Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25

Скапващи се CDта

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2003

Скапващи се CDта

Ползвам предимно Princo, винаги записвам на 16х, и може би затова не съм имал проблеми. Иначе пробвах 10 от черните Optical Storage, успях да запиша и 10-те, 3 все още се четат, останалите не. Нещо са сгафили с тия CD-та.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Скапващи се CDта

Като стана дума за скоростта винаги записвам на 16 ! Колкото по-бавно толкова по-добре.

4. x15
    x15 е офлайн

Тук е от
    May 2004

Скапващи се CDта

Не си купувайте принко от Метро пуснали са някаква скапана партида! Аз се набутах със 100 диска!

5. Тук е от
    Apr 2002

Скапващи се CDта

Горещо не ви препоръчвам и 40 години Метро! Много евтини ама много бързо (след 4-5 прочитания) за нищо не стават!!!

Колкото до Princo имам RW та които се четат и пишат нормално ама им се отлепи част от слоя за запис!!! И вече са 100 МВ по малко [] . Какво да се прави . Между другото от скъпите дискове имах едни EMTEC (със и без керамично покритие) които съхранявам при идеални условия (в кутйка - в шкафа и при нормална температура) и след около година и половина НЕ СЕ ЧЕТАТ! За сравнвние имам български ЦД та от 3 години които съм ги ползвал много повече и съм ги мъкнал на много места и не са мръднали.

Относно

"Лично на тебе или на познат случвало ли му се е да се прецака CD по този начин?

До скоро на въпроса "надеждни ли са CDтата?", отговорът беше никой не е притежавал CD достатъчно дълго време за да можем да кажем. До сега в сила беше мнението, че CD са скапва САМО при механична повреда (издраскано и прочее). Важно е да се установи със сигурност колко е живота на едно CD (ако щете приблизително в години разбира се и при определена интензивност на работа)."

На мен ми се прецакаха CD та които определено не са нито надраскани нито са съхранявани при лоши условия. Просто не се четат изобщо. А бяха записани нормално и нямаше никакъв проблем - става дума за CD-R.

Така че аз от личен опит се убедих че CD то се скапва НЕ САМО ОТ МЕХАНИЧНА ПОВРЕДА! И то имам няколко такива.

Пояснявам че става дума за CD-R съхраняван по всички изисквания. За CD - RW не искам да коментирам изобщо! На някой марки надежността е като на дискета[!]!

6. Тук е от
    Aug 2004

Скапващи се CDта

няма значение марката на СД-то.

всичките използват биополимер, който го ядат някакви бактерии.

така че пазете стерилност хаха

7. Member
    Тук е от
    Jul 2002

Скапващи се CDта

не съм записвал промишлени количества дискове но не са и малко дисковете които съм записал. Имам писани дискове на почи всички видове носители tdk самсунг черни и бели сони някви чешки боклуци от метро едно време ги бях купил skc princo optical storage basf и на още какви ли не марки записвачката ми е сони максимално пише на 24 отдавна съм я купил тогава беше близо 300 лева. Единични са случаите на скапани дискове и то заради миене на чешмата и съхраняване на най-брутални места. Така че според мен пишете си на прилична скорос и си съхранявайте дисковете и няма да имате проблеми с каквито и да е. на 16 скорост ще си го запишете като пичове за 10 минути и няма да имате главоболия. Невярвам да имате толкова спешна работа че да искате да се вместите в 4 минути. Един приятел е с още по-стара писачка на ямаха и е скъзи пише максимум на 8скорост не съм го чул да е казал че има скапан диск а той е записал доста дискове.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Скапващи се CDта

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">не съм записвал промишлени количества дискове но не са и малко дисковете които съм записал. Имам писани дискове на почи всички видове носители tdk самсунг черни и бели сони някви чешки боклуци от метро едно време ги бях купил skc princo optical storage basf и на още какви ли не марки записвачката ми е сони максимално пише на 24 отдавна съм я купил тогава беше близо 300 лева. Единични са случаите на скапани дискове и то заради миене на чешмата и съхраняване на най-брутални места. Така че според мен пишете си на прилична скорос и си съхранявайте дисковете и няма да имате проблеми с каквито и да е. на 16 скорост ще си го запишете като пичове за 10 минути и няма да имате главоболия. Невярвам да имате толкова спешна работа че да искате да се вместите в 4 минути. Един приятел е с още по-стара писачка на ямаха и е скъзи пише максимум на 8скорост не съм го чул да е казал че има скапан диск а той е записал доста дискове.

<div align="right">Originally posted by petkov*-*03/09/2004*:* 20:25:11</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Определено компетентно мнение...за миенето на чешмата няма да коментирам, и за 24x Sony записвачката която записва CD на 16х за 10 минути няма какво да кажа...а за носителите които се заключават предимно в "tdk самсунг черни и бели сони някви чешки боклуци от метро едно време ги бях купил skc princo optical storage basf"...... дам, и един мърмот...

10. ASM
    ASM е офлайн

Тук е от
    Apr 2003

Скапващи се CDта

Баща ми има дискове записвани преди 7-8 години на невероятната тогава 1х скорост... Лично аз съм имал проблем само със дискове който след забис са били хвърляни, драскани, мачкани и подобни ненормални неща Все пак според мен най-важното е каква ти е записвачката, а не толкова носителя... Тези черните optical storage се пишат идеално на 24х скорост... За момента не дават проблеми...

11. Тук е от
    Aug 2004

Скапващи се CDта

Oх и аз да се оплача:

1. за Princo ами презаписваемите не са за мнного презаписа аз ги ползвам отдавна е повече от 20 не са минали

2. за рекламните МЕТРО дискове- НИКАКВО копуване - записват (ако се разпознаят!) само до 24 и то на външни записвачки - тествано е

в крайна сметка всяко CD независимо от марката ако го държиш на слънце или на много студено си "утива" на нула време

за 'Вербатим' нямам наблюдения скоро си купих презаписваемо за го пробвам колко ще издържи

12. Member
    Тук е от
    Jul 2002

Скапващи се CDта

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Определено компетентно мнение...за миенето на чешмата няма да коментирам, и за 24x Sony записвачката която записва CD на 16х за 10 минути няма какво да кажа...а за носителите които се заключават предимно в "tdk самсунг черни и бели сони някви чешки боклуци от метро едно време ги бях купил skc princo optical storage basf"...... дам, и един мърмот...

<div align="right">Originally posted by MetalMilitia*-*04/09/2004*:* 03:31:39</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Хаха пичове и да коментирате и да не коментирате вие сте тия с проблемните дискове. Досега е нямало диск който да не иска да се записва и на 24 скорост става за ~4 минути. Но обикновенно не бързам за никаде така че го пиша на по-бавна скорост дали ще е за 10 минути или за 30 се ми е тая дисковете ми се четат навсички цдроми и се скапват само ако ги мия на чешмата 20-30 пъти не че не знам че е вредно но нали и аз трябва да имам някакаъв брак.

Относно намека че писачката е боклук пишете си с тийковете и се чудете защо ви се скапват дисковете когато си купих моята приятел си купи тиик със същите характеристики СКАПА СЕ след 1 година започна да пише само презаписващи се дискове. Вервайте ми скорости на запис по-големи от 24х са абсолютно нереални. Кво е тва 52х тва е повече от два пъто по-висока скорост от максималната на моята писачка. Значи трябва да записвате диска за по-малко от 2 минути. Това е нереално за мен и ако е постижимо си представете качеството на записа какво е така че разлика в качеството на носителите има но не то е основната причина за тяхнато скапване. Качеството на записа и условията при които ги съхранявате имат значение. Това че не ги миете на чешмата не значи че няма достъп на влага до тях, влияние оказват и различни вещества във въздуха които не можете да видите като сярата например. И тъй като съм некомпретентен ше цитирам компетентните

Dana J. Parker, co-author of several technical books on CD-ROMs, is quoted online as stating:

"CD recordable technology is a complex and convoluted subject. There are many factors that come into play when recording a disc: the rate of spin, the formula of the dye, the ambient temperature, the internal temperature, the age of the media, the power and wavelength of the laser, the spacing and size of the marks on the media relative to the speed of the disc, to name but a very few."

И тъй като на някой му се е скапал диск нека не прави генерални изводи защото за неговото скапване са повлияли редица от причини които не са забележими на пръв поглед.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Помощ - CDта за Toshiba Tecra 9100
    От Dart2 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 01-06-05, 02:30
  2. Скапващи се HDD или...
    От Djeff във форум Общ - хардуер
    Отговори: 7
    Последно: 09-11-04, 10:20
  3. Запис на големи CDта - (900МВ)
    От SET_time във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 26-01-04, 18:20
  4. CDта за PS2 на какви носители?
    От ivanb във форум ИГРИ
    Отговори: 1
    Последно: 16-10-03, 11:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе