Живо ме интересува колко се намалява живота на процесора при овърклокинг??? Чувал съм че от 10 години живот се намалява на към 9-9.5, ама не знам!!! PLS...
Живо ме интересува колко се намалява живота на процесора при овърклокинг??? Чувал съм че от 10 години живот се намалява на към 9-9.5, ама не знам!!! PLS...
Хехехе, аз през година правя ъпгрейд, а някойк хора и на два месеца им се случва. Какви ти 10 години какви екстри.
Напрактика, CPUто си има безкраен живот, като всеки предмет, не мое се разпадне или разяде, независимо дали е клокнат или не. Единственото нещо дето мое да го унищожи е човешката ръка [:D][:D][:D]
mda, ama vse pak se namaliava (ne za mene, staa na vapros za edin priatel, koito e mnogo zle s parite...) ta me interesuwa6e s kolko, ama ti mi otgowori ta za twa 10x
Mdaaa.SAmo ot 4ove6ka raka pri O/C moje da ostane6 bez processor. :-))
Ta zna4i samo pri opit za crack-vane moje da si otide, a ina4e ne??? (iavno e taka)[:-eyebrows]
А какво имаш предвид под кракване ???
Единствения начин да си унищожиш CPUто е да го подхванеш с отверка, ножовка или друг остър предмет, или собственоръчно да му махнеш охлаждането докато работи и тн. абе начини хиляди има, обаче сам няма как да свърши
pod crack-wane imam predwid da go otkiu4a. Svarzvaneto na L1 Bridges... Predi stawa6e samo s moliw, ama sega we4e AMD praviat CPU-to sas povarhnost koiato ne zadarja moliva. I edinstweniat na4in e sas srebarna termalna pasta. Oba4e mejdu L1 mostowete ima malki dupki. I ako popadne termalna pasta w tiah tia swarzwa dup4icite s L1 mostowete i KABOOM. Edin priatel taka si sabira6e posla kristala (koito stana na prah). Prosto edno BOOOOM!!! Towa e!
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by didoriginal
I edinstweniat na4in e sas srebarna termalna pasta. <hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Начина е чрез сребърна електропроводяща паста или писалка.... "термални пасти" не вършат работа...
Да, обаче термалните пасти на ТИТАН вършат работа, защото са електропроводими.
Според вас вдигането на захранващото напрежение при овърклок не скъсява ли живота на процесора?
Ми и аз това питам!!! И мене ме интересува това, обаче те казват че нищо не може да му стане... Вервам им!!![:-hspin]
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Originally posted by didoriginal
Да, обаче термалните пасти на ТИТАН вършат работа, защото са електропроводими.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Глупости.... само Arctic Silver 1/2/3 пастите на пазара в момента са И ел. проводящи.... TITAN/SPIRE пастите са САМО топлопроводящи... []
Neznam ama az sam preebaval 2 procesora i to tochno ot overclock. Bachkaha si normalno edinia kam 2 godini drugia niamashe i edna i izvednaj se preebaha. Dori pri Durona ne izgoria procesora a zapochna da zabiva da pravi mnogo greshki.
Абе как да са ел.проводящи сребърните пасти...тооо...аз както си бях сложил пастата (при първоначалният тест рън)то тогава сега да не пиша тука(бях омазал не само ядрото но и почти целия процесор [:D] еми всеки има първи път!!)