Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 28 от общо 28

Как да си защитим харддиска от фомрматиране.?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Re:Как да си защитим харддиска от фомрматиране.?

Ето и един приятелски отговор!
    Цитат Първоначално публикувано от daley
    Compare, защо бързаш? Кой те гони? Майката му е спокойствие и силна храна
    Наспивам се хапвам си не мога да се оплача но само проблеми с тия компютри толкова проблеми че с жена казина и алкохол съм нямал .
    Вече не знам какво да правя!

2.  

3. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от Compare
    Вече не знам какво да правя!
    Вероятно е време да преосмислиш заниманията си! Някъде там в безкрая има нещо за което си бил роден и в което можеш да бъдеш наистина добър. Намери го, успех

4. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

моля, за на пред, ако някой има да казва нещо по темата, да го казва, мисля че с подбивките и шегите изпълнихме плана.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2002

За какво ли не се писа,но по темата нищо .Само един @Fearme ли има в тоя форум все се питам .
    И така като гледам сапсение няма .Вярно едно време дискетките бяха много яки в това отношение.Жалко сигурно производителите не са сметнали за добре или кой знае за какво да сложат един бутон или там копче или каквото и да е, да не могат да се изстригват тия дискове .
    Ами аз вече умалях да ги трия, вече съм смел и без отговорен ,нямам какво да трия То било снимки от 10г Филми картинки програми .............!

6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Ха, сега е добре. След като вече пишеш разбираемо ще се опитам да ти отговоря ползотворно:
    Ако искаш да не можеш да си изтриваш дисковете, най-лесното което можеш да направиш е да се научиш да работиш с компютъра си отказвайки се от администраторски права. В уиндоус само администраторите могат да форматират. Създаваш си потребителски акаунт и работиш с него...когато правиш промени: инсталираш, деинсталираш или триеш от системата си, само тогава влизаш с администраторски права. Нещо повече:

Експертите са анализирали над 200 открити в продуктите на Microsoft уязвимости и са стигнали до извода, че използването на личен акаунт позволява да се елиминират 64% от „дупките“ в системата. Изследванията на BeyondTrust показват, че най-простия отказ от администраторски права, ликвидира 90% от критичните уязвимости на Windows 7 и 94% от откритите в Internet Explorer бъгове. Правилната настройка на правата за достъп закрива всички дупки в Microsoft Office и Internet Explorer 8, от които потенциално могат да се възползват хакери.

Проведените от BeyondTrust изследвания за пореден път потвърждават колко е важно обикновените потребители да използват обикновени потребителски акаунти, вместо администраторски. Подобна предпазливост намалява риска от заразяване на компютъра с опасни програми и позволява частично или напълно да се изключи вероятността от атака от страна на хакери.

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

хайде да дам още един акъл

понеже дялът, на който е windows не може да се форматира, тогава проблемни остават другите дялове. ако допуснем, че имаш няколко харда, а не един с няколко дяла, то тогава просто ги извади от компа, сложи ги във външни кутии, свържи си ги през USB-тата и когато решиш да форматираш, вече спокойно ще можеш да си разкачиш всички, освен този, който наистина искаш да форматираш

гледай какво елегантно решение измъдрих посред нощята

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    ...понеже дялът, на който е windows не може да се форматира...
    А дали е така...кой...кой ще ми каже...
    В една отдавна прашасала тема се твърди:

Цитат Първоначално публикувано от dika
    С Партишан меджика можеш да форматираш даше при зареден windows.
    Пускаш си ПМ-ка,формат диск (дяла на който ти Win,PM,Swap т.н.)запомняш измененията,и ако той не те накара да ресстартираш,то ти гоправиш сам и се наслаждаваш на форматиран дял.

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

не съм пробвал и проверявал. не виждам причина да не може по този изричен начин, но в случая не говорим за целенасочено форматиране с друг софт, а за нормалното форматиране през win-а, което трови compare

11. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

Compare, търсиш конкретен съвет, а не даваш конкретна информация.
    С каква операционна система работиш, каква е файловата система на диска/дяла, който искаш да защитиш, по какъв начин обикновено изтриваш "по невнимание" съответния дял?
    Под Windows XP (вероятно ще работи и под по-нови версии) има лесен начин да "забраниш" форматирането - създаваш файл за виртуалната памет върху всеки дял, който искаш да "защитиш". Не съм опитвал форматиране през My Computer, но след създаване на такъв файл в Disk Management-а опцията за форматиране е неактивна.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Цитат Първоначално публикувано от panevdd
    Compare, търсиш конкретен съвет, а не даваш конкретна информация.
    С каква операционна система работиш, каква е файловата система на диска/дяла, който искаш да защитиш, по какъв начин обикновено изтриваш "по невнимание" съответния дял?
    Под Windows XP (вероятно ще работи и под по-нови версии) има лесен начин да "забраниш" форматирането - създаваш файл за виртуалната памет върху всеки дял, който искаш да "защитиш". Не съм опитвал форматиране през My Computer, но след създаване на такъв файл в Disk Management-а опцията за форматиране е неактивна.
    Ами по принцип за всички операционни системи и дялове.
    В момента съм с Windows7 SP1 x64 ,NTFS
    Съответният дял го изтривам по по погрешка разбирасе с не знам какви tools почети всички който могат да ти минат през ума .По специално искам да защитя HDD USB рзабирасе нямат нищо общо с My Computer.
    Просто някакво си произволно HDD USB .Просто да съм сигурен че няма да може да се направят поредните грешки.!

Пробвах виртуалната памет но ....

Взех да се замислям да пиша някой друг ред и на производителите .....По точно ме мързи

Дори като четох поста на @Fearme реших да трия всичко на поразия и проблеми и ядове няма да има
    А до колкото до писането беше ми хакната клавиатурата абе кво да се обяснявам Просто кетчшууууп !

Много благодаря за отговорите .
    Е явно няма такава програма още.

13. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

@Compare, браточка, мисля, че пръстите ти изпреварват мноо чувствително мисълта! И ако успееш да ги синхронизираш тези двете неща(мисълта и пръстите) - няма да имаш нужда от никакви допълнителни програми!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Браточка и на мен ми се искат много неща но не винаги става така както трябва да стане .Ако мислиш че се справиш по добре от мен и от останалите направиго, някъде там шапка съм свалял .

16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

хайде кажете "довиждане" на темата

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Как да защитим телевизора си?
    От Shmi във форум Телевизори
    Отговори: 11
    Последно: 27-01-12, 09:46
  2. Продавам два харддиска
    От monijbl във форум Продава
    Отговори: 4
    Последно: 20-04-10, 10:04
  3. Да си защитим ракията!!!
    От zz_stefanov във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 14
    Последно: 17-01-07, 01:43
  4. CryptoHeaven - или, как да защитим информацията си
    От ru-boy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 16-07-06, 22:04
  5. не ми заси4а харддиска
    От Roko2002 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 27-07-05, 23:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе