Резултати от 1 до 11 от общо 11

Мнение за HP Color LJ 2550L

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2003

От известно време обмислям покупка на цветен лазарен принтер. Спрял съм се на посоченият модел, защото е на сравнително поносима цена. Интересува ме дали някой има впечатления от този модел и евентуално да посочи предимства и недостатъци. Също така за мен представляват интерес следните неща:

1. Освен консуматива, какви други компоненти евентуално може да се наложи да се подменят след време?

2. Ориентировъчно на колко отпечатани страници може да се разчита без да се налага някакъв по-сериозен ремонт?

3. Дали съществува възможност за печат под DOS?

4. Какви неприятни изненади би могъл да поднесе в процеса на ползване?

10Х!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Мнго ми е интереснио защо има хора които се интересуват от печат под ДОС. Иначе по сериозен ремонт вероятно няма да ти се наложи да правиш. Е понякога се случа да се повреди нещо. Принтера си има месечно татоварване 30 000 страници. Трябва да преценише ти дали влизаш в това натоварване, ако ще печаташ повече вземаш по скъп модел с по голям натоварване.

4. Тук е от
    Nov 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Мнго ми е интереснио защо има хора които се интересуват от печат под ДОС.

....

Принтера си има месечно татоварване 30 000 страници. Трябва да преценише ти дали влизаш в това натоварване, ако ще печаташ повече вземаш по скъп модел с по голям натоварване.

<div align="right">Originally posted by Julian*-*23/03/2005*:* 09:18:49</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Относно печата под DOS ми изглежда тъпо да имам сравнително скъп лазарен принтер, но за някои DOS-овски програми да имам нужда и от матричарка. Например програмата за дневниците по ДДС.

Относно натоварването предвиждам по-скоро max 30000 копия годишно натоварване, но все пак се надявам да го ползвам безпроблемно поне 5-6 години.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2001

Относно печата под ДОС мога да ти препоръчам 2 програмки-dosprn и dosprint. В общия случай ще забравиш проблема с печата под дос след 10-15 минути настройки. Проблема на този принтер е че върти 4-та тонера като печати цветно и не знам дали не се скапва механиката по-бързо, но за тия пари не смятам, че има по-добро решение.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Няма да имаш проблем с печата под ДОС. Такъв проблем имат само принтерите които работят с емулация на PCL, а този е свграден такъв. Единствено трябва да го свържеш с кабел през паралелният интерфейс. Ако ползваш USB кабела единственото спасение е програмата DosPrn.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Имам предишния модел HP Color LaserJet 2500L:

- Цветовете му са малко по-наситени отколкото трябва

- Не може да ползва специални фотохартии

- На около 10000 стр. сменям барабан - пазарна цена около 300 лв.

- Няма тава за хартия.

- Бъгав PCL драйвер. С PostScript обаче нямаш грижи.

- Бавен IPL.

- Малко шумен (особено при цветен печат).

+ Евтин (като за цветен лазерен принтер).

+ Цветен [:D].

+ Относително евтини консумативи (без барабана).

+ Много добра скорост на печат.

+ Hewlett-Packard (т. е. най-вероятно е почти вечен [] - още ползвам един HP LJ 5MP от 1995 г.).

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

HP sled 4 серия e боклук проектиран с идеята да ходи на сервиз на всеки 6-8 месеца (Изключение са наскоро закупените Phaser на Tektronix - но и за тях не съм много сигурен за последните модели дали не са ги развалили съобразно Service политиката).

