Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 37 от общо 37

Maxtor 200 gb 16mb cache ???

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2004
    Живее в
    София
    Мнения
    89
    #31

    Re: Maxtor 200 gb 16mb cache ???

    Цитат Първоначално публикувано от VanDan
    ...но и аз съм виждал толкова дефектирали Макстори...
    Къде са?* Дайте ги насам* :knuppel2:
    Mr.TECHNO мисля че май MaXLine® II, MaXLine Plus II и MaXLine III бяха моделите на Максторите за 24x7
    При мене на работа 50% от марковите машини са с дискове Макстор.И до момента за 5 години работа на това място мога да кажа че спрямо другите модели и марки които са ми минавали през ръцете дават повече дефектирали бройки. Но това съвсем не означава че са безпроблемни. Незнам заради кофти захранвания, кофти партиди и/или куп други вторични фактори ...

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,029
    #32

    Re: Maxtor 200 gb 16mb cache ???

    когато преценяваме качеството на дедана марка е редно да вземем в предвид процентното количество брак... а не просто това, че "имаме кашони с еди кви си бракувани дискове". има много субективни фактори, като ниска цена за даден период, липса на други дискове от този капацитет на пазара за даден период, поредната рекламна статийка копирана от пресрилийза на някой вносител публикувана в "многоуважаван български комптърен весник/списание", мнения на "разбиращи хора" по форуми... та тия субективни фактори понякога водят до покачване на консумацията на някакъв тип дискове за определен период от време... maxtor бяха много актуални преди 3-4-5 години доколкото си спомям... малко след черния период на сиииигейт...

  4. Novice
    Тук е от
    Feb 2002
    Мнения
    6
    #33

    Re: Maxtor 200 gb 16mb cache ???

    Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Айде да обобщим малмо - Maxtor си* имат* модели за висока сигурност ( моделите които се ползват в Aple* & мултимедийните записващи у-ва с камери т.н записвачки )
    тези модели се казват Maxtor MAXDATA-II и досега не съм ги виждал в компютърния пазар - много надеждни дискове са, но и много скъпи . Айде да не бъркаме Транбата с BMW
    Подозирам, че говориш за дисковете за т.н. Nearline сегмент при съхраняването на инф., в който Макстор се опитва да се наложи през последните години - още с DiamondMax D540X серията (5400 RPM, до 160ГБ), по-късно с MaXLine II (5400 RPM, до 300ГБ), MaXLine Plus II (7200 RPM, до 250ГБ), MaXLine III (7200 RPM, до 300ГБ), а от скоро и MaXLine Pro 500 (7200 RPM, 400 и 500ГБ). Не само Макстор произвеждат дискове, целещи се в този пазар, но засега сякаш те са анонсирали най-много модели. Основното за дисковете от този сегмент (спрямо "стандартните" дискове) е че са с повишена надеждност (!!!но само при използване в такива с-ми, т.е. малко заявки и постоянна работа!!!), за сметка на скоростта на у-вата, като при това цените се запазват близки до тези на "нормалните" дискове* при използване на стандартните интерфейси. С други думи* би трябвало да са по-надеждни и малко по-бавни от аналозите си.

    Ще отворя малка скоба за да поясня - има 3 основни нива при съхраняването на инф. от гледна точка на надеждността и достъпността й:
    Online (бърз достъп, но - грубо казано, за сметка на по-ниска надеждност) - за съхраняване на често използвани, работни файлове
    Nearline - по-надеждно съхраняване на не толкова често използвани данни, преди те да бъдат архивирани.*
    Archive (архиви - напр. на лентово у-во, които са с висока надеждност, но достъпа до данните е значително по-бавен).
    Това разделение касае по-скоро High-end потребителите и големите компании, но нуждата от по-надеждни дискове, подходящи за 24/7 ползване е налице и производителите отговарят на това търсене.

    Връщаме се на Maxtor
    Представителите им в този сегмент - конкретно визирам MaXLine Plus II и MaXLine III, които се продават в BG и са ми минавали през ръцете, не са осезаемо по-бавни от събратята си (DM Plus 9 и 10) при еднаква плътност на записа и RPM, дори и на външен вид са много подобни, да не кажа еднакви. Подозирам, че такова ще е положението и с новите MaXLine Pro 500 и DM 11. Дали са по-качествени от DM 9 и 10 не мога да кажа, защото са относително слабо разпространени, но досега не съм попадал на повреден такъв... Това всъщност важи и за DM 10 серията.
    Дисковете от MaXLine сериите са на нашия пазар от доста време, но повечето търговци във фирмите не правят разлика м/у тях и "стандартните" , още повече че и цените им са почти 1:1. Общо взето си е на късмет на какъв диск ще попаднеш.

    EDIT: Оказа се, че за цените не съм съвсем прав, защото MaXLine III е по-скъп от аналогичния DM Plus 10, но MaXLine Plus II е на почти същата цена като DM Plus 9 и DM Plus 10.


    Диска в Mac-a на sclera_bg е най-обикновен DM Plus 9 160GB SATA
    В няколкото Мac-a на работа имахме IBM-и, които до един сдадоха багажа за около 1-1,5г.

    От Макстор наскоро анонсираха и диск, които е предназначен специално за мултимедийно използване - QuickView 500. Имам няколко идеи какво може да е различно и оптимизирано в него, но докато не го видя или не излезе по-подробна инф. няма как да знам със сигурност.

    Колкото до надежността на Макстор като цяло... Да, имат някои по-проблематични серии, но и останалите производители на дискове си имат черните овце (напр. IBM "DeathStar" ). Повечето от проблемите им са "софтуерни" (отстраними са със "специалните програми", които спомена Mr. Techno, стига да знае човек как да ги използва ) и са причинени основно от лоша експлоатация: калпаво захранване, прегряване, овърклок на шината, токов удар. Това, че в кашоните с "покойниците" из фирмите преобладава Maxtor, се дължи най-вече на по-широкото им разпространение на нашия пазар, особено допреди 2 години. И на работа беше така, докато не оправих повечето Макстори . За прехвалените SG ще кажа, че повечето им повреди са свързани с дефектирала/и глава/и и ремонта(по-скоро спасяването на инф.) е в пъти по-скъп.
    При добро охлаждане и качествено захранване вероятността от дефект на кой да е диск се намалява многократно.


    Някой спомена, че има много счупени Макстори?*
    Както каза и Samo по-горе - "Дайте ги насам!"

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #34

    Re: Maxtor 200 gb 16mb cache ???

    @Martin BG аз съм единия от тези - и ги пращам на @Samo - не мога да се оправя с тях .
    Даже три от тях са на познати в София ( Gadget & Peperoni )-дано да станат при Вас , при мен не поискаха( garo много обича коледни подаръци )

  6. Novice
    Тук е от
    Feb 2002
    Мнения
    6
    #35

    Re: Maxtor 200 gb 16mb cache ???

    @Mr.TECHNO

  7. Junior Member
    Тук е от
    May 2004
    Живее в
    София
    Мнения
    89
    #36

    Re: Maxtor 200 gb 16mb cache ???

    MartinBG - Абсолютно :coolsmiley:
    Mr.TECHNO :tequilla:

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    482
    #37

    Re: Maxtor 200 gb 16mb cache ???

    Ами какво ще кажете за Хитачи 160 ГБ САТА 2 ... ,а аз вчера ходих в един магазин и ми казаха че са продали два от Макстори с по 16 мб кеш и вече са на месец.В даскалото ми има два СЪН-а и ми казаха че били с Макстор ... Знам че Макстор имаха много проблеми но така ли е и с ДИАМОНТ серията , в която е и Макстора с 16 мб.Ако проблема на тези хардове е в топлината то един вентилатор за около 6$ ще реши проблема можеби...Е всеки можеби би избрал Хитачи но и те имат проблеми - в Кагами ми казаха че наи много рекламации имали от Хитачи ... е кои е по по ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

  1. Продавам HDD WD Raptor 74gb 16mb 10000rpm 65 лв
    От andrean_79 във форум Продава
    Отговори: 5
    Последно: 26-04-12, 22:54
  2. Продавам Maxtor 250GB SATA-2 16MB-30лв
    От Vladotto във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 03-12-10, 15:55
  3. Отговори: 1
    Последно: 29-08-08, 15:40
  4. Продавам Видеокарта Vodoo Banche 16MB PCI
    От Mr.TECHNO във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-06-06, 22:17
  5. RIVA TNT 2 16MB DETONATOR DRV
    От Aquadark във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 3
    Последно: 27-03-01, 21:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе