Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 40

Въпрос

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2009

Въпрос

Здравейте.Исках да попитам за някоя по-добра антивирусна система, препоръчайте ми моля.Но не само за вируси, а имаше и някакви за спам и "malware" или нещо подобно, не знам точно името.Аз съм с Nod32, добра ли е тя изобщо?Още 1 въпрос-защо когато си имам инет, свързала съм се и отварям браузъра, ми дава съобщение "The page cannot be displayed", при положение, че си седя в скайпа, дърпам си филми и т.н, и това го прави периодично, когато "си реши" Истина ли е ,че този Internet Explorer 7 бил "бъгав" повече и от скайп-а и дали в него ми е проблема?Защото свалих и Мозила, същата работа става..Да не би настройките нещо да ми куцат?Изключила съм firewall-a и update-a, а на всичкото отгоре този номер го прави не само със сегашния ми уиндоус, а винаги, с всеки 1 !

2.  

3. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Re:Въпрос

antivirus - avast! Home Edition
    anti malware - Ad-Aware Free
    anti malware - Spybot Search & Destroy

и трите са безплатни

4. Тук е от
    Jun 2009

Благодаря, щом са по-добри от нод-а , ще ги дръпна,само да не ми попречат да отварям всички сайтове. А въпроса с прищявките на експлорър-а ми си остава, някой ако има предположение..

5. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

ами лично нямам представа, бих предположил, че идва от модема ти, който може да прегрява, но не съм сигурен.

P.S.
    Включи си firewall-а

6. Тук е от
    Jun 2009

Включих го, но и ъпдейтите се включиха автоматично, съответно сега ще бъда възнаградена със звезда ))))))) yahoo

7. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

@ fXOrange
    Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    ами лично нямам представа, бих предположил, че идва от модема ти, който може да прегрява, но не съм сигурен.

P.S.
    Включи си firewall-а
    Това за модема на боП ли го позна? И какво общо има НЕзагубването на връзка на Skype с нодовете му и ЕДНОВРЕМЕННОТО загубване на връзка към Интернет от браузър?!?

@ katy85
    В команден ред се пуска ping google.com -t и се гледат резултатите - дали съвпадат с дъненето на браузъра... това като начало.

Цитат Първоначално публикувано от katy85
    ...но и ъпдейтите се включиха автоматично, съответно сега ще бъда възнаградена със звезда ))))))) yahoo
    Това става само и единствено, ако си допуснала автоматична проверка, изтегляне И инсталиране на ъпдейтите. Въпрос на избор, разбира се!

8.  

9. Тук е от
    Jun 2009

Какво общо има ли?!? - Ами ако знаех, нямаше да питам като за начало. Просто поясних, че си имам връзка с инет, но не мога да влезна чрез никакъв браузър, и ме интересуваше дали не е от самия браузър..Извинявам се за невежите въпроси, но не всички разбират всичко

10. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от emos
    Това за модема на боП ли го позна? И какво общо има НЕзагубването на връзка на Skype с нодовете му и ЕДНОВРЕМЕННОТО загубване на връзка към Интернет от браузър?!?
    Това не е към теб.
    Ако искаш, направи малко диагностика с ping google.com -t. Остави го да си работи и цъкай адреси в браузъра. Когато спре да отговаря, върни се в прозореца на ping-а и виж дали има Request time out.
    Всъщност проблемът е много интересен и се чудя за какво да се хвана... малко е инфото, затова така "стрелям" напосоки...

11. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Цитат Първоначално публикувано от emos
    Всъщност проблемът е много интересен и се чудя за какво да се хвана... малко е инфото, затова така "стрелям" напосоки...
    ами аз, за какво говорех мислиш, ако ти стреляш на посоки, да не мислиш, че аз самят може да отгатна, точно от какво идва?

12. Тук е от
    Jun 2009

Хубаво, не съм искала да се караме.Наистина е интересен въпросът.Ей сега почвам да цъкам по твоя метод, да видим какво ще стане

13. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

@ fXOrange
    Виж, моето "стреляне" не е за вадене не око, а е популярен лаф тук, в България, означващ нещо от рода на "предполагам, че"... И понеже коментара за гледането на боб е след твоя цитат, да попитам - на теб ли подавам ръка? Не, разбира се...
    Сещам се за още един, който от позсцията си на модератор раздава предупреждения за тона постовете ми, без да се усетите, че това е реакция на неадекватнен преден ваш... Ама както и да е... Ако ще ме спираш от форума - свободни имена и проксита бол, да не отваряме приказка...
    Коригирам си поста с добавянето на обръщения...

Проблемът е интересен поради факта, че има работеща връзка към Интернет - Skype го доказва. Остава евентуален проблем с DNS-ите, но тук е интересното - все пак има кеширане...

И все пак за яснота: за какъв модем става въпрос?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

На ADSL съм и през последния час "нямам" DNS-сървър от страна на БТК.
    Нямам физически достъп до модема за да го рестартирам (заключен е в съседна стая и нямам ключ) и не знам дали проблема е в модема или в DNS-сървърите на БТК.
    Та се наложи да ползвам друг DNS-сървър за да мога да вляза тук във форума и да напиша това.
    А иначе пакетите през модема си вървят без грешка.

Не знам категорично дали има нещо общо с проблема описан в първия пост, може и да е съвпадение.

ПП. DNS-сървъра който ползвам в момента е 217.79.32.2
    Просто го въведох като IP-адрес за DNS в настройките на мрежовия адаптер. Останалите настройки ги получавам по DHCP от модема.

16. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@emos
    криво си ме разбрал.
    Помощта ти винаги е била ценна, просто имам лека критика, към практикуването и, на моменти.

В случаят реших, че постът ми е неудачен, и го промених.
    Нека продължим по темата и да забравим случилото се.

17. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Не се караме... изясняваме си в темата ти нещо, което още не сме правили...

Изтегли си някой portable браузър (Portable - не иска инсталация, работи от коя да е папка). Този става: Mozilla Firefox, Portable Edition.

Идеята ми е, ако при IE имаш "The page cannot be displayed", то какво ще имаш при същия адрес, въведен в Portable Mozilla Firefox?

18. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

@ MitkoS
    И аз съм на БТК ADSL и нямам проблеми с DNS-ите. Но ако е проблем от някой BRAS, то това няма как да не се знае от HelpDesk-a...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе