Да ти таковам бъгавия браузър ... Firefox ...
Връщам си Firebird-а
Много тъпо да пуснеш нещо недооправено ...
Коментари?
Да ти таковам бъгавия браузър ... Firefox ...
Връщам си Firebird-а
Много тъпо да пуснеш нещо недооправено ...
Коментари?
Има нещо гнило...
Особено ако му смениш облика с някоя тема (да не е стандартната) едва се влачи.
И от какъв зор са разменили местата на бутоните за OK и Cancel? Редовно ги бъркам - [Oops!]
А иначе пише, че това е браузър с енджина на Firebird, просто името е друго, поради конфликт с друга компания работеща върху едноименен Open source проект [Firebird].
И се предполага, че щом е със същия енжин, но с по голяма цифра на версията, ще е нещо по добро, поне дебъгната.
Но не ...
[!]
Аз пък останах точно с обратното впечатление : Firefox е много по-добър от Firebird или поне при мен се държи така .
Има нещо, което сега се сещам.
Firebird понеже няма инсталатор можеш да го метнеш където си искаш.
Ако обаче го сложиш в директория, различна от ...\Program Files е нужно да направиш малка редакция в регистратурата, чрез която се указват пътищата към директорията, в която да се инсталират plugins.
В противен случай при инсталация на същите, инсталатора няма указания къде да ги изсипе [dll-ите].
На Firebird съм му указал пътя, но при Firefox не го направих, а направо изсипах директорията Plugins в директорията Plugins на Firefox.
То хубаво, но ако се наложи нещо, някога да се обърне към плъгините и за указател ползва пътищата указани в регистратурата става ШАШ, тъй като не съм ги коригирал, там си стоят C:\Program Files\<font color="red">Mozilla Firebird</font id="red">\Plugins.
Ако инсталатора на Firefox не ги е коригирал.
Ще проверя довечера и да видим какво ще стане.
Malone, в някаква заблуда си. Firefox-ът e доста подобрен, по-удобен за работа и по-бърз, но трябва да се инсталира на чисто. И при мен имаше проблем като го намазах върху Firebird.
Гаджет Firebird-a няма никакъв инсталатор.
Знаеш ... един архив, който след разархивиране слагаш, където ти душа иска и стартираш екзето.
С горната особеност, ако не е в Program Files.
Има пет реда в регистратурата, които указват къде да хвърля плъгините, Gecko версията и версията на браузъра за да може да си изтегли правилния плъгин.
Няма инсталатор, който да "оцапва", та после да правя "чисто".
И на работа съм така и виждам, че Firefox-a си е оправил пътищата.
В къщи незнам ... там се кърти Firefox-a и сега ме гложди да проверя, дали и там всичко е наред.
Ще преинсталирам плъгините отново, но не вярвам да е от това ... dll-ите са същите и на същите места.
//edit
Gadget вече не пише по ред причини, но дано чете.
Оказа се прав Gadget.
Въпреки, че няма никаква логична причина да е така се оказа, че след деинсталиране, инсталиране наново и най важното, чисто инсталиране на плъгините, а не с наслагаване от Firebird всичко си работи нормално.