Здравейте,
имам монитор Philips TFT и ставайки тази сутрин установих 4е се е появила вертикална жълта 4ерта по целия монитор. Някой имал ли е подобен проблем и на какво може да се дължи? Мерси предварително.
Здравейте,
имам монитор Philips TFT и ставайки тази сутрин установих 4е се е появила вертикална жълта 4ерта по целия монитор. Някой имал ли е подобен проблем и на какво може да се дължи? Мерси предварително.
Има ли я под ДОС докато зарежда БИОС информацията - ако я има - ти е заминал монитора, ако се появява само под уиндоус - може да е само видео платкатаПървоначално публикувано от limonka
1. Какво общо има DOS с BIOS?
2. Като е под DOS или BIOS не минава ли през видеокартата? - или тя работи само под Windows???
Бе ясно е кво иска да каже dash, ма се е оплел в терминологията...
Преди да зареди Windows (докато ти брои/тества паметта) вижда ли се тази черта или след това се появява?
Da kogato Windows se zarejda 4ertata se vijda ... Tova zna4i 4e problema e v monitora nali? Niama nishto obshto s video kartata?
Пробвай с друга карта,но малка е вероятноста да е картата особено ако преди зареждането на уинидоса пак се появява чертата.Извади кабела на харда си (така няма да зарежда уиндос) и ако пак има черта значи е монитора
В случая най-вероятно става думa за цяла изгоряла захранваща връзка на колона от субпиксели. Според ISO стандарта, с който се серифицират LCD мониторите дори и в най-лошата група (ISO 13406-2 class IV) се приема, че ако имаш над 500 субпиксела дефектирали монитора трябва да бъде подменен и ли оправен ако е в гаранция. (Ти имаш шпвече от 500 субпиксела дефектирали, защото една колона е минимум 768 пиксела ;-) )Ако все още е в гаранция не би трябвало да ти направят проблем, ако не... изгоряла си с $200-300 :P
Mnogo profesionalno obiasnenie na problema mi :P Da se nadiavame da ne sam izgoriala s tolkova... Pisah na proizvoditelia po vaprosa no vse oshte nikakav otgovor... Iavno gi zatrupvat s oplakvania ot podoben rod...Първоначално публикувано от dark
Не пиши на производителя ами виж си гаранционната карта и ако е в гаранция направо стягай монитора и го карай във фирмата от която си го взела*Първоначално публикувано от limonka
ПС: И тук писането на кирилица е задължително все пак
Имал съм точно същия проблем с жълтата вертикална ивица.
Дължеше се на "лоша връзка" - това ми казаха от гаранционния сервиз. Оправиха го за 24 часа.
Същия сервиз прави и извънгаранционно поддържане на Philips монитори - тел. 02 9602360