Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 45 от общо 45

Koia e nai-dobrata IDE zapiswa4ka?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    118
    #31

    Koia e nai-dobrata IDE zapiswa4ka?

    Znachi towa e. Tochno na pochti pylen 700 MB disk mi go swi toia nomer. Mersi mnogo. Otiam da go wrystam )




  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #32

    Koia e nai-dobrata IDE zapiswa4ka?

    god, кога си си купил Yamahata казваш.....

    ще ти дам един-два прости примера

    аз съм с точно такава Yamaha 2100S-VK - 16x10x40SCSI retail , миналото лято я купих за 150$ заедно със котролера, един празен 700Мб диск и един RW диск

    двата и кусура на тая записвачка са липсата на защита против изпразване на буфера, но все пак това е първата в света 16х записвачка, а това че в България я пуснаха повече от 6 месеца след като излезе на пазара, Yamaha не носи вина естествено, а другия кусур че вдига повечко шум при четене от другите

    но ... сега идва но-то, значи лятото струваше 150$, а тогава един Teac 12х ЕА модификация, която даже не може да чете SAFE DISK защитени CD-та струваше някъде около 125$, и то IDE вариант

    Не че не харесвам Teac, точно обраното, но просто като се казва нещо, хубаво е да се погледне от всички ъгли, за да може да се представи във по-обективна светлина

    Досега съм записал над 1000 диска, като част от тях в рамките на седмица при изключително голямо натоварване на ден, и съм нямал никакви проблеми с изключение на факта, че с първия firmware надрасканите аудиодискове се четяха много бавно, но след като смених фирмуера, проблема се реши.

    За сметка на това, имам приятел, който пиши десетки дискове на ден, и досега смени два Plextor-a (въпреки това все още продължавам да смятам че Plextor-а е една от най-добрите фирми в бранша), като Plextor-ите не издържаха повече от 500-600 диска и се повреждаха

    Така че всяко нещо си има две страни, и е добре и двете да се представят, за да може всеки да направи собствена преценка на плюсовете и минусите. Естествено не съветвам никой в момента да купува точно такъв модел Yamaha - все пак има достатъчно по-добри модели

    Ако трябва да направя някакъв вид класация, най-доброто съотношение цена/качество за мен ще си остане на Teac - горещо съветвам всеки да предпочете тази марка, и принципно избягва разни марки от типа на Nec, LG и Samsung, освен ако не е финансово ограничен в случая. Не че това са лоши записвачки, далеч съм от такава мисъл, но виждал съм например 12х Nec, който даже не поддържа overburn - ами какво да кажа в случая, освен срамота за такова нещо, при положение че Teac го имаха в далечните години още при 4х модел. Хубавото като цяло е че поне в последните години, или поне десетина месеци, има достатъчно голямо разнообразие на пазара на CD-RW устройства в България (преди три години 99% от фирмите в Бургас не бяха чували въобще за Plextor), и човек има достатъчно голям избор.




  4. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна
    Мнения
    394
    #33

    Koia e nai-dobrata IDE zapiswa4ka?

    Yamaha-та си я купих по две причин: 1.беше доста евтина за 16х модел (около 130 $ - става дума за миналото лято) и 2.препоръча ми я приятел, който имаше Yamaha 8x.) След два месеца ямахата на приятеля ми гръмна)) Е, аз я смених много по-рано, даже отскочих до София, за да взема последния тогава модел на Mitsumi 16x8x40 с защита от предпазване на буфера. Оттогава не съм хвърлил нито един диск... (записвам 50-100 месечно). Ще се повторя: при скорости над 8х защитата е просто ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. Подозирам, че си нямал проблеми, защото твоята записвачка е SCSI, но тогава вероятно не си видял заглавието на форума...




  5. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    561
    #34

    Koia e nai-dobrata IDE zapiswa4ka?

    Eddie, мой човек има Теас 4х, аз 8х, но няма и помен от буферни защити. Сигурен ли си, че имат такива модели? Дори за 12-ката не съм сигурен, но нямам точни спомени. Даже моя модел в нета е с 2МВ буфер, а вкъщи само 1МВ. Да не би тук да идват само "куци" модификации?



    _________________

    A Steve Morse Fan!!!

  6. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София
    Мнения
    924
    #35

    Koia e nai-dobrata IDE zapiswa4ka?

    Ами Ямаха-та в Сетком направи повече от година, взехме я навремето за над 200 долара, още записва без проблем, но се заяде с една партида от метро дискове 90 минутни, но проблемът беше, че не иска да ги развърти, явно имаха някакъв малък дефект във формата или дявол знае какво, други записвачки ги записваха обаче :-))




  7. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна
    Мнения
    394
    #36

    Koia e nai-dobrata IDE zapiswa4ka?

    Одвен всичко друго Mitsumi-тата записват без проблем до 98-99 минути още от 4-скоростният си модел, докато това е мечта дори за новата Yamaha CRW 2200...




  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #37

    Koia e nai-dobrata IDE zapiswa4ka?

    по-въпроса кое колко време изтрайва и работи, темата е много дълга и обширна - онзи ден бях при приятел телевизионен техник, и той ми показа Sony телевизор (3 годишен) за няколко хиляди долара, със издухан кинескоп!

    както казах имам приятел, който досега е хвърлил 2 Plextor-a (16х модели), на които е записал само по 500 диска. За сметка на това познавам хора със 8 скоростни Yamaha, които от години им работят, и при това постоянно записват дискове на тях.

    А относно защитата при запис естествено е че е необходима за големите скорости, не знам защо в моя модел (и IDE варианта Yamaha 2100E, който е 16х и все пак е без защита) на са я реализирали, може би им е излезло по-евтино да сложат 8Mb буфер, вместо buffer underrun. Но аз също не съм скапал диск със buffer underun, въпреки че последния път докато записвах диск на 16х играх бетата на Warcraft 3, а от четящото ми CD (Teac 40x IDE) правих инсталация на една игра през мрежата - и всичко това едновременно.

    Естествено пак ще повторя че това е първия модел 16х писачка, и това й е простено. Все пак предпочитам да нямам buffer underun честно казано, от колкото липса на overburn както е при 12х модел на Nec-a, или невъзможност да копирам защитени дискове. Естествено бях впечатлен от едно от ревютата на първите Plextor-и със защита, ако не се лъжа те първи въведоха тази система, та по време на записа 3 пъти по различно време са натискали Ctrl-Alt-Del, изчаквали са известно време, после продължават записа, после пак , и накрая диска се е бил записал без никакъв проблем.

    Относно по-старите модели записвачки (тука се отклонявам малко от темата - все пак никой няма да си купи 4 или 8 скоростен модел), винаги давам един пример: навремето ми даваха записани аудио дискове. Въпросните дискове свиреха без проблеми на уредба или компютър, но по никакъв начин не можех нито да ги копирам, нито да рипна аудиото - даваше грешки безброй. Известно време се чудих каква ли е тази магия, още повече тогава в нашия район нямаше чак толкова много писачки или различни модели CD-та. Значи такива дискове пробвах да прочета на Teac, Mitsumi, Panasonic и каквито cd-та успях да намеря в района. Единствено такъв диск се прочете на Yamaha - пробвах на 4 и на 8х модел тогава, и двете четяха дисковете без проблем. В последствие разбрах, че дисковете са записвани на някаква Acer 2x записвачка (тогава Art Systems-a ги внасяха), и явно писачката вече е била заминала.

    Baby Thomas - като писах за старите Teac, писах че поддържат overburn, а не buffer underun, прочети реда внимателно . А 12х Teac модификация ЕА не може да чете SafeDisk, само EB. Това може да се е дължало може би само на фирмуера, не знам, а и скоро не съм проверявал как стои въпроса точно с тези две модификации на 12х Teac.

    А относно записа над 90 мин - страхотна глезотийка си е разбира се, въпреки че лично аз имам резерви, първо от гледна точка на медиите (точно 90мин дискове от Метро ми правиха известно време проблеми, по-точно не на мен, защото аз си ги чета без проблем, ами на едно 52х CD Sony, което иначе всичко друго си чете без проблеми), а и не съм сигурен колко от AudioPlayer-ите ще четат над 90 мин без проблем. LG-то между другото според писанията в Инет същмо може да пише около 98-99 минути. А въпросното 4х Mitsumi между другото е страхотно (за разлика от cd-rom-овете им тогава), нямаше диск или защита която да не е прочела и записала, за съжаление лично аз нямам преки наблюдения от последните модели на Mitsumi.

    Като заключение мога да кажа, че едва ли има идеален модел, или ако има просто ще е прекалено скъп. Просто добре е човек да знае първо за какво ще му трябва писачката, второ да прецени съотношението цена/възможности, и трето да знае точно възможностите на дадена писачка (за съжаление по личните ми наблюдения във малко фирми дават информация за последното, повечето "търговци" продават компютрите или компонентите в стил "продажба на картофи - наш'те са най-хубави", без въобще да знаят какво точно продават.

    А форума е точно за това... всеки да си каже "болката", а друг да каже "рецептата"



    Edited by - eddie на 04/03/2002 10:07:21

  10. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    561
    #38

    Koia e nai-dobrata IDE zapiswa4ka?

    Твърде доста си прав, Eddie! Сори, но след 1ч. почват да ми се размиват някои букви... =8-)



    _________________

    A Steve Morse Fan!!!

  11. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #39

    Koia e nai-dobrata IDE zapiswa4ka?

    ))



    поувлякох се малко с писането




  12. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    561
    #40

    Koia e nai-dobrata IDE zapiswa4ka?

    Поръчах си ТЕАС 24х10х40. Поне от прочетеното из нета е най-якото 24х устройство, по-добре е в повечето неща от Yamaha, Plextor, Lite-On 24х моделите. Цена-> 100$!!!

    Линк към най-доброто ревю: http://www.cdrlabs.com/reviews/index.php?reviewid=93



    П.П. Буфера всъщност не е намален, а просто софтуерите го "прихващат" така, защото не целия се ползва за данни...



    _________________

    A Steve Morse Fan!!!

  13. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна
    Мнения
    394
    #41

    Koia e nai-dobrata IDE zapiswa4ka?

    Май не само Yamaha са се орезилили. HP 9710i (16х10х40) също няма буферна защита.



    П.П. Mitsumi CR 480A TE (32х12х40) има 16 MB буфер.









    Edited by - god на 06/03/2002 09:41:55

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    104
    #42

    Koia e nai-dobrata IDE zapiswa4ka?

    Малко разяснениа по темата.. знам, че писачката ми може да пише SafeDisk2, но какво представлява това и за какво може да ми потрябюва EB също ми е непознато info please




  16. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #43

    Koia e nai-dobrata IDE zapiswa4ka?

    SafeDisk, SafeDisk 2, SecuRom, LaserLock и каквото там още има са вид защита против копиране, прилагана при оригиналните игри. Значи накратко: по-хубавите записвачки ( каквито разбирам че имат част от пишещите по въпроса във форума) могат да четат така наречени субкодове , - това са 96 байта от всеки сектор, във който се записва условно казано защитата и съответно могат да записват дисковете барабар със защитата, т.е. и копието е също със работеща защита. Ако не, то просто играта ти няма тръгне (то затова си има и crack's). За целта се използва специализирана програма - CloneCD (www.elby.de), а отскоро има още 1-2, но тази е най-добрата засега. Между другото какъв ти е модела, че си сигурен че може да пише SafeDisk2? Специално за тая защита има много малко модели записвачки, които след като запишат диск, този диск може да върви на всички останали устройства. При повечето записвачки, след като се запише SafeDisk2, то копието може да върви само на писачката. Някъде имаше един линк към страница, където бяха описани повечето модели точно за Safedisk2 и кой какво точно пише и как после върви копието, ама съм го забутал някъде. Виж във форума, по темите за записвачки, някъде го бях дал, а освен това още един от участниците беше дал подобен линк.

    А EA и ЕB са просто модификации на 12х TEAC записвачка.



    а за какво може да ти трябва - ами приятеля ти дал 70 кинта например за оригинална игра Medal of Honor (тя е със Safedisk 2), и ти понеже си тарикат, взимаш дисковете за малко, правиш си едно копие на игричката и със останалите 67 лева например отиваш и се напиваш зверски...



    ... то не стана много кратко, ама...



    god: по-добре Yamaha-та да се орезилят със една писачка, от колкото на Hewlett Packard да им щукне да правят мотори Навремето имаше една карикатура : значи магазин за коли, отгоре пише Microsoft Benz, а отпред катастрофирала чисто нова кола в едно дърво. Управителя на магазина със невинен поглед казва на разгневения шофьор : - ами продавача не Ви ли каза че спирачките на колата ще бъдат достъпни във следващата версия?







    Edited by - eddie на 07/03/2002 11:10:37

  17. Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    265
    #44

    Koia e nai-dobrata IDE zapiswa4ka?

    Здравейте.Някой има ли лични впечатления за PLEXTOR S88TU CD-RW EXT USB 8/8/24 R S88TU, http://www.cdr-info.com/hardware/teac280pu/index.shtml. Или ако имате идеи и предложения за някакви други външни записвачки (до 270$) ще бъда благодарен за мненията ви. Ще се използва предимно за лаптоп.








  18. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    561
    #45

    Koia e nai-dobrata IDE zapiswa4ka?

    След като понаписах 15-20 диска с ТЕАС-а 24х10х40 мога да кажа, че е ултра яка писачка! Тия БГ дисковете Optical Storage от Метро си ги гълта на 24х и ги плюе за по 4 мин. Много бързо чете, направо лети. Това дето го пише по ревютата в нета е вярно и предвид цената от 100$ (че и по-малко) няма равностоен конкурент. Дори пред 150$-ов Плекстор бих я предпочел.



    П.П. Единствения недостатък е, че докато се записва диск не мога да пиша в ICQ, понеже е толкова бърза, че с едната ръка слагам, а с другата махам дискове и няма свободна за клавиатурата =8-)



    _________________

    A Steve Morse Fan!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

  1. koia e po-dobra
    От hack4o във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 10
    Последно: 28-01-03, 20:17
  2. koq e naj-dobrata zapisva4ka
    От dilura във форум Общ - хардуер
    Отговори: 90
    Последно: 11-01-03, 20:06
  3. koia igra vi e liubimata!
    От CECI86 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 37
    Последно: 02-11-02, 00:00
  4. Logitech MouseMan Dual Optical - po dobrata mishka
    От Kayso във форум Общ - хардуер
    Отговори: 39
    Последно: 09-08-02, 09:48
  5. Koia failova sistema za XP?
    От LordOfEvil във форум Windows
    Отговори: 12
    Последно: 14-11-01, 22:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе