с тунери.
Макар, че по-евтино и лесно би станало с 4 или повече видео-рекордера с вграден тунер и PC с най-обикновена WiWo* VIVO видео платка. Записваш си на касети и после прехвърляш off line на компютъра...
*EDIT: 10x на FearMe за поправката! Никога не съм си мислел, че ще направя такъв буламач между VIVO и WiFi, ама понякога и аз пиша спейки...
Благодаря. И аз си мислех да използвам тунерите на видеа, но ми трябва 24 часов запис, т.е. евентуално да пише направо на HDD.
Е, тогава не става номера с видеата.
Има външни тунери с хардуерен MPEG 1 и 2 декодери за около стотина лв., но нямам идея как ще се държат ако са повече от един. USB им е интерфейса. Пусни си един гугъл с "video +capture +external", например, и виж какво ще измъдри.
За звука ще ти трябват и 4 звукови карти.....ако устроиствата не са USB. Но честно казано не вярвам с обикновен комп. да се получи добър ефект. За такава работа ще ти трябва сериозен сървър с поне 2 процесора и раид масив от скъзи дискове.....и много,много RAM.
Друг вариант е .......... колкото и странно да изглежда, един външен 4 канален DVR с хард , вързва 4 видеомагнетофони на които ще се ползват само тунерите и готово Стига да има DVR дето да кепчва и аудио. Това е в кръга на шегата , ама май не е невъзможно за изпълнение.
Започвам да се отчайвам. Нима наистина няма начин? А пък мога и без аудио. Е, в крайна сметка - трябва ми предимно картината
доста би помогнало ако опишеш ТОЧНО какво искаш да направиш?
видеонаблюдение? запис на шоупрограми? ...?