Здравейте, най напред да опиша проблема.
Преди два дни спря тока докато настолния ми комп беше включен. Изключих копчето на разклонителя и когато тока се появи включих компа.Започна да зарежда и се появи страницата с разни СейфМод и Старт уиндос нормали.Понеже и друг път съм виждал тази страница го оставих да си преброи след което се появи надписа /логото/ на Уиндоса.Веднага след това обаче екрана стана черен и повече нищо не се случи. Сякаш компа заспа, дори мигащия червен диод на компа изгасна, остана да свети само зеления. Рестартирах го няколко пъти и всеки път сигаше само до това положение. Изключих му захранването и пробвах след час, но без промяна.Компа е на 10г с 512Рам и процесор МД 2000Мхц, преди няколко години му е обновяван биоса и сменена батерията. Оригинално беше с 80Гб хард, но по късно му сложих още един с 200Гб. Имам доста информация на дисковете и не ми се иска да я загубя.
След направените опити реших че ще преинстарлирам Уиндоса, и без това на "С"-то са ми само програмите. Тръгва инсталацията нормално и стига до момента, в който прави някаква проверка на уиндоса и там отново заспива. Това е преди още да ми даде възможност да форматирам "С"-то. Пробвах с различни инсталационни дискове и все същото, заспива на едно положение и колкото и да го чакам - нищо.
Сещам се само за едно нещо - да отворя компа и да откача малкия диск на който е "С"-то и да се опитам да инсталирам на големия хард. Но понеже той не е делен на партишъни ще му загубя информацията. Не съм го пробвал още по тази причина.
Затова моля за помощ, ако някой знае как мога да го излъжа да тръгне или поне да направя преинсталация без да си унищожа инфото по дисковете.