Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 26 от общо 26

Евтините струйни принтери днес

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    53
    #16

    Re: Евтините струйни принтери днес

    Цитат Първоначално публикувано от ccomp
    Значи за безвредността и KYOCERA са екологично чисти те и за това са Ecosys . Както и да е.
    Не разбрах само черната ти глава за този принтер колко ще е...?
    Ползвал съм KYOCERA Ecosys принтер преди няколко години в офис и наистина в това отношение не бяха зле. Имахме обаче проблеми с кирилицата. Накрая се оказа въпрос на драйвери. Имаше и други забележки обаче, капризен към хартията например - често се задръстваше с листа, опитвайки се да поеме 2 вместо един лист.

    Това беше преди време, сега KYOCERA моделите може да са по-добри, не знам.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    53
    #17

    Re: Евтините струйни принтери днес

    За цената на черната глава за hp 3745 - някъде към 33-34 лв. беше май (N=27, 10 мл. мастило), но не смятам скоро да купувам такава

    Edit: към 38 лв. е, а мастилото на Fullmark за нея е ок. 10 лв. (2 пълнения).

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    53
    #18

    Re: Евтините струйни принтери днес

    Цитат Първоначално публикувано от emos
    Т.е. - сменяме по-рядко барабана, но дали по-малко замърсяваме?
    Ако изхвърляме 1 барабан вместо 5, очевидно замърсяваме по-малко

    Това между другото е довод и в подкрепа на пълненето на глави за струйните принтери, вместо купуването на нови Колкото и да не им харесва на производителите - за тях продажбата на повече глави е по-важна от екологията

  5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    39
    #19

    Re: Евтините струйни принтери днес

    Цитат Първоначално публикувано от emos
    Но интересното ми е, че никъде не намерих инфо с какво се отличава замърсяването на околната среда при производството на специалния барабан от високотвърд полимерен силиций, в сравнение с тези на другите производители. Т.е. - сменяме по-рядко барабана, но дали по-малко замърсяваме?

    KYOCERA имат сертификат от Скандинавските страни и Германия за приноса им към опазването на околната среда.
    Значи по принцип барабаните са им керамични и може би само това им е екологичното, смисъл ако се изхвърлят няма да замърсяват околната среда...
    Абе змам ли, то вече не останаха екологични неща *

  6. HD
    HD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    271
    #20

    Re: Евтините струйни принтери днес

    Цитат Първоначално публикувано от ggurov
    За съжаление не е така, поне при HP. Пълниш ли главата, ако те разберат, гаранцията на принтера отива на кино. Май и при другите производители е същото. Затова положението с Epson (и Canon?) е по-добро - за тях има направо цели патрони от алтернативни производители, на доста по-ниски цени от оригиналните.
    E това ми стана интересно, не знам само при мен ли е така, обаче купувам си принтери НР, от тези евтините точно, пълна си им главите, нося ги на сервиз (недай си Боже), няма никакъв проблем с гаранцията.
    Има една друга работа, в рамките на гаранционния период (1 година) на тези принтери обикновено не им се поврежда нищо, повредите най-често започват след гаранционния период (може би е случайно ), и тогава вече е все тая дали ти е пълнена главата, или не.
    Донякъде повредите зависят и от натоварването напринтера, всеки принтер е изчислен за месечно натоварване, това трябва да се гледа също. Защото имахме тука един във фирмата, не помня вече поспецификация колко листа му даваха месечно, но на него се печаташе двойно и тройно повече, и се спомина горкия по някое време , ама пък за 100 лв принтер, не си заслужава да се ремонтира.

    А прочетох, че се споменава лазерния модел на НР 1020, имам тук такъв един във фирмата, няма никакъв проблем, изкара една оригинална тонер касета, напълних я веднъж, издумка и нея, сега е с нова тонер касета (не че предната нямаше да издържи още едно пълнене, но му сложих нова за всеки случай). Докато имаме два НР1300, на това чудо тонеркасетата му не издържа на пълнения, печата до едно време, и после започва да прави едни линии по листа. Затова за тях купувам нови тонеркасети.

