Здравейте!
Мониторът ми е ctx pr500f. Проблемът е че дори когато яркостта е на 100% цветовете са прекалено тъмни. Това поражда проблеми при гледането на филми и разглеждането на снимки защото почти нищо не се вижда. Опитах се да го калибрирам като използвам adobe gamma loader-а но резултата е далеч от задоволителен. Когато го настроя така че снимките и филмите да се виждат нормално таскбарите и останалите неща изглеждат толкова ярки че направо дразнят очите. Търсих из нета решение на проблема, но в крайна сметка единствено разбрах следното: "Some monitors are internally misadjusted so that the 10% and even the 20% squares appear totally black, regardless of what you do with the external controls. In these cases, it's necessary to open the monitor and adjust the internal "screen" control, or eventually the color bias controls if there are any." Та сега към въпроса... какво представлява този internal screen control. Мога ли сам да настроя яркостта от него или не е толкова просто и трябва да го прави специалист. Предвкусвам че ще кажете, че не е толкова лесно да го направя сам, затова ще е хубаво да дадете предложение къде предлагат такава услуга (в Пловдив) и колко струва.