Неволи с Microsoft ActiveSync
Та колкото и пъти да задам на въпросната програма да не стартира заедно с ОС тя винаги забравя и го прави при следващото пускане на компютъра.Отделно си е направила икона в My computer която немога да разкарам.Много мразя подобни нагли програмки които решават че си малоумен и неможеш да избираш какво да правиш.Направо се чудя как може фирма като Майкрософт да направи такова нещо.Вас не ви ли дразни това и дали има алтернативна такава програма?
Re: Неволи с Microsoft ActiveSync
А как й задаваш да не се стартира? Опиши.
Пробвай е те ТОВА животно :Drinks:
Start/run/msconfig/starup,там махам отметката на wcescomm.exe.Apply и exit.Съвсем нормално.На другия рестарт или на по-другия програмата "забравя" какво съм казал и пак.И тоя шорткът го мразя:
http://i.data.bg/07/06/24/433015_t.jpg
edit
ще пробвам с това и ще кажа.
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
Пробвай е те
ТОВА животно :Drinks:
Това работи ама само на момента килва процеса,при следващото пускане на програмата тук пак става така:
http://i.data.bg/07/06/24/433039_t.jpg
Виж в опциите на самата програма някъде дали има да се стартира с "Windows"-а.
Другото, което можеш да направиш, е да проследиш ключа в регистратурата, който стартира програмата, и да го изтриеш. Пътят е описан в "StartUp"-процесите.
Иво, не е толкоз лесна работата, аз колко псувни и ударих на времето - не е истина. Триеш, махаш и като се подмамиш да я пуснеш - гадината пак се намърдала и те трови.
Затова я трепех с тая програма да я не гледам барем. После съвсем я изтрих и си прехвърлях на покета каквото ми трябва през картата.
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
Иво, не е толкоз лесна работата, аз колко псувни и ударих на времето - не е истина. Триеш, махаш и като се подмамиш да я пуснеш - гадината пак се намърдала и те трови.
Затова я трепех с тая програма да я не гледам барем. После съвсем я изтрих и си прехвърлях на покета каквото ми трябва през картата.
Нещо такова е,голяма гад са създали тия.Преди малко приятел ме помоли да прехвърлим снимките от един SE на диск,инсталирах неговия Pc suite и си свърших работа за 5 минути.Нито ми направи неизтривамеми шорткъти,нито стартираше безразборно.Как едните могат да направят свестна програма,а другите не.При това са най-известната и богата софтуерна фирма.Иначе ключа е:
http://i.data.bg/07/06/24/433113_t.jpg
Аз поне такъв не виждам.Бе яко са мазали тия.Няма ли алтернативна програмка за покет?
Няма, няма, но сега се замислям дали пък не може да се бръкне директно в ЕХЕ-то на тъпия АктивСинк и да му се смени пътя, т.е да пише в друг ключ на регистрито. Тогава ще си пише при стартиране, ама - нъцки :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
Едната не работи,другите изискват инсталиран ActiveSync.
Нали това говорим сега.Пробвах няколко,даже и тия във форума на pocketbulgaria мълчат по въпроса та май ще трябва да се примиря или да го разкарам.
@dragozow,
Чудя ти се защо толкова те дразни? И аз я ползвам с MIO A701. Ами седи си кротко и не се обажда докато не включиш покета.
Предпочитам просто аз да решавам дали да стартира и кога да го прави.Просто имам нетърпимост към такива своеволни програми и тая ми бърка в мозъка.И аз от седмица някъде имам Qtek 9100.
Ако те дразни само това че се стартира автоматично, и не ти пречи че ще имаш излишен ключ в регистрито можеш да пробваш това което ти предложих по-горе, току що го пробвах и работи:
отиваш в С:\Program Files\Microsoft ActiveSync, отваряш wcescomm.exe с любимия си HEX редактор и търсиш :
Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
сменяш RUN с Ron или каквото там те кефи и готово, след рестартиране подлата гад няма да те мъчи освен ако не я стартираш на ръка.
аа, и още нещо, преди да го направиш редактирането е добре да утрепеш програмата в паметта, да не почне да мрънка като я кастрираш :)