Всички последни модели имат вграден барабан който ти откъсват главата в сервиза за да ти го сменят, а и той е проектиран да не издържа повече от 20000 до 40000 копия в зависимост от модела

Коника/Минолта пък имат някакъв отвратителен допълнителен "мазен" барабан освен вградения

10. Member
    Тук е от
    Oct 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">HP sled 4 серия e боклук проектиран с идеята да ходи на сервиз на всеки 6-8 месеца

<div align="right">Originally posted by dash*-*23/03/2005*:* 21:23:52</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Няколко пъти срещам такова мнение във форума и ми се струва, че трябва да взема отношение: Аз като заклет привърженик на Хюлет Пакард мога да кажа следното - имам следните принтери от горепосочената марка:

1. HP LJ 4L - закупен през 1994 г. - над 60 000 копия, работи и в момента, не е ходил в сервиз никога

2. 2 бр. HP LJ 1200 - закупени 2002 г. - 38 000 копия единия и 25 000 другия, не са ходили в сервиз никога, работят и сега

3. 2 бр. HP LJ 1000 и 1 бр. LJ 1005 - закупени 2003 г. - понеже нямат брояч имайки предвид смененните касети и трите са на около 18 000 копия, работят безотказно и никога не са ходили в сервиз.

4. 1 бр. HP LJ 1100 на около 15 000 копия, закупен през 2001 г. работи до сега и не е ходил в сервиз.

Дори да има други марки принтери които да са работили толкова много и без проблеми не мога да се съглася, че принтерите на Хюлет Пакард са голям боклук.

11. Тук е от
    Nov 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Имам предишния модел HP Color LaserJet 2500L:

…..

- На около 10000 стр. сменям барабан - пазарна цена около 300 лв.

…..

<div align="right">Originally posted by Raid - 23/03/2005 : 1653</div id="right">

Всичко останало добре, но смяната на барабан на 10000стр. не е ли прекалено малко, при условие че му дават месечно натоварване 30000стр. [?]

Струва ми се, че ако няма грешка в бройката, това доста оскъпява себестойността на страница!

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Няколко пъти срещам такова мнение във форума и ми се струва, че трябва да взема отношение: Аз като заклет привърженик на Хюлет Пакард мога да кажа следното - имам следните принтери от горепосочената марка:

....

Дори да има други марки принтери които да са работили толкова много и без проблеми не мога да се съглася, че принтерите на Хюлет Пакард са голям боклук.

<div align="right">Originally posted by minkov*-*23/03/2005*:* 22:12:59</div id="right">

Нека приемеме, че и аз съм фен на HP. Въпросът е, ако наистина взема нещо по-скъпо поне да бъде добро. Нещо по-горе посочените цифри малко ме притесняват.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

1. За консуматива

Няма никаква грешка:

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">C9704A - HP Color LaserJet Imaging Drum, CLJ 1500, 2500

For HP Color LaserJet 1500/2500 series

5,000 pages color or 20,000 pages black only (typical usage 6,000 to 8,000 pages). Imaging drum contains drum, transfer belt and component</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Личен опит: 10000 стр. преди смяна

Цена на дребно: около 300 лв. с ДДС

Оскъпяване на 1 стр.: 0.03 лв.

2. За надеждността на HP

Нещата не опират до това дали съм фен на нещо или не. В случая става дума за емпирично доказана надеждност: HP LJ 5 MP - 10 години работа, 175 000 страници, едно влизане в сервиз заради пуснат печат върху нещо като мукава [8].

13. Member
    Тук е от
    Sep 2001

Що се отнася до качеството на изработка и здравината мога да гарантирам за 2200, вярно че барабана му е се сменява на всеки 20 000-25 000 копия,НО той в момента е на 141218 копия, имам и един 2100, но той е на доста по-малко 84 764. На първия е сменян един фюзер и един разлистник, а втория е още девствен. А кажете ми как да си купя Lexmark примерно (нямам нищо против конкретната марка)

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 24-10-12, 17:39
  2. Отговори: 13
    Последно: 07-02-12, 12:15
  3. help 32 bit color
    От ryryer във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 3
    Последно: 10-05-05, 16:04
  4. Avi bez color i zvuk
    От nniki във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 21-08-02, 01:42
  5. Color
    От nniki във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 4
    Последно: 13-04-01, 02:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе