Та проблемът е следния:
Попадна ми едно CD, на което има около 140 файла с разширение ACF. Има и 2 изпълними файла. Единият е инсталацията, а другият е player, който просвирва ACF файловете. Така. До тук знам, че са някакви музикални файлове. По принцип нямаше да ми пука какви са точно ако този player свиреше файловете не само под Win98, ами и под WinXP. Под Win98 си ги свири идеално. За пояснение - Win98SE, но мисля, че диска е изпробван и под чист Win98 и пак няма проблем. Под WinXP (за уточнение - WinXP SP1) просто самия player не свири. Не дава никакви грешки. Нищо. Просто не свири. Също няма движение в жалкия опит за "progress indicator"-а.
От начало реших, че това е просто някой от познаните audio формати. Метнах го в WinAmp-a (пак за уточнение WinAmp 5.0), но уви. Реших, че разширението на файла бърка WinAmp-a. Пробвах да преименувам файла на всеки един от support-ваните от WinAmp формати. Отново уви! Пробрах същото с всички support-вани формати от Windows Media Player и BSPlayer. Резултатът беше същият.
Отворих файла с HEX Editor за да му поразгледам header-a, но не открих нищо, което да прилича на header. Започвам да си мисля, че player-а от CD-то знае точно какъв е файла, с какъв bitrate и т.н.
Качил съм файла ТУК
Ако някой има желание да го поразгледа и да даде малко акъл как да прослушам това CD под WinXP ще съм му много благодарен.