Аз пък от над 2 години съм без антивирусна и защитни стени и пак нямам никакви проблеми.
Аз пък от над 2 години съм без антивирусна и защитни стени и пак нямам никакви проблеми.
е просто не е възможно, да нямаш никакви проблеми.Първоначално публикувано от Pat
Нямам никакво намерение да споря.....Първоначално публикувано от fXOrange
![]()
ми аз също нямам намерение да споря, просто ми е чудно!Първоначално публикувано от Pat
ОС каква е ?Аз пък от над 2 години съм без антивирусна и защитни стени и пак нямам никакви проблеми.
И аз съм със XP- SP 3!Не ми говори че без антивирусна и Firеwall не си имал проблеми!Това означава че не шариш из WorldWild!А между другото ти може и да имаш проблем без да знаеш!Няма как да знаеш докато не направиш check!Но не виждам как!
Май никой не спомена BitDefender. За мен това е най добрата, но не я ползвам защото е платена. Ползвам си AVAST. Имам машини които само им слагам нов сериал. Не са преинсталирани повече от 2 години. AVAST работи и не създава проблеми. Иначе отдавна не съм пробвал нещо на Симантек и Панда.
Втора година съм с Нортън 360 и си поднових лиценза за още две години. Преди това бях с Нортън 2008. За разлика от Нортън 2006 е несравнимо по-лека, работи си някъде в бакграунд-а и въобще не те занимава с нищо. Освен антивирус включва и защита на лични данни, за ел.банкиране или пазаруване, бак ъп, ПС настройка, има и страхотен спам филтър, който се интегрира в мейл клиента на Уин офиса и каквото още се сетите.
Откак съм с Нортън нямам никакви ядове.
Цената в официалният сайт е около 70 долара. Някой може да каже, че е скъпо, но я ги разхвърляйте на дванадесет месеца - излиза по около 7,60лв.
то хубава рекламка, ама де и по тестовете да се представяше по-добре...![]()
Не е реклама, а лично мнение. Компютърът го ползвам главно за работа, гледане на телевизия и чат-пат сваляне на филми, не за тестване на антивирусни програми. Но като го докопа дъщеря ми.... Ползвал съм НОД, Макафий, Панда и Касперски, а Бит Дифендъра направо успиваше машината /само лицензиран софтуеър/. Най-доволен съм от Нортъна.
А нека не забравяме, че е от значение къде из нета се шматкаш...
аз да обясня, как стоят нещата при мен.
Значи имам 4 безплатни версии, по 3 месеца всяка, ( легални разбира се ), на NIS - 2007, 2008 ,2009, 2010.
Като ми изтече едната, деинсталирам и слагам другата, докато и тя изтече, и така на татък, което всъщност прави 4 х 3 = 12 месеца.
След което, АКО не съм го направил преди това, ( по различни причини ), преинсталирам Windows, с настройките му и всички програми, които ползвам, точно 11мин, от имиджа които съм си направил.
Та значи след преинсталацията, почва същата терапия, по формулата - 2007 = 3 месеца => 2008 = 3 месеца.....
Мда, някои ще намерят, че е глупаво, мене пък ми е забавно, безплатно и напълно легално.
Тук май няма почитатели на Kaspersky? Да не ме намразите, аз си го харесвам
Използвам го от времето, когато още се казваше AntiViral Toolkit Pro. За около 12-тина години съм го сменял няколко пъти с други антивирусни, но след това винаги се връщах на него. Не е перфектен, но за толкова години вирусите, които са пробили защитата му се броят на пръсти. Това, което не ми харесва е, че на моменти прекалено бавно сканира и товари системата. Преди време го използвах в комбинация с Ewido (страхотна програмка против всякакъв malware), но в последствие AVG я закупиха и я вградиха в пакета си, като отказаха да я предлагат отделно.
При мен вече станаха 4, + компютъра на майка ми и баща ми година и половина. Само един път ме налази някакъв вирус, който зарази някои .ехе файлове в D:\ партишъна. И това беше преди около 2 години, на ХР. Бял кахър в сравнение с времето и нервите, които бих похарчил в отегчителни сканирания, бавене при стартъп на цялата система, тежки бекграунд сървиси, алерти за безобидни кракове/пачове/кийгенове или фалшиви рекламни заплахи които великата им антивирусна била предотвратила, сакън да не си помислиш че е безполезна.Първоначално публикувано от Pat