    А ДА ПОПИТАМ - някой, който има практически опит, една такава глава №27, колко пълнения издържа, преди да й се запушат дюзите?
    Аз си водя тук един списък, засега имам една на 8 пълнения и й няма нищо, чувал съм че издържат и до 10-15, зависи от мастилото. Мойто мастило не го знам какво е (само знам, че очевидно е черно :coolsmiley, щото го взимам наливно.
    Същия въпрос важи и за глави №15 и №45, и на тях си водя списък, но те са ми на по 2-3 пълнения засега, понеже се пълнят по-рядко.
    А това че на главата (№15, че ми е под ръка в момента) пише 25 милилитра, не им вярвайте, събира почти двойно, аз ги пълня до дупка, че да ги пълня по-нарядко

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    53
    #21

    Re: Евтините струйни принтери днес

    HD: а носил ли си на ремонт ГАРАНЦИОНЕН струен принтер, барабар с пълнената глава?
    Не ти препоръчвам Макар че ако в сервиза са ти познати, може и да си затворят очите, знам ли.
    Във всеки случай когато проучвах тия дни принтерите в CNSYS, специално ме предупредиха, че гаранцията отпада, ако пълня главата. Мисля че и в стара тема тук четох подобно нещо.

    А това с наливното мастило направо кърти мифката! Предполагам че така печата излиза по-евтин даже от лазерните принтери! (1 кг. черно мастило за HP е 39 лв. без ДДС !!) Направо ми иде да съжаля че нямам какво толкова да печатам

    За месечното натоварването на принтера: много ми е странен тоя параметър. Имам чувството че е най-вече маркетингов трик, за да се купуват по-скъпите модели. 500 стр./месец за евтините модели? Демек по няма и 20 стр. дневно, това не е за вярване! И нима няма значение дали ще изпечатам 500-те стр. за един ден от месеца, или постепенно ден по ден? Ако наистина беше толкова зле и се чупеха при надхвърляне на подобен обем, в сервиза как ще разберат това, за да откажат гаранцията? (не знам евтините струйни принтери да имат брояч на страниците) И има ли изобщо в гаранционната карта подобни условия?

    Преди 11 год. си бях купил HP DJ portable 300 или 310/320, не съм сигурен вече в точния номер, първия от тия 2-3 модела, които излязоха от тая серия (като за ноутбуци). И при него имаше някакво такова смешно малко "ограничение". Не съм го ползвал особено интензивно, но в отделни случаи съм пускал над 100 - 200 страници нон стоп, и нищо му нямаше! Ползвах го ок. 3 год., след което го оставих на едно място и не знам колко още е експлоатиран.

    Тия портабъли тогава бяха някъде по $350, а евтините настолни - около $300. Т.е. на почти същите пари. Ако и сега беше така, щях да си взема пак портабъл. Ама не! Сега цените на преносимите HP са поне 2.5 - 3 пъти по-високи от тия на евтините настолни. А размера на тоя "настолен" 3745, дето си го заплюх, не е много по-голям от портабъла

  8.  
     
  9. HD
    HD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    271
    #22

    Re: Евтините струйни принтери днес

    1. Мче да де, точно за ГАРАНЦИОНЕН мастилоплюнков принтер, с пълнена глава става въпрос (мислех че съм се изразил ясно, ма може и да не съм).
    Беше отдавна, не помня даже какъв му беше кусура, но го оправиха де, и не са казвали нищо за гаранции, т.е. обслужиха си ми го като гаранционен. А тогава не ми бяха и толкоз познати даже. Но пък ми стана интересно, наистина не съм чел внимателно гаранционните карти за това, и ще взема да питам на място, да видя как стоят нещата. Между другото аз не твърдя, че ТОВА НЕ Е ТАКА, просто казвам че при мен досега е нямало проблеми с пълнени глави и гаранционно обслужване;
    Даже ако си спомням правилно, единия от проблемите се оказа точно в главата, но имаше и още нещо, което ми го оправиха, та купих и една нова глава и се оправи всичко, но пак казвам, обслужиха си ми го КАТО гаранционен;

    2. Относно наливното мастило - не знам, ма тук в Габрово го купувам май май на двойна цена, което пак ме устройва, сравнено с цената на нова глава. За тези "малките" глави то не ходи много, ама за №45 отива доста ;

    3. За месечното натоварване на принтера - този параметър не е суперважен, но все пак трябва да се гледа, не е удачно в офис, където сте 10-15 човека или повече, да сложиш един такъв принтер, на който ще се печатата по 10 пакета хартия месечно да кажем. Но ако му дават 500 стр месечно, пък ти си разпечатал 1 000, не е фатално, ОСВЕН ако се окаже фатално . Аз например, в офисите където се печата повечко, предвиждам лазерен за масов печат, и евентуално една такава евтина мастиларка за цветничко (ако се наложи някога), и за разни документи на химизирана хартия, щото в лазерния таз хартия пуши, пробвал съм
    Но ако на такъв, дето му дават 500 стр месечно, ти разпечаташ 2-3 пакета в рамките на деня, не съм сигурен какво ще се получи накрая, може и да издържи, а може и да не издържи;

    КАКТО И ДА Е де, това за месечното натоварване не мисля че толкова подлежи на обсъждане, тъй като там е много относителна работата.

    Доколкото разбрах си си купил вече принтерче, айде да ти е честито, със здраве да си го ползваш.
    И наистина, замисли се за "наливното" мастило, аз от бая време карам с такова (всъщност само 2-3 пъти съм пълнил с такова в онези дебелите спринцовки), няма никакъв проблем.

    А някъде в постовете видях за изсъхването на главите, когато не се печата известно време. И за НР важи това, само че може би периода за засъхване е по-дълъг, отколкото при другите, не знам, но на мен във фирмата ми се е случвало, после ако има късмет човек, я се отпуши, я не. То може би зависи и от мастилото.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    53
    #23

    Re: Евтините струйни принтери днес

    >Беше отдавна
    Може би в това се крие отговора защо не са ти направили проблем. Не знам откога е тая "забрана" за пълненето. Нямам спомен да имаше такова нещо на времето, когато пълнех моя DJ Portable.

    >Относно наливното мастило - не знам, ма тук в Габрово го купувам май май на двойна цена

    Към момента съдя главно по долната оферта, не съм се ровил много, тъй като подобни количества мастило не са ми актуални:
    http://www.agencymd.hit.bg/bulk.htm
    Най-долу има и междинен вариант (спрямо 1 кг. и разфасовките на дребно) - по 10 тубички х 20 или 40 мл., 25 / 28 лв.

    >ако на такъв, дето му дават 500 стр месечно, ти разпечаташ 2-3 пакета в рамките на деня, не съм сигурен какво ще се получи накрая

    Е, не говоря чак за такива изгъзици

    >Доколкото разбрах си си купил вече принтерче, айде да ти е честито, със здраве да си го ползваш.

    Ами не съвсем. Ние с тебе излязохме почти комшии - аз живея в Търново отскоро Принтера го чакам по куриер, утре трябва да го получа и платя. Надявам се да не стане някоя издънка. Мерси все пак

    За засъхването на мастило по главите - с моя портабъл навремето печатах рядко, и не помня с нова глава да се е случвало такова нещо. Май имаше подобен момент след като започнах да ги пълня. Отдавна беше и не съм сигурен вече, но във всеки случай мастилата за HP са водоразтворими и би трябвало лесно да се почистват от дюзите.

  11. HD
    HD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    271
    #24

    Re: Евтините струйни принтери днес

    Както казах одеве, за гаранцията ще питам на място, защото тъкмо четох гаранционната карта (на принтер НР1280, купен тази година юни месец) и там не се споменава нищо такова, пише за "подмяна на консумативи", ама не и за тяхното пълнене :coolsmiley:, затова най-добре дапитам на място, защото и аз се замислих......

    А за изсъхването на главите, верно че са водоразтворими мастилата на НР, ама въпреки всичко като засъхнат хубаво няма спасение общо взето. И в спирт съм ги киснал, и във вода, и във всичко, пак не става. Понякога след запушване помага, ако имаш под ръка помпичка за изпомпване на въздух от дадени глави, но за тея тампонните в нормални условия тя пък не е необходима, щото то няма какво да изпомпваш там. Аз специална помпичка нямам, ама имам едно такова като скоба, как да го кажа точно не знам, има го в комплектите за пълнене с тези с дебелите спринцовки вътре, щраква се на главата и долу на дюзите прилепва едно гумено уплътнение, на което има отвор, там забождаш спринцовката и смучеш докато ти омръзне (майтап бе, само докато спре да излиза мастило с балончета въздух и започне да излиза само мастило).
    Спасявал съм така глави (само че №15 и №45, защото тази "установка" на №27 не пасва изобщо), ако тръскаш главата и ако не излезе мастило откъм дюзите, работата отива на "изуй гащи", като дръпнеш със спринцовката и понякога се отпушва, понякога не, зависи .....

    Имам известен опит с гореспоменатите номера глави, та ако има нещо, и ако мога да ти помогна ....., питай.
    Айде със здраве засега (между другото тея двете човечета трябва да им вземат чашките с бира и вече да "актуализират" с две чашки греяна ракия и мезе )

    П.С. Пак за изсъхването на главите - по принцип при мене няма случай да е изсъхвала глава, когато е на принтера, т.е. щом е на принтера, начи й се взема акъла от печат. С №27 нямам никакви проблеми, преди защото предния колега държеше по 1-2 бройки напълнени №27 и като свърши някоя слага тези напълнените, през това време пълни другите, които съответно после пак седят и чакат "да влязат в бой", а именно това чакане ги съсипва, ако е повечко, и те се запушват съответно.
    Аз тази практика я изкорених, сега №27 резервни напълнени нямам (имам разбира се нови неотваряни), ами поддържам тези, които са по принтерите, защото таз глава се пълни за нула време, и няма проблем, само отивам на място със шишенцето и спринцовката и "хирургическата интервенция" започва
    При глави №15 и №45 (а и други, при които има нужда от обезвъздушаване) обаче не стоят така нещата, защото обикновено като свърши някоя такава глава и аз по най-бързия начин трябва да осигуря друга, затова там поддържам по една резервна напълнена глава и карам по "стария начин", защото за толкова бързо не мога да успея да я напълня, и там вече се получават издънки с изсъхванията и т.н., макар че аз като ги напълня и им лепвам по едно тиксо долу на дюзите, уж повече време да карат. При тези глави пък имам друг проблем - главата не е запушена, като я тръсна си излиза мастило, обаче като я сложа на принтера и дава грешка и не я приема, понякога ако бъда "по-настоятелен", няколко пъти като я сложа и махна, и тя тръгва, обаче понякога свети лампичката за главата и не тръгва и не тръгва. Някой да има идея на какво се дължи това и може ли да е нещо от самото мастило?

  12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    53
    #25

    Re: Евтините струйни принтери днес

    Вече съм доволен притежател на принтерче, разпечатал при това първите 100+ страници на него
    И като му свия с 3 движения листоподаващото, заема направо никакво място в ъгъла на бюрото

    За гаранцията и мастилата: според гаранционната карта на HP, която намерих в кашона (не тая на доставчика, а оригиналните условия на HP), използването на чужда глава или пълненето на оригинална само по себе си НЕ е основание за отпадане на гаранцията! Обаче ако това се е оказало причина за повреда в принтера, HP сервиза го оправя срещу заплащане по своите си тарифи.

    А наще търговци други работи разправят...

    Като първи впечатления (очаквани) - голямо лъгане пада в данните за брой разпечатани страници и скорост на печат! Някой беше споделил в друга тема, че вместо 800 страници, които неговия принтер би трябвало да вади с 1 глава, никога не е достигал 500, а понякога мастилото свършвало още след 300. С моя е подобна история - уж трябва да вади 220, а сега след разпечатани под 110 стр. (на "normal") софтуерния индикатор на мастилото показва почти празна глава! Страниците са само текст, рядко в курсив, а някои са само с по няколко реда на тях. Не знам какво реално значи "220 стр. при 5% запълване", може би че средно на не повече от половината страница трябва да има текст, хехе, много забавно, няма що

    А хитреците от конкуренцията (не помня вече при Canon или при Epson го гледах) даваха техен брой страници даже не при 5%, а при 3.5% запълване! Демек, нещо като на 1/3 от страницата да се печата само.

    Другата лъжа е за скоростта на печат. Не че съм вярвал или очаквал да е истина, ама що трябва чак толкоз да ни правят на будали... За един принтер от средния клас на HP даваха скорост при драфт печат къмто 30 стр/мин! Брех да му се не види, той трябва да трепе лазерните наред бре! Чудно как не му се запалва главата от толкоз бързане, ще да е някоя технология от совалките сигурно

    Положението при моя е следното: уж (до) 7.5 стр/мин на normal, (до) 14 на драфт. За драфта не знам, ама нормала е към 3 стр/мин. при нормално пълни с текст страници. Ако на страница има само по 5-6 реда, може и да ги докара до 7 в мин. Ама кой ли печата такива страници...

    Не че съм недоволен от тия реални 3 стр/мин, напълно са ми достатъчни, все пак това е принтер за под 100 лв. При това качеството на печат при нормал е направо великолепно. Ама що трябва да се пишат идиотщини в спецификациите?

    За месечния "лимит" на печатане: видях нещо на HP сайта, което ми подсказа за какво май става дума. Очакваният живот на принтера (думата на английски беше duty) се дели на 20 и се дава колко месечно да се печата мах. Ако дават 500 стр/месец, това е за живот 10,000 страници общо. Демек обещават, че принтера ще бачка няма и 2 години (20 месеца)! Значи като му мине едногодишната гаранция и айде... Утешителното е, че бройките са прекалено закръглени - 500 (10 К общо), 1000 (20 К), 3000 (60 К). И си мисля, че едва ли евтините модели са чак толкова зле - по-скоро им лепват толкова малко за да не пречат на продажбата на малко по-скъпите...

    HD, скоро може да се наложи да пълня тая мойта глава 27, ако има проблеми ще се възползвам от любезната ти покана и ще питам, но ако съдя от досега написаното от теб за тая глава и предишния ми опит с DJ 300 portable, едва ли ще бъде зор

  13. HD
    HD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    271
    #26

    Re: Евтините струйни принтери днес

    А сега вече да ти е честит!

    За гаранцията на мастилата - тъй съм по-съгласен (а аз иначе миналата седмица забравих да питам), ама досега нямам случай при мене принтера да е повреден заради пълнена глава, точно главата пък е най-последния проблем , ако има проблеми, то те са най-често по механичната част.
    За скоростта на печат пък никога не съм му броил листите, и колко пък е разпечатано с една глава, но доколкото знам, тея 220 стр при 5% запълване се дават на драфт режим. Но имай предвид, че доколкото знам, когато ти е нова главата, тя е пълна някъде на 2/3 от капацитета си, т.е. не е 10 милилитра, ами е 7-8 да кажем. А аз кат си ги пълня, ги пълня докато протече отнякъде, особено другите, №15 и 45, там ги пълня почти двойно (мисля че споменах някъде преди).

    Сигурен съм че няма да имаш проблеми и затруднения при пълненето на главата, то няма нищо особено, нали й знаеш дупчицата къде е отгоре? С напипване се намира, и аз първо с едно ножче или нещо остро дупвам лепенката, че нали иглата на спринцовката е тъпа отпред и трудно се пробива.
    И само да ти кажа, като пълниш главата, винаги почиствай дюзите и пъпчиците, чрез които главата се свързва с държача на главата (за електрическата връзка говоря). Най-добре с някакъв по-слаб спирт.
    Не е проблем и ако не ги чистиш, ама се натрупва, и по някое време стават големи л*йна.

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Продавам най евтините ПРОЦЕСОРИ
    От disgorche във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 23-07-13, 08:22
  2. Хайде на евтините булдозери
    От kod във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 7
    Последно: 13-10-11, 10:34
  3. Link: Зареждане на струйни и лазерни принтери
    От DoRa във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 25-08-06, 16:38
  4. Отговори: 12
    Последно: 11-11-02, 17:54
  5. Струйни принтери
    От Peraine във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 01-06-01, 21:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе