Въпросът ми е следния - Възможно ли е на лазерен принтер (конкретно HP LJ 1200) да се сложи някакъв цветен тонер и вместо да печата черно да печата в цвят (например жълто, синьо) - все пак без да прецакаме принтера.
Въпросът ми е следния - Възможно ли е на лазерен принтер (конкретно HP LJ 1200) да се сложи някакъв цветен тонер и вместо да печата черно да печата в цвят (например жълто, синьо) - все пак без да прецакаме принтера.
ако го заредиш със син тонер ще изкарва страниците сус син цвят а не с черен не трябва да има проблем, освен ако различният цвят на тонера се изпича при различна температура но мисля че не е така така че пробвай пронтера няма ка да се повреди от това
това е според мен ако някой е по-наясно да обясни
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ако го заредиш със син тонер ще изкарва страниците сус син цвят а не с черен не трябва да има проблем, освен ако различният цвят на тонера се изпича при различна температура но мисля че не е така така че пробвай пронтера няма ка да се повреди от това
това е според мен ако някой е по-наясно да обясни
<div align="right">Originally posted by glarus*-*05/04/2005*:* 13:07:56</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Той въпросът не е чак толкова прост - даже и черния тонер е различен за различните модели принтери. Като подвъпрос - откъде въобще може да се закупи цветен топнер с цел проба.
9588138 звъни и питай ше ти кажат
Трябва да си доста внимателен при слагането на цветен тонер. При черния тонер е достатъчно той да бъде загрят от печката (фюзера) на принтера, за да се закрепи върху листа - в него има смоли които се грижат за тази работа. Цветните принтери и копири, в повечето случаи, използват и фюзер масло за тази работа (преди листа да бъде вкаран в печката се омаслява от специална мрежа). Та ако сложиш цветен тонер, който в последствие трябва да се фюзира допълнително, ще имаш проблем - тонерът може и да не се закрепва трайно върху листа. Най-лошото което може да стане е, че тонера вместо по листа, ще бъде по ролките на фюзера и ще ти цапа следващите копия. Може и листата да не могат да излизат и да задръстват в принтера... а може и всичко да е наред [:D] - препоръчвам ти като купуваш тонер да се консултираш с продавача. Мога да ти препоръчам и няколко фирми, вносителки на тонер - ако те интересува пиши едно ЛС.
Не мисля, че е толкова лесно, просто сменяш тонера и всичко е ок. Че то така си става цветен принтер, само дето ще трябва да пускаш листа три, четири пъти да ти наслагва отделните цветове. Най-добре попитай във фирма дето рециклират тонери. Ако имаш празен такъв, да го изчистят и да ти сложат малко цветен прах, само за проба.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не мисля, че е толкова лесно, просто сменяш тонера и всичко е ок. Че то така си става цветен принтер, само дето ще трябва да пускаш листа три, четири пъти да ти наслагва отделните цветове. Най-добре попитай във фирма дето рециклират тонери. Ако имаш празен такъв, да го изчистят и да ти сложат малко цветен прах, само за проба.
<div align="right">Originally posted by ru-boy*-*05/04/2005*:* 16:00:04</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
То за да стане съвсем цветно (ако въобще стане нещо) ще трябва освен да въртя листите, да сменям и касетите което прави операцията доста безсмислена.
Моето желание е по-простичко искам само вместо с черно да ми печата синьо (примерно)