Проблемът не е на ден-два, а отдавна мъчи доста потребители [сега и мен, включително].
Става въпрос за <font color="blue">DOS</font id="blue">-базирана програма, стартирана под <font color="red">WinXP</font id="red">, и на която данните трябва да се разпечатат на <font color="green">матричен принтер</font id="green">.
Всъщност, проблемът е в самият принтер, защото при проба с два други модела [матрични принтери] всичко е наред и те си печатат така, както под <font color="red">WinXP</font id="red">, така и под чист <font color="blue">DOS</font id="blue">.
Проблемният принтер се именува <font color="green">"Panasonic KX-P1694"</font id="green">. Някой имал ли си е работа с такова "добиче"? Странното е, че в инсталацията на <font color="red">WinXP SP2</font id="red">, точно този модел го няма включен - има примерно <font color="green">"Panasonic KX-P1695"</font id="green">, по-нови или по-стари модели, но точно този липсва, което ме навежда на мисълта, че е някакво "уродче", оставено безпризорно в прегръдките на природата. Принтерът е купуван от Техномаркет, "върви" си с дискетка с драйвъри от 1997 г. - т.е. драйвъри само за <font color="blue">DOS</font id="blue"> и <font color="red">Win95</font id="red">. Е, просто не можах да го накарам да печата под <font color="blue">DOS</font id="blue"> [т.е. нито под симулирана <font color="blue">DOS</font id="blue">-среда, нито под чист <font color="blue">DOS</font id="blue">] - излизат само маймунченца! Сложих му и стандартният <font color="green">"IBM Graphics"</font id="green">-драйвър - пак не ще!!! Иначе WORD-овски документи си печата на кирилица - там няма проблем.
Въпросът ми е: Има ли някаква универсална програмка, която да "кара" всички видове матрични принтери, излезли по майката земя, да могат да печатат КИРИЛИЦА под <font color="blue">DOS</font id="blue">, независимо дали е чист <font color="blue">DOS</font id="blue"> или симулиран от която и да е версия на <font color="red">Win</font id="red">?
Благодаря предварително!