Някой знае ли как да си направя явтоматично регулиране на скоростта на вентилатора на захранването???????
Някой знае ли как да си направя явтоматично регулиране на скоростта на вентилатора на захранването???????
Автоматичното регулиране предполага обратна връзка в зависимост от някакъв параметър - в случая температура. Това може да бъде както температурата в стаята, така и температурата на някой елемент от захранването. Поясни каква ти е идеята, за да ти се отговори конкретно.
Еми аз на старата кутия си го смених с такъв с термо датчик.
Той мери температурата на потока след като излезе от кутията.
Взех го от Кунторов за 15 лв май, не помня.
Мисля, че в този случай решението, което ти предлага Zetle е най-лесно осъществимото. Е разбира се ако си силен с поялника, можеш да си го сглобиш и сам.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Става въпрос за температурата в кутията
<div align="right">Originally posted by Shifter - 20/11/2004 : 10:23:53</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ами както казах то мери потока на изхода, този поток идва от вътре. Сещаш ли се!?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Мисля, че в този случай решението, което ти предлага Zetle е най-лесно осъществимото. Е разбира се ако си силен с поялника, можеш да си го сглобиш и сам.
<div align="right">Originally posted by Lupus*-*20/11/2004*:* 13:09:15</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Aко можеш да си налепиш 1 схемичка с изнесен терморезистор в мястото в кутията където искаш да следиш температурата.Има поне 50 различни схеми с различна сложност и точност на поддържане на температурата.Има и доста литература по въпроса.А и за какво ти е? заради шума ли само?
Kris ще сам ти благодарен ако можеш да ми дадеш такаwа схема или линк да я видя.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Kris ще сам ти благодарен ако можеш да ми дадеш такаwа схема или линк да я видя.
<div align="right">Originally posted by Shifter*-*22/11/2004*:* 19:11:07</div id="right">
Ако си от Варна нямаш проблем, иначе нямам скенер още.Ако дадеш факс номер мога да ти го пратя по факса.Не съм се ровил из сайтове,че не ми остава време.Имам литература повечето руска.Мога да преснема и да ти я пратя по факс.
Най лесния ти вариянт е да си сложиш на захранването вентилатор с термодатчик, породават се и така ще си решиш проблема. Спрямо температурата в захранването оборотите на вентилатора ще се променят.