Резултати от 1 до 9 от общо 9

Момчета, хелп за лазерен принтер

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    240
    #1

    Момчета, хелп за лазерен принтер

    Искам да си взема евтин лазерен принтер. Спрял съм се на модела Самсунг МЛ1510. Имам обаче няколко въпроса. Могат ли касетите на тези принтери да се рециклират (т.е зареждането да ми излезе по-тънко). Виждал съм хиляди обяви за презареждане за НР принтери, но за Самсунг не съм все още. Имате ли представа как се държи този принтер?

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    18
    #2

    Момчета, хелп за лазерен принтер

    Ами да ти кажа най добри принтери правят HP. И под дос ги ползвам да печатат на кирилица за счетоводството вместо матрични. С Lexmarc дето е Newtork printer съм имал доста проблеми с кирилиця под Win с Xerox също и за да нямаш проблеми ти препоръчвам да помислиш за HP като варянт.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #3

    Момчета, хелп за лазерен принтер

    Нямам представа специално за този принтер и не съм специалист, но по принцип досега не съм срещал тонер касети, които не могат да се рециклират. Все пак, препоръчвам ти, ако тук не ти дадат конкретни предложения за сервиз, където предлагат тази услуга, иди в някой от тези, които си чел и попитай. Питай и във фирмата, където ти продват принтера. Технологията на рециклиране не би трябвало съществено да се различава.

  5. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #4

    Момчета, хелп за лазерен принтер

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Искам да си взема евтин лазерен принтер. Спрял съм се на модела Самсунг МЛ1510. Имам обаче няколко въпроса. Могат ли касетите на тези принтери да се рециклират (т.е зареждането да ми излезе по-тънко). Виждал съм хиляди обяви за презареждане за НР принтери, но за Самсунг не съм все още. Имате ли представа как се държи този принтер?



    <div align="right">Originally posted by Whiskey*-*16/06/2004*:* 18:26:57</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Предполагам, че бъркаш рециклиране с презареждане. Няма никакъв проблем да ти се презареди касетата на лазерния принтер в специализиран сервиз, защото става въпрос за фин черен прах при тонеркасетите за лазарни принтери, докато при мастиленоструйните принтери работата е друга. Цената зависи от обема прах, който се изсипва в касетата, но при всички случаи не е скъпо от 25 до 50 лв за около 2000 стр, че и повече.

  6. m
    m е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Apr 2004
    Мнения
    10
    #5

    Момчета, хелп за лазерен принтер

    Az bih ti preporychal EPSON EPL-6200L, malko po-skyp e okolo 360 lv s DDS, no pyk e po-byrz - 20 str/min. A i EPSON si e nomer edno v proizvodstvoto na printeri. Az pone nqmam zabelejki. Ne syshtestvuva problem i s prezarejdaneto na toner kasetite im.

  7. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    240
    #6

    Момчета, хелп за лазерен принтер

    Проучих как стои въпроса с конкретния случай. Нашите момчета се усетиха, че тези принтери навлизат доста бързо заради цената а и качеството си и набързо започнаха да предлагат пълна гама консумативи за тях. Признавам си, че не съм особено запознат с презареждане на лазерни принтери и вероятно бъркам презареждане с рециклиране. Ако някои обясни разликата - ще съм му особено благодарен. Мерси за мнението на М, но Епсън са ми направило адски добро впечатление само в областта на Фотопечата. Там нямат равни на себе си, но в други случаи (текст) са почти за оплакване .

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    786
    #7

    Момчета, хелп за лазерен принтер

    Едни познати ползват такъв модел и им презареждат тонера без проблем. Знам че, във Варна фирма Експерт + им зарежда тонера.


  10. m
    m е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Apr 2004
    Мнения
    10
    #8

    Момчета, хелп за лазерен принтер

    Ne vijdam kak e vyzmojno EPSON da sa dobri vyv fotopechata bez da sa dobri pri razpechatvane na text. A i za text dori i 600x600 rezoluciq e dostattychna. S tochno takava rezoluciq syvsem siten shrift razpechatan na lazeren printer na Epson se chete i e s idealno kachestvo.Kazvam go zashtoto sym go vijdal s ochite si, a ne zashtoto sym go chul ot "nqkoi poznat deto mnogo razbira". Syshto taka izdyrjat i na golqmo natovarvane.

  11. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    240
    #9

    Момчета, хелп за лазерен принтер

    М, не казвам, че принтерите на Епсън не са добри или не издържат на голямо натоварване. Говорим за качеството на печат на текст. Неможеш да не признаеш, че първо се справят бавно с тази задача, а и не винаги много успешно. Говоря за фотомоделите. Не ми го е казал никой познат където много разбира. Знам го от личен опит. Освен това, такива са и мненията на PCW, PC Magazine и други доста авторитетни източнци.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Търся Лазерен Принтер
    От blaji във форум Купува
    Отговори: 2
    Последно: 15-02-14, 18:31
  2. Лазерен принтер и DOS
    От dallaz във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 18-12-06, 12:38
  3. Тонер за лазерен принтер
    От Yozo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 13-06-04, 17:28
  4. Лазерен принтер и DOS
    От WarLord във форум Общ - хардуер
    Отговори: 18
    Последно: 12-05-03, 16:29
  5. Лазерен принтер !?
    От DeathKnight във форум Общ - хардуер
    Отговори: 17
    Последно: 11-10-02, 13:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе