Резултати от 1 до 13 от общо 13

15'LCD TFT Monitor

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2003

15'LCD TFT Monitor

Предстои ми покупка на 2 брояLCD TFT монитора. Заради парите може би 15'

Един приятел направи нещо като проучване и ми предлага следният избор:

1, Neovo 15' TFT LCD за $329 без ДДС

2, NEC 15'TFT LCD за 534 лв без ДДС

3, MAG slim 17' за $450 без ДДС

всички са с 36 мес. Гаранция.

Кой е най-добрият избор като съотношение цена/качество???

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

15'LCD TFT Monitor

МАГ-а е много добър за парите си,останалите,особено ако си перфекционист като мен ше те дразнят неимоверно

Много лесно би могъл да си направиш преценка само хвърляйки поглед върху параметрите им

Гаранцията е хубаво нещо,стига обаче да не става въпрос за ЛСДта:много е неприятно ако ти изгорят пиксели един до друг,а това на НЕК се случва по принцип често

Мостаците са доволни от МАГ,не съм чул кански ревове като от ЛГ примерно

4. Member
    Тук е от
    Oct 2004

15'LCD TFT Monitor

MAG e dobra marka, az sashto mislia taka - pone sred tia trite. Imai v predvid obache che na TFT monitor osobeno na tezi po-evtinkite se vijda po-zle otkolkoto na obiknoven Flat Moniitor. Az rabotia i na TFT i na obiknoven monitor, TFT monitora e po-dobar za v ofica, no za gledane na filmi i kachestveni video izobrajenia, snimki, grafiki i prochee ne stava.

Prosto kachestvoto ne e sashtoto.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2001

15'LCD TFT Monitor

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> TFT monitora e po-dobar za v ofica, no za gledane na filmi i kachestveni video izobrajenia, snimki, grafiki i prochee ne stava.

Prosto kachestvoto ne e sashtoto.

<div align="right">Originally posted by mishle - 21/10/2004 : 20:49:51</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

За филми и игри трябва да се търси с възможно най-малко време за реакция, поне доколкото аз знам засега границата е 12ms. Такива монитори са Samsung, LG и BENQ (не им знам точните модели на тях - по късно ще ги добавя).

Иначе LOX направи хубава тема тук в която да се видят тестове на тфт монитори, по късно ще направя наколко снимки на моя 172х за да се види как се справя Samsung-a.

6. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

15'LCD TFT Monitor

Да добавя за ориентир:

MAG 14" 190Eu

MAG 15" 225Eu

Philips 15" 230Eu

+ ДДС

7. Тук е от
    Mar 2003

15'LCD TFT Monitor

На мен ми трябват за офиса!!!

Иначе в къщи, понеже съм балък играя на 21' Dell Trinitron Made in Japan. А иначе филмите си ги гледам на 32'Panasonic, защото си взех DivX player Philips DVP-630, но това е друга тема....

Та за офиса не ми трябва бързо време на реакция и т.н. Просто да не ми уморяват очите, защото доста седя пред монитора[B)]

P.S. От къде е най-добре да се вземат Маговете??? Говорим за София.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2004

15'LCD TFT Monitor

аз в къщи от 2 години съм с LG 1510S и съм много доволен за всичко филми игри фото само тв не е толкова добре но аз рядко гледам и пак става, в офиса съм с 17 Samsung 173N и пак съм много доволен, а за вкъши не ми трябва още един гардероб (CRT) щото не живея в замъка Гулденбург.

10. Lox
    Lox е офлайн

Тук е от
    Sep 2002

15'LCD TFT Monitor

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">На мен ми трябват за офиса!!!

Та за офиса не ми трябва бързо време на реакция и т.н. Просто да не ми уморяват очите, защото доста седя пред монитора[B)]

P.S. От къде е най-добре да се вземат Маговете??? Говорим за София.

<div align="right">Originally posted by PPechev*-*22/10/2004*:* 09:45:20</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Щом ти е за офиса... всички параметри освен един остават почти без голяма тежест.

Лично тествах 17" Fujitsu-Siemens - освен това което имаше като недостатъци в предаването на сивото.... имаше нещо много дразнещо поне за мен - яркостта се регулираше в много тесни граници, като нямаше начин да затъмниш образа въобще!

Предполагам оценяваш това, а в момента в който решиш да дадаеш малко почивка на очите си - който и да работи пред този монитор... се оказва невъзможно.

Много хора си държат яркостта намалена - може би и ти.

Затова, ако можеш (не се знае дали ще ти дадат) виж как се държат яркостта и контраста, другото не е толкова същественно за офисна работа.

11. Io
    Io е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2003

15'LCD TFT Monitor

Аз бих заложил на небезизвестната марка IIYAMA и по-точно - този модел макар и 17":

http://www.iiyama-bg.com/prod_spec.p...bul&id=17ne1-s

Струва около 640 лв. без ДДС.

12. Тук е от
    Mar 2003

15'LCD TFT Monitor

Нещата клонят към 17' MAG. Разбрах, че е с вградени колонки и е с изведено захранване и е много тънък и с добър дизайн. Някой ако е чувал нещо отрицателно - да го казва бързо.

На страницата на МОСТ е $ 378 + ДДС.

От Мост ли да си ги взема, или има някой по-читав дилър???

13. Member
    Тук е от
    Feb 2004

15'LCD TFT Monitor

Мост не дават да се гледа за пиксели, поне преди година беше така, с изведено захранване е мъка с толкова кабели и без това, колонките за офиса са супер сигурно не са нищо особено ама намаляват бъркотията на бюрото, аз съм с Самсунг 172n, в техно маркет ми го показаха има копче за 4 различни настройки като текст филми и т.н много е полезно за бързо сменяне на настройките

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2001

15'LCD TFT Monitor

Някой запознат ли е с гаранционните условия в различните фирми при закупуване на TFT монитор.Срок на гаранцията.

При колко изгорели пиксела го сменят и изобщо как се процедира при възникнала неизправност.

16. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

15'LCD TFT Monitor

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Някой запознат ли е с гаранционните условия в различните фирми при закупуване на TFT монитор.Срок на гаранцията.

При колко изгорели пиксела го сменят и изобщо как се процедира при възникнала неизправност.

<div align="right">Originally posted by Tanyo*-*28/10/2004*:* 16:37:44</div id="right">

Повечето са с 24м, но има и с 12м, 60м и с 36м. За изгорелите пиксели и гаранцията си е цяла наука .

Всяка марка си има различни условия:

Определен брой.....но на см2.

Определен брой за всеки цвят.

Брой пиксели на целия екран.

Брой пиксели само в центъра.

Това са част от тях, и се започва едно надлъгване в сервиза...[:D]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. LCD Monitor
    От illuminator във форум Общ - хардуер
    Отговори: 23
    Последно: 23-10-03, 02:04
  2. Monitor
    От mitak във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 08-05-03, 13:36
  3. LCD monitor
    От paraskov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 02-05-03, 10:20
  4. Monitor help
    От Destroyer333 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 11-02-03, 18:33
  5. monitor v tv
    От niki33 във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 14-12-02, 10:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе