Сори 3а големите 3, Ш и Щ ама неЩо кирилицата на Кредор не работи тука както трябва.
3нам, че при PS/2 миШка има 3акъснение от порядъка на 200ms, при USB е около 500ms. Има ли подобно 3акъснение при wireless миШките поради липса на кабел или само порта е от 3начение?
Е не, тук не съм съгласен. До сега не съм виждал PS2 или USB да има каквото и да е закъснение (и да има такива мишки, със сигурност не се дължи на интерфейса)
За Wireless закъснение има (има едни стандартни на микрософт - чувствително закъснение има)
Обаче съм работил и с такива вирелесс, които не се усеща делау (тоя кредор по-добре да се разкара според мене, или ще пиша вече на латиница!)
Имам безжична мишка Logitech....закъснение не се усеща, ама хич.
ПП: <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Теоретично би следвало да има закъснение, равняващо се на времето през което сигналана предавателя стига до приемника </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
тя светлинната скорост мноо висока нещо напоследък []
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Теоретично би следвало да има <font color="red">закъснение</font id="red">, равняващо се на времето през което сигналана предавателя стига до приемника [:D][:D][:D]
<div align="right">Originally posted by ru-boy*-*23/11/2004*:* 18:12:17</div id="right">
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Теоретично би следвало да има <font color="red">закъснение</font id="red">, равняващо се на времето през което сигналана предавателя стига до приемника [:D][:D][:D]
<div align="right">Originally posted by ru-boy - 23/11/2004 : 18:12:17</div id="right">
Както споменах - теоретично. А не е ли така? [:D][:D][:D]
А кредора си е полезен. Аз много рядко го ползвам, но той дава свободата да пишеш на кирилица и на компютри, които я нямат. На мен ми се е случвало да поствам от такива РС-та. На един друг форум, ако не е мнението на кирилица, има някакъв гаден скрипт, не ти позволява да постнеш мнение. Много гадно. А, при кредора имаш избор.
На моята безжична и оптична мишка се усеща бая забавяне обаче ако не съм я мърдал примерно 1 мин и трябва около 1 сек и нещо да се мърда за да засече - примерно като ми е включен скрийнсейвъра най-добре се усеща - нищо че се води най-високия клас на А4 Тек [8D] предполагам че при другите е абсолютно същото
Закъснението при реакцията на безжичните мишки е резултат от енергоспестяващите им функции. Една такава мишка, когато не работи определено време, намалява тока през светодиода и скорокстта на сканиране. След това й трябва малко време, за да се "събуди". Всъщност, това е единственото неприятно нещо при безжичните мишки. Освен честата смяна на батериите, разбира се.
Подобна функция няма смисъл при мишките с кабел, били те оптични или не.
Не помня къде го четох това, а и не съм НАПЪЛНО сигурен за цифрите макар да трябва да са подобни. Ако миШката била на USB обаче и имало преходник USB -> PS/2 нямало да има закзнение.
леголас, хубаво си ги сметнал, но ако успееш да ми покажеш човек, чиято реакция ще бъде затруднена от 4 милисекундното забавяне на response-a на мишката ще искам да се снимам с него.... такъв speedy gonzalez няма и не може да има [:D]
Колкото и да ти се струва невероятно, има такива хора.
А и реакцията им и в давата случая е непроменена - това което става на екрана обаче в единия случай е с 8ms по-късно. Аз го виждам, за професионалистите не коментирам
Долния праг на скоростта на реакция на човек е 100-200 ms като гледам изследванията по въпроса. По склонен съм да приема, че нормална мишка има закъснение от 100-150ms(при боклучив wireless е 300-500ms, нормален човек може да го усети) отколкото, че човек може да реагира за 4ms.
И помислете логично: монитор при 100 Hz - това са 100 премигвания по 10ms всяко, някой случайно да ги вижда.
dk, не се рових да проверявам това, което ти очевидно си, но изходих от собствения си опит. на хронометър съм си засичал времето за 2 натискания на start/stop бутона. най-доброто ми постижение беше (със средния пръст на дясната ръка) 0.08 сек. и това е волево, нагласено, целево, а не ежедневна скорост на реакция в произволна ситуация.
затова благодаря, че подкрепи с повече факти неверието ми []