Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 33

CDta ka4estvo

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2002

CDta ka4estvo

Ставаше дума за онези старите D-view-ta които бяха само сини и зелени. Реших че са ментета защото по едно време на пазара се появиха дискове D-view от старите,които бяха с по 40 стотинки по-евтини от съшите дискове да кажем в office 1. След като си купих от двата вида разбрах че единствената разлика е че по евтините от долния край (от който се записва) бяха лъскави, а по-скъпия вариант на същите отдолу бяха тъмно сини. После вече на всякаде бяха лъскави, а сега гледам изцяло са сменили дизайна им и отгоре. Аз лично бях по-доволен от тези, които отдолу не бяха лъскави. До колкото съм запознат цветът на диска се дълйи на материалите от които е направен и най-качествените са дисковете със златист цвят на записващата повърхност и след тях със син... за тези дето са сребристите (ала Стара Загора) не мога да кажа към коя категория спадат понеже не успях да намеря нищо, като инфо от какво са направени.

The gold-colored CD-R uses the PhtaloCyanine pigment and a gold reflection layer. As the pigment is transparent, the golden reflection layer shines through the bottom side giving the golden look. Compared to the other colored media, the reflection contrast of the golden medium is the highest and the durability of such CD-Rs is said to be over 100 years. As the golden medium's reflective property is the highest, if you have problems reading data from any other burnt media, try using the gold medium CD-R.

The blue media is made of Azo pigments. Like cyanine, it is blue in color but unlike the green CD-R it uses a silver reflection layer which gives the blue color. Manufacturers claim blue CD-RS are as durable as golden ones.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

CDta ka4estvo

4. Member
    Тук е от
    Apr 2002

CDta ka4estvo

Prinko на шпиндел не изтрайват хич! Старозагорските карат повече.

5. Member
    Тук е от
    Feb 2003

CDta ka4estvo

Та миналия път писах за едни дискове eProformance що никой нищо не казва за тях .А за Princo досега им бях голям фен ама нещо зехте и ма разубедихте .

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

CDta ka4estvo

Моите лични впечатления..

Proformance - 10% се скапват

Creation - 30% се скапват, или не се четат навсякъде

Princo - 1% се скапват

7. Member
    Тук е от
    Apr 2001

CDta ka4estvo

1. относно евтини носители - не намирам никаква разлика при записи на 16х. Друг въпрос е че на скорост 32х ми се случва да гърмят и Принко и Мултидиск и Оптикал и всичко дето е на цена 50-65 стотинки. Затова пиша само на 16х тези носители. Оптикал съм виждал как им пада покритието масово след 6-7 месеца и затова не искам да ги виждам. Нашенски ама боклук. Да ги направят малко по-добри и съм навит да ги спонсорирам. Сега имам 50 Мултита и ще добия и от тях по-качествено впечатление.

2. ако трябва да записвам нещо по-важно - архива ми например или селектирана музика работя само с Вербатим(със сино покритие отдолу), ХП имам едни останали от едно време и сега последно имам едни ЕМТЕС дето са на до 16х, но без проблем съм ги пържил и на 24х. Нерото ми дава и на 32х на тях, но не смея. Но за толкова години за наистина важни работи - само Вербатим и нямам никви проблеми. Още имам Вин 3.1 на дискети Вербатим от преди почти 8-9 години и си работят:[]

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2003

CDta ka4estvo

Съгласен съм тебе KingRex че са хубави Verbatim са хубави ама и цената им е хубава а пък доколкото аз съм разбрал тфа е тема за ефтини дискове .А също препоръчвам и Samsung Black за архивиране на информация .А за Verbatim-а в Metro са за по 12-13 лева 10 бройки .

10. Member
    Тук е от
    Jul 2002

CDta ka4estvo

Аз съм виждал и вербатими които са скапани, не зависимо от готината си цена...

11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

CDta ka4estvo

Специално мултидиск '99 не бих ги препоръчал. Не се четат на 40% от цдромите. Принко ползвам за по-рядко употребявани дискове, а ТДК за мп3-ки и всякакви такива. Досега д-вю не ми се е скапвал.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2000

CDta ka4estvo

Плекстор - безгрижно пише Optical Storage na 40x, един колега наскоро имаше големи грижи с Princo - някъде към 30% брак, сега е минал на eProformance - между другото интересното при неговата писачка е че е Teac CDW548 - и Optical Storage които Plextor записва на 40x на неговата записвачка не дава да се записват на повече от 16x - има няква технология дето казва коя е maximum safe speed което е тъпо - но какво да ги правиш Teac.

Ако си говорим за скъпи дискове за мен има само една марка - Verbatim - имам диск на близо 7 години - минал е през бая народ и изглежда ужасно но все още всичко се чете безпроблемно - велики са Verbatim но за съжаление твърде скъпи...

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

CDta ka4estvo

Какаво му е скъпото на Verbatim-a? До 1:40 с кутийка [:D]. Пък и Cristal Verbatim-ите изгеждат ного яко []

Да питам някой да е позвал Euro Silver - Повдивски са.

Айде сички вие дето се кефите на гадните бъгарски Optical Storage, кажете си мнението за конкуренцията

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2003

CDta ka4estvo

Не ти ги препоръчвам мнооо са зле на някои им се отлепя покритието направо от самосебе си .

16. Тук е от
    Mar 2003

CDta ka4estvo

eProformance - според мен - чудесни, а и цената им е ниска - 60 ст. на дребно. А и шпинделчетата (x10) са готини и после могат да се ползват за складиране на вече писани дискове [:D]

Моят NEC RW 9100 не иска да пише старзагорските (от най-евтините в Метро) на повече от 8-ма...

А и RW дисковете на eProformance според мен са МНОГО добри - имам 10-ина на по 50-ина презаписа и нямам скапан. И цената е супер - 1.40 лв. Някой знае ли по-евтини RW?

17. Member
    Тук е от
    Jan 2003

CDta ka4estvo

Princo - Ала бала

Optical Storage - тия дето са на кило са мноо зле - покритието им е Е БАСИ ЛЮСПАТА и при най-малката дръскотина не се четат

Verbatim - горе-долу

TDK, BENQ, SONY са истината

Между другото тези български дискове дето са за износ (изцяло с бяло покритие също са много добри)

18. Member
    Тук е от
    Apr 2003

CDta ka4estvo

BENQ TDK са истината!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. _NEC NR 7800 B & 90 min CDta
    От lightmaster във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 20-04-02, 16:41
  2. Zapis na zashtiteni CDta
    От xas във форум Windows
    Отговори: 12
    Последно: 14-02-02, 23:33
  3. Zapisvane na 870MB CDta
    От Ivory® във форум Общ - хардуер
    Отговори: 16
    Последно: 25-01-02, 11:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе