Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 30 от общо 30

Програма за подобряване качеството на снимки

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2000

Абе... съжалявам, че се намесвам, ама видях тази програма... свръх скъпа и специална, вероятно много секретна (моля, да ми простите сарказма, не цели да обиди никого).

Това е комбинация от няколко филтъра на Фотошопа и е АБСОЛЮТНО невъзможно да "подобри" снимка при увеличение. Интерполацията наистина "позволява" увеличение на снимката, но в никакъв случай на разделителната й способност. В случай, че е налице филмче, възможно е да бъдат комбинирани кадри от него за да се подобри визията, но не е възможно с никакви способи да се повиши разделителната способност.

Смея да твърдя, че е така тъй като ако не беше и такъв способ съществуваше, астрономите нямаше да правят 8-метрови телескопи и Хъбъл нямаше да е в космоса. Нека не гледаме филми, наистина . Колкото и секретни да са на ЦРУ методите факт е, че дори те използват в шпионските си самолети камери с УЛТРА висока разделителна способност вместо някоя евтина уеб камера и после да интерполират...

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Абе... съжалявам, че се намесвам, ама видях тази програма... свръх скъпа и специална, вероятно много секретна (моля, да ми простите сарказма, не цели да обиди никого).

Това е комбинация от няколко филтъра на Фотошопа и е АБСОЛЮТНО невъзможно да "подобри" снимка при увеличение. Интерполацията наистина "позволява" увеличение на снимката, но в никакъв случай на разделителната й способност. В случай, че е налице филмче, възможно е да бъдат комбинирани кадри от него за да се подобри визията, но не е възможно с никакви способи да се повиши разделителната способност.

Смея да твърдя, че е така тъй като ако не беше и такъв способ съществуваше, астрономите нямаше да правят 8-метрови телескопи и Хъбъл нямаше да е в космоса. Нека не гледаме филми, наистина . Колкото и секретни да са на ЦРУ методите факт е, че дори те използват в шпионските си самолети камери с УЛТРА висока разделителна способност вместо някоя евтина уеб камера и после да интерполират...

<div align="right">оргинално мнение на blue</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ако си разгледал примерите - коментирай ги...

А това за Хъбъл по-добре да не беше го казвал. Не си ли забелязал колко е "прозрачна" земната атмосфера. А сега си представи, че искаш да погледнеш "няколко" светлинни години по-далеч....

... шпионските си самолети камери с УЛТРА висока разделителна способност вместо някоя евтина уеб камера и после да интерполират...

Винаги е важно от каква начална информация ще почнеш. А когато снимаш бойни действия, винаги има задимяване.... За това снимките там се правят в различни спектри и после се наслагват и обработват.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Коментирам програмата тествана от мен.

Оригинал

S-Spline Pro

http://rack5.free.evro.net/free2/iskren94/Resize.jpg

DeathKnight + Photoshop

http://rack5.free.evro.net/free2/iskren94/RsizeDK.jpg

Извод: тази програма прави малко повече от това, което правя аз без да се напрягам за 1мин.... Снимките на сайта са измама.

5. Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Ако си разгледал примерите - коментирай ги...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<div align="right">оргинално мнение на Lupus</div id="right">

Разгледах ги - измама - разгледах и програмата - не прави нищо повече от фотошопа, просто го прави малко по-лесно и по-видимо.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А това за Хъбъл по-добре да не беше го казвал. Не си ли забелязал колко е "прозрачна" земната атмосфера. А сега си представи, че искаш да погледнеш "няколко" светлинни години по-далеч....</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

<div align="right">оргинално мнение на Lupus</div id="right">

Е, това по-добре ти да не беше го казвал . Ами значи, да има нещо вярно, но не проникващата способност е важна при хъбъл, вярно е, че е там за да не му пречи атмосферата, но той не вижда по-далеч от земните телскопи - просто е на тъмно и няма турболентност (!!) от атмосферата, а тя пречи на разделителната способност. Повечето наземни телескопи се строят доста високо където атмосферата е ... по-прозрачна от това което ти си виждал. Нека да не се захапваме точно на тази тема, а?

ПП Извинявай, не се заяждам, нито пък отричам програмата или методите на интерполация, просто не ми се иска някой да се заблуди, че реално е възможно нещо подобно на желанието от оригиналния пост. Много хора са твърде лековерни и тези неща ги приемат буквално, а после върви ги убеждавай...

6. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

просто е на тъмно и няма турболентност (!!) от атмосферата, а тя пречи на разделителната способност. Повечето наземни телескопи се строят доста високо където атмосферата е ... по-прозрачна от това което ти си виждал. Нека да не се захапваме точно на тази тема, а?

<div align="right">оргинално мнение на blue</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Братле, не че ми се иска да се заяждам [] ама май не е и от турболентността, ами от наличието на частици в атмосферата, които просто спират част от светлината, друга част разсейват, а трета изкривяват. И още нещо - на планините няма ли турболентност или просто е по-малко атмосферата над тях []

Иначе за програмата - определено нищо особено...btw мисля би било възможно да се подобри изображението на security камера, записваща върху магнитна лента чрез използване на по-прецизно четящо устройство []

7. Member
    Тук е от
    Jul 2003

BlackAdder ви го каза. Никой ли не може да го разбере?!!!

НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА ТАКАВА ПРОГРАМА!!!

И аз ще дам един пример с надеждата да го разберете.

Имате снимка! Малка - 320х240 pix. При уголемяването няма как да се вкарат допълнителни пиксели, които да изобразяват реалната снимка. Photoshop-a, Corel-a, PainStop-a и всички други графични редактори го правят, но софтуерно генерират някакви пиксели, които просто правят уголементата снимка да изглежда кофти. Нормално! То няма друг начин. Например имаме 2 съседни пиксела. Единия е червен (RGB: ff0000), а другия син (RGB: 0000ff), е обяснете ми как чрез интерполация, чрез способите на висшата математика ще разберете какъв би бил цвета на пиксела между тях ако снимката беше с повече DPI? Дори Коши да дойде и той няма да може да го направи.

Някой по-горе беше казал "да се вмести пиксел, който да изглежда добре". Хах! Тук не става въпрос да изглежда добре. Тук става въпрос, че липсващия пиксел може да е малка зелена лампичка, която просто не се вижда на малката снимка! Е, колкото и голяма да я направите, ако ползвате малката снимка като source, няма как да видите зелената лампичка.

Спомням си един филм. На една снимка едва се вижда един човек. Нашите хакери от полицията (нали винаги нашите са полицаи) използваха програма, която някакъв компютърджия от полицията сам си беше направил и уголемиха снимката за да прочетат надписа на пръстена му. Боже! На source-а дори ръката на човека не се виждаше ясно.

На всички, които все още търсят такава програма само едно ще им кажа - не бъркайте филмите с действителността.

Иначе, ако накой намери такава програма, ще се отрека от всичко писано от мен, ще се провъзглася за най-големия глупак на света и даже ще си купя програмата. Няма въобще да се опитвам да я crack-вам или да търся crack. Който я е направил е такъв гений, че моите скромни опити биха били напразни.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2003

А пък аз ще купя фирмата произвела програмата и ще направя състояние като чичо Бил [:D][]

10. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А пък аз ще купя фирмата произвела програмата и ще направя състояние като чичо Бил [:D][]

<div align="right">оргинално мнение на Lazy Dog</div id="right">

Lazy Dog сарказъмът ти е излишен. А програмата от линка на Lupus ми върши работа. Убеден съм, че има и други добри програми по въпроса, просто малко хора се интерисуват от това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Интерполация, екстраполация.... Опитай с векторно базирана, а не пикселно базирана програма - corel draw например, ама то става малко за сметка на цветовете. При ресайзване на Photoshop стандартно освен размера на снимката се увеличават и пикселите за инч, след като си работел с него, би трябвало да го знаеш, дори в диалоговия прозорец за resize има специални отметки за пикселацията, с които се добавят пиксели, които се "доналагат" върху снимката и по този начин заглаждат ръбовете и. Много пъти съм го правил и досега не са ме арестували за допълнителните пиксели(PPI). Твърде ясно е обаче, че ако увеличиш размера 50 пъти примерно е абсурд да си запазиш качеството, дори ако си от ФБР и имаш не наще машини, а орбитална станция. Пикселите в повече само малко "замазват" увеличението. Успех. По - добро от Corel Draw и Fotoshop za фалшификации недей търси. Научи добре тях.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Приятели мои, разберете - такова чудо НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА.

Казвам го с най добро чувство.

Беше ви обяснено по горе , но някои неща ще повторя.

1. Ако качествата е лошо поради светлинен шум (тоя термин го измислих току що, имам предвид бликове,лошо осветление и всичко свързано със светлина) - тогава имате шанс с програмите за редактиране на изображение, те са много сигурно ги знаете по добре от мен.

2. Ако става въпрос за УВЕЛИЧЕНИЕ на формата - всичко което е размазано (поради лоша оптика, нефокусирано и т.н.) става още по размазано и дори САМ ГОСПОД БОГ да слезе на земята не може да ви помогне. Всички интерполации и екстраполации, са просто рисуване на нещо дето го няма. Обяснявам на български - ВЕРНОСТА на подобни обработки е НУЛА. По този начин могат да направят всеки от нас , че е убил Кенеди например - въпреки, че повечето още не са били родени тогава.

@ru-boy извинявай ако съм прозвучал така - беше просто закачка

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

"Е те такова животно нема" казал шопа, гледайки жирафа.[]

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2003

@Lupus

Приемам закачката и макар да не съм шоп ината не ми е чужд [][:D][] Продължавам да твърдя думите си от последния пост - програма отговаряща на изискването на темата (при увеличение да появява скрити детайли) НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА .

16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Лично аз, това си е мое мнение поддържам мнението на Lazy Dog.

Говорите за различни неща ми се струва, така че и неговите опоненти също са прави.

Що се отнася до подобряване на качеството на снимките, наистина съм виждал чудеса и то в частта обработка след resize.

Действията на добрите специалисти на Photoshop не са нещо невиждано и нечувано, така че е напълно възможно да се вкарат в някъкъв софтуер ... не знам как да го нарека ... като макроси ... или филтри ...

Добавянето на каквото и да е на снимката обаче, я прави красив и пригледен, но неистински документ.

Та имам предвид някои изказвания са малко оффтопик ... тези за филмовите фантастики.

В тази тема става дума за подобряване на качеството на снимките.

Та това, което го има по някои филми наистина е в областта на измислицата. Което не се вижда никак, няма как да си види каквито и програми да се използват.

В тази връзка и двете страни са прави, говорите за различни неща.

17. Тук е от
    May 2003

haha ... а бе хора...

подобряването на качеството на картинка е едно - измислянето на информация съвсем друго

Образубането на липсващите пиксели се определя по няколко начина, общо приетия е Bicubik, koeто ще рече, че пиксела се средния пицсел се образужа на мазана 8-те заобикалящи го.

другите пак се определят на база на линиите и сега новите методи във 8-цата не съм чел още за тях.

Идеята тук обаче е 4е пиксела се определя на базана суседните му (без зна4ение кои точно) и както по-горе накой бесхе казал ако на тожа място заобиколено от сижи пиксели трябва в действителност да има малка зелена лямпи4ка - е няма да я има защото няма как да се сети компа 4е тя трябва да е зелена и т.н.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Ако ти трябва някаква фалшификация човеко, трябва да си поиграеш. За да станат по - добри ръбовете например на Фотошоп ако шарпън туула не дава добър резултат можеш да отдалечиш изображението, да маркираш примерно предния план, да създадеш нов слой , в който да оформиш пикселите на изображението, да го направиш полупрозрачен и да ги слееш двата. Това е примерен начин как да оформиш сносни ръбове на изображението си например. Инак това, което ти казват хората, е принципно и вярно, и невярно. При уголемяване не се разваля качеството на картината при същия брой пиксели за инч, просто зрението започва да възприема детайлите, а не да ги слива. Тя си е така и малка, и голяма. Несъвършенството е в нашето зрение; единствената промяна може да дойде оттам. Ти сега моите букви ги четеш, ама ако си бутнеш носа в монитора няма да можеш най - вероятно, ще се размазват и няма да приемаш единно изображение. Същото е и с картината. Много ясно е, че като я зуумваш не я променяш - пак толкоз пиксели, пак тез цветове, но разлика в качеството виждаш голяма, нали ? По -точно така ти се струва. Такава магия, която да коригира зрителните ти дефекти няма, или поне на мен не ми е позната. И на ФБР може би не им е позната. А точно това би трябвало да прави програмата, която търсиш - да слива разделените от твоето зрение детайли, т.е. да вижда вместо теб, като при това разпознава и предмети и орнаменти и ги увеличава методично. Зарежете екстраполацията и интерполацията, както и халюцинацията и другите купешки фрази, дето са измъкнати от някой форум и не носят особен смисъл. Моят съвет е, поиграй си с картината с променения размер - във Фотошоп всичко е обратимо, можеш само да получиш добър резултат. Компенсирай, колкото е възможно с подръчни средства. Опитай и с векторно ориентирана програма, както вече те съветвах, като Corel Draw. Това е, успех, и мисля, че тази мечта, която имаш, може скоро да стане реална за нас, понеже медицината може да каже до колко детайла можем да различим например на линеен сантиметър и какъв нюанс в процент е невидим за нас, но засега таз програма я няма. Научи това, което има, то може да ти е от полза, колкото и да напредне науката то няма да стане излишно. Ако търсиш просто някакъв детайл по картината и на максиималната големина с все още добро качество той е неразличим, не искам да те огорчавам, ама най - вероятно с тази картина няма да стане.

<font color="orange">DK: Не пиши Корел Дроу като ламерите, не си им на нивото... [] </font id="orange">

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Система за подобряване качеството на картината
    От ppbgbg във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 09-06-11, 13:18
  2. Отговори: 6
    Последно: 23-04-11, 23:01
  3. Подобряване на качеството на снимка
    От Az_sum_bre_ombre във форум Общ - софтуер
    Отговори: 16
    Последно: 23-02-09, 14:45
  4. програма за разглежданена снимки
    От iovkito във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 27-04-06, 12:18
  5. Програма за разглеждане на снимки
    От shulio във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 13-09-04, 10:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе