Здравейте,
Прегледах старите теми, обсъждащи струйни принтери, но за съжаление моделите постоянно се сменят, като старите бързо изчезват от продажба и е трудно да се ориентира човек какво е добро и изгодно сега.
Трябва ми някакъв евтин (100 - 150 лв.) и компактен принтер, качеството на печат не е супер важно. Ще печатам не кой знае колко, и основно черно-бяло, но все пак предпочитам да има евтини алтернативи за консуматива, че знае ли човек какво ще му потрябва някой ден...
За HP моделите: харесаха ми 3745 / 3845 (вкл. и защото разбрах, че лесно се намират мастила за тях), но се оказа че вече никъде ги нямаОригиналните глави на наличните сега 3920 / 3940 са с по-малък капацитет от тези на 3745 / 3845
, а на всичкото отгоре май още няма мастила за пълненето им?
5740 - за 149 лв. (вкл. ДДС) предлага доста прилична скорост и капацитет на главата, но за проклетия и той вече е съмнително дали ще се намери! Заменен е изглежда с 5940, който е със същата глава, но пък е малко по-голям на размери и с 36 лв по-скъп! За какво да ги давам тия 36 лв отгоре??Другата възможна замяна на 5740 е 5440 - той е на същите пари, обаче пък е с доста по-малко мастило в главата! Баси!!
Изобщо, как стои въпроса с пълненето с мастило на главите на новите модели на HP? Знам че се губи гаранцията след такова нещо, но не смятам цял живот (на принтера) да плащам безумни суми все за нови глави.
Някакви впечатления от работата на 3920 / 3940 / 5740 ?
Epson C66 - изглежда интересен принтер (като цена и възможности), но ми се вижда по-тумбест (заемащ повече място) от HP-тата. Могат ли безпроблемно да му се сменят черните патрони с евтини такива от Fullmark или подобни? Някакви впечатления от него?
За Canon видях предимно негативни мнения в този форум. Някаква промяна (към добро) през тази година?
А Lexmark?