Резултати от 1 до 4 от общо 4

стар лаптоп от 1989...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на devil
    Тук е от
    Jun 2002
    Живее в
    София

стар лаптоп от 1989...

Здравейте,

завчера съвсем случайно имах удоволствието да видя на живо лаптоп (Hyundai Super-LT5PLUS) от 1989 година. Снимките на същия са приложени в зипнат файл, намиращ се тук, с оглед да не затлачвам форума, поствайки всичките в него. Проблема с него е че поради някаква причина, изглежда има проблем с инталираната OS и при старт има избор за влизане в биос-а и при при изход от него изисква буут дискета. Това нямаше да е проблем ако имах и най-малката идея на компютър от това време, каква за Бога е била OS-а - Win 3.1 или нещо по ниско, и въоще как да се преборя с

този проблем за да стигна до хард диска. Тъй като по настоящем имам достъп само и единствено до биос-а (както е видно от снимките), а от там не мога да получа някаква ясното по въпроса. Нито мога да разбера размера на HDD, и по лошото - не мога да стигна до него, защото не знам каква буут дискета да ползвам (за коя версия Win). Самото съоръжение има само и единствено дискетно устройство (3.5). Ако някой се е сблъсквал с такова животно и има някаква идея за случая, ще съм му безкрайно благодарен ако помогне - просто ми е любопитно и ми се ще да го подкарам!

Благодаря предварително на всички, който ще решат да помогнат! [^]

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

стар лаптоп от 1989...

Уфф исписах цял ферман какво трябва да се направи но забравих да напиша subject и мнението не е е публикувало. Свържи се с мене по ICQ и ще ти кажа какво трябва да се направи.

4. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

стар лаптоп от 1989...

ами трябва ти дискета с дос.можеш да вземеш старт ъп дискета от уиндовс 95 или 98.предполагам че на тоя хард ще има нортон команедер.ако има проблем с харда пиши ще го подкараме най вероятно.ако можеш дай повече info за машината

5. Member
    Тук е от
    Oct 2003

стар лаптоп от 1989...

С тези снимки ти ме върна в моята младост.

От тях се вижда,че трябва да се смени системната батерия, иначе каквото и да направиш като настройки в биос-а ще ги забрави при изключване на компютъра.

Когато този компютър е бил нов актуална верися на Windows e била най-много 2.10, така, че за да върви ти трябва чист DOS версия 3.0 или по-голяма.

На този адрес има такъв дос: http://store1.data.bg/begineri/index...06.22%20Setup/

Друг е въпроса като тръгне този компютър какво ще го правиш.

По това време диск с размер 20 МБ минаваше за голям лукс, така, че не очаквай кой знае какво а процесора е 16 Mhz - чудо на техниката за онова време и 1,5 Мб оперативна памет.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. питане за стар лаптоп
    От nen4oo във форум Общ - хардуер
    Отговори: 7
    Последно: 30-03-12, 23:12
  2. Памет за стар лаптоп
    От vanko68 във форум Купува
    Отговори: 4
    Последно: 25-05-10, 11:32
  3. Стар лаптоп и Wi-Fi карта
    От awsom във форум Мрежи
    Отговори: 4
    Последно: 29-07-07, 12:19
  4. Продавам стар лаптоп
    От dragozow във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 07-03-07, 23:13
  5. Отговори: 3
    Последно: 21-02-07, 20:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе