Страница 26 от 28 ПърваПърва ... 162425262728 ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 418
Like Tree16Одобрявам

3D филми - даунлоуд ,формати и контейнери

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Отговор: 3D филми - даунлоуд ,формати и контейнери

На старата машина също ползвах CyberLink 13 и с изключение на досадната му защита на Blu-Ray съдържание с авторски права /Cinavia - спиране на аудиото след 10 мин. възпроизвеждане/ всичко останало си беше ОК! Сега, ако попадна на видео формат, неподдържан от мултимедийният ми плеър Дива Премиум v.1, ползвам този който си върви с лаптопа - ASUSDVD.
    Последния като визия, функционалност и инстукции е едно към едно със CyberLink и вероятно е пак техен продукт.
    3D настройките стават активни при разпознат от плеъра 3D дисплей - телевизор, монитор - все едно, така че експериментирай с настройките след като си задал нужните настройки в контролният панел на картата. Аз лично съм променял само региона, аудио изхода и езиковите настройки. Картината, както писах вече, си тръгва в 3D, но и да не тръгне по подразбиране, можеш когато искаш да си превключваш в 3D или в 2D от наличния в навигациите бутон. Разликата в качеството на визията в 3D, сравнена с тази при ползване на 3D бутона на дистанционното на ТВ-то е огромна в полза на плеъра, разбира се. Последно за драйверите - забелязах една новост при последните им 1,2 версии. Докато преди нямаше значение, сега ако не е свързан 3D екрана по време на инсталирането им, поддръжката на 3DТV не се инсталира.

Успех!
    zabadara одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Бургас

[QUOTE=raziel66;664754]@Deyan Stoykov, @corewin

Причината за проблемите ви с възпроизвеждането на Blu-Ray 3D филми, според мен е само една - несъвместима видео карта.
    Съвместимите външни карти, както и вградените в процесорите графични ядра от HD 4000 нагоре, разпознават даден 3D телевизор през HDMI интерфейса като HDTV 3D, благодарение на което позволяват да се избере резолюцията, отговаряща на изискванията за възпроизвеждане на 3D формата. А именно - HDTV 3D, 1080р, 1920х1080, и честота на опресняване 24Hz.
    След като това е изпълнено и телевизора е зададен като основен екран, софтуерните 3D плеъри стартират картината автоматично в 3D, както при пускане на Blu-ray 3D диск /ISO/, така и при 2D видео в SbS или O/U.
    То
    Видеото ми е nvidia geforce 320M. Задавам ТВ-то като основен екран, излиза 1920х1080, 60Hz. Пускам с Total media theatre, тръгва в горната лента на програмата пише 3D, само че не е, върви си 2D. Променям настройките, давам го на 2д, после пак на 3д, но няма промяна, върви си на 2д. Пробвах и с PotPlayer- същата работа. Видеото ми има някакви настройки за 3D, не знам за какво са. Къде да търся проблема. Видеото ми е с последните драйвери

4. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от raziel66 Виж публикацията
    Мисля, че ще от полза за много колеги, ползващи картите на ATI, /които както е известно нямат собствена драйверна подръжка на 3D видео формата/, някой да им сподели практическия си опит и съвети.
    Как така нямат драйверна поддръжка за 3D?

От 6-та серия картите поддържат AMD HD3D.

Или не съм те разбрал правилно и говориш за картите преди 6-та серия.

Цитат Първоначално публикувано от Deyan Stoykov Виж публикацията
    Видеото ми е nvidia geforce 320M. Задавам ТВ-то като основен екран, излиза 1920х1080, 60Hz. Пускам с Total media theatre, тръгва в горната лента на програмата пише 3D, само че не е, върви си 2D. Променям настройките, давам го на 2д, после пак на 3д, но няма промяна, върви си на 2д. Пробвах и с PotPlayer- същата работа. Видеото ми има някакви настройки за 3D, не знам за какво са. Къде да търся проблема. Видеото ми е с последните драйвери
    Какъв е хардуера на лаптопа и каква е ОС?
    Този пост е редактиран от Momchil; 20-01-14 в 20:54.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от Momchil Виж публикацията
    Как така нямат драйверна поддръжка за 3D?

От 6-та серия картите поддържат AMD HD3D.

Или не съм те разбрал правилно и говориш за картите преди 6-та серия.
    Не си ме разбрал, предполагам. На теория от 5-та серия е обявена поддръжка - наличен HDMI 1.4 изход, но аз поне не съм прочел досега за полезна такава като софтуер /драйвери/
    Поддръжката на 3D /120Hz дисплеи/ беше възможна едва след инсталиране на софтуера на TriDef /DDD/ и iZ3D , което ставаше срещу заплащане.
    Беше, защото ако не ме лъже паметта - миналата година четох, че прекратяват /или са прекратили/ това си занимание.
    Разбира се, не мога да го потвърдя на 100% - затова предложих ползващите тези карти да споделят личен опит, как стават при тях нещата със стереоскопичното 3D и филмите на Blu-Ray 3D най-вече.
    /При игрите имаха една смешна опция да делят картината на две /SbS eдин вид//

п.п.
    Препоръчвам на всички рок фенове и в частност 3D такива - новото кино Metallica Through the never 3D
    В магазина на народа е с DTS 5.1, а ако искате да се изкефите максимално от саунд в HD MA, ще трябва да се разходите до 3D Torrents тракера.

Metallica Through The Never 3D Official Trailer #2 (2013) - Metallica Movie HD - YouTube
    Този пост е редактиран от raziel66; 20-01-14 в 22:15.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Бургас

Какъв е хардуера на лаптопа и каква е ОС?[/QUOTE]

Processor: Intel core i5 M430 - 2x2.27GHz
    RAM: 4GB
    Video: nvidia geforce GT 320M - 1024MB (собствена памет)
    ОС: Windows 7 ultimate 64-bit

Сега се опитвам да разбера да не би HDMI кабела ми да е 1,3, не пише нито на кабела, нито на опаковката, но пише FULL HD 3D ready.
    А има ли вариант и HDMI изхода на лаптопа да не потдържа 3D.
    Този пост е редактиран от Deyan Stoykov; 20-01-14 в 22:09.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2011

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Бургас

И кво за една бройка сега не мога да гледам Blue ray 3D тея майтап ли си праят.
    geforce 335M потдържа
    geforce 320M не
    Толкова голяма разлика има между двете, че напрао лошо ми става

10. Тук е от
    Jan 2014

Здравейте! Извинявам се предварително, ако вече е коментиран този проблем.
    Телевизор Samsung LED UE40F6640SSXXC . Разгадах как да пусна бг субтитрите по принцип(с еднакво име на двата файла и с големи букви накрая ***.SUB ), но на 3D не тръгват по този начин.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Бургас

[QUOTE=Inoko;665558]Здравейте! Извинявам се предварително, ако вече е коментиран този проблем.
    Телевизор Samsung LED UE40F6640SSXXC . Разгадах как да пусна бг субтитрите по принцип(с еднакво име на двата файла и с големи букви накрая ***.SUB ), но на 3D не тръгват по този начин.
    3D субтитри не тръгват през вградения плеър /освен ако не са вградени във филма/. Свързваш със HDMI кабел и пускаш от компа.
    Този пост е редактиран от Deyan Stoykov; 26-01-14 в 21:42.
    zabadara и Inoko харесват това.

12. Member Аватара на zabadara
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Търговище

Цитат Първоначално публикувано от Inoko Виж публикацията
    Здравейте! Извинявам се предварително, ако вече е коментиран този проблем.
    Това с голямото SUB за пръв път го чувам.При мен и с srt и със sub ,но малки си тръгват без проблем.А за 3Д-то колегата е прав.HDMI кабел и тв-то да е основен монитор и добър плеър.Това е решението.През вградения не става.А и видеокартата на компа трябва да е якичка.
    Inoko одобрява това.

13. Тук е от
    Jan 2014

Благодаря на Deyan Stoykov и zabadara. Бяхте ми полезни. Спирам с надеждите и ще гледаме 3D през компа или с английски субтитри.

- - - - - - - - - -

Благодаря на Deyan Stoykov и zabadara. Бяхте ми полезни. Спирам с надеждите и ще гледаме 3D през компа или с английски субтитри.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2014

Здравейте пичове искрено се надявам да ми помогнете!!! Когато пускам филм формат SBS нямам проблем качеството е перфектно 3Д-то е супер но когато филма е OU каквото и да пускам от опциите на телевизора не се получава!!! Слива картината но е някак размазано-двойно!!! Моля помагайте!!!

16. Тук е от
    Feb 2014

Отговор: Re:3D филми - даунлоуд ,формати и контейнери

Здравейте! Имаме аналогичен проблем!
    3D телевизор LG 42LW5400. Филми, музика и снимки качваме на външен хард диск 500 ГБ и нямаме проблем с гледане и слушане на музика през USB порта на телевизора. Проблема ни идва с гледането на 3D филмите. Малка част от тях тръгват за съжаление!

Можете ли да посочите някакво разрешение на нашия проблем?!
    Благодарим предварително!
    Поздрави!

17. Member Аватара на zabadara
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Търговище

Отговор: Re:3D филми - даунлоуд ,формати и контейнери

Цитат Първоначално публикувано от kaloyann Виж публикацията
    Здравейте! Имаме аналогичен проблем!
    3D телевизор LG 42LW5400. Филми, музика и снимки качваме на външен хард диск 500 ГБ и нямаме проблем с гледане и слушане на музика през USB порта на телевизора. Проблема ни идва с гледането на 3D филмите. Малка част от тях тръгват за съжаление!

Можете ли да посочите някакво разрешение на нашия проблем?!
    Благодарим предварително!
    Поздрави!
    HDMI кабел от компа до тв-то и читав плеър.Разбира се и хубава видеокарта.През плеъра на тв-то забрави.Много имо изписано по въпроса ти в темата.Прочети малко.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2011

@kaloyann

Според мен, единствената реална полза от вградените плеъри е тази, преди да направим избора си на 3D телевизор, да проверим на място в магазина какво качество на картината в 3D осигурява.
    Част от решението на вашият проблем давате самите вие във въпроса си - "Малка част от тях тръгват", което значи, че защо останалите не тръгват ще разберете, когато отделите време да прочетете ръководството за употреба за поддържаните аудио и видео формати. Така, преди да свалите даден филм, ще можете да сравните данните посочени в инфо файла към всеки един торент, дали отговарят на поддържаните от телевизора ви формати.
    Към коментара на колегата @zabadara бих добавил, че при възпроизвеждането на 3D филм от компютър /или мултимедиен 3D плеър/ освен че отпадат грижите ви относно поддържаните формати, можете да гледате 3D филми със субтитри, които за повечето софтуерни плеъри дори не е необходимо да се конвертират предварително.

@Bubo

При някои модели 3D телевизори, за видео в O/U е необходимо двойно натискане на бутона "3D" на дистанционното.
    Също така, ако имаш налична опцията "разпознаване на 3D сигнал" в менюто с настройки на картината, телевизора ще го направи автоматично.
    zabadara одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Видео формати
    От didosl във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 26-02-12, 00:00
  2. ПРЕМЕСТЕНО: 3D филми - даунлоуд ,формати и контейнери
    От kod във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 0
    Последно: 25-01-12, 17:45
  3. Програма за преработка на аудио формати на филми
    От зенит-е във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 28-12-11, 23:39
  4. Препоръчайте ми даунлоуд мениджър
    От get във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 11-08-04, 17:00
  5. Даунлоуд в мрежата
    От WISP във форум Мрежи
    Отговори: 4
    Последно: 19-03-03, 14:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе