[?]Искам да попитам някой може ли да ми каже как мога да си изработя защита върху CD, така, че от него да не може да бъде откопирана информация на твърдият диск и да не да не може да се презаписва с помощта на записвачки! Веднага искам да кажа, че съм много бос по темата! Дори не ми е ясно как се прави криптиране на данни, така, че бих бил благодарен, ако ми се обясни и това!
Що се отнася до записвачките- от тях дискът може да се защити, от директен презапис, като на място където информацията е несъществена дискът се повреди механично - това го зная, защото съм го пробвал. Но това не означава нищо защото може папките от дискът да се паснат с мишката и да се прехвърлят на харда и от там отново да се прехвърлят на чист, не защитен диск, от който могат да се направят колкото си искаш копия! Въпросът ми е как може да се защити информацията от подобно пасване?!
Във дискът ще има снимки от скенер, снимки на текст- преснет от книги.- Под каква форма да ги направя, че когато ги прехвърля на дискът да не могат да се пасват папките! Възможно ли е информацията от тях да се запише върху дискът като фон, подобно на фонът върху фирмените дискове, които върху този фон имат най различни програми. Тук обаче, аз искам да няма никакви програми, а само този фон, който, всъщност да бъде информацията която може да бъде прочетена от всеки, но не може да бъде пасната с мишката, както е с фонът върху същите фирмени дискове!
Въпрос № 2: Можете ли да ми обясните, съвсем точно (стъпка по стъпка- защото съм голям невежа) –
1. Как се добавя излишен сектор, към файлът, къде се слага този сектор и как?
2. С какъв редактор се извършва процедурата?!
3. Как се извършва неговата ръчна маркировка, като дефектен и с каква програма?!
Предварително благодаря за отговорите!