Резултати от 1 до 6 от общо 6

Трябва ми спешно HDD специалист

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

Трябва ми спешно HDD специалист

Стана една мизерия с един от дисковете ми и имам подозрения или че някой бушон е изгърмял, или някоя връзка е прекъснала, или електрониката е изгоряла...

Във всички случаи информацията си стои върху плочите и чака електрониката да заработи.

В случая не ме интересува диска, защото е гаранционен и могат да ми го сменят, това което е на диска е важно. Затова изобщо не мисля да го пращам на сервиз, с което рискувам да не го видя повече. Трябва ми човек който се занимава с тия неща ПРОФЕСИОНАЛНО, който има схемите и може да поправи щетите, или евентуално да му смени цялата електроника с такава от друг диск.

Мерси на всички които ще ме опътят към конкретна личност/фирма.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Re: Трябва ми спешно HDD специалист

Хората, към които аз бих се обърнал за помощ, са (по азбучен ред): MartinBG, Mr.TECHNO, Samo

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

издирвам ги вече
    то пък баш сега по празниците.... голяма мизерия ей....

5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Кажи поне какъв ти е диска !

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2001

Diamond Max Plus 9
    120 ГБ
    7200 RPM
    2mb cache

Изгорен поради включване в движение и в нетрезво състояние, мисля че допрях 12в и масата на мъжкия молекс в двете средни маси на диска.. т.е. дал съм ги на късо. Ако наистина е станало така може би е изгоряла някоя връзка... или някой диод. 90% сигурен съм че може да се оправи за норматив. В краен случай ще търся електроника от същия диск.

Но първо ще се консултирам с някой който си вади хляба от това...

Странно но много пъти ми се е случвало така да опирам молекси където не трябва, обикновенно изскачат искри и защитата на захранването се задейства и го спира. И тоя път стана така ама диска изобщо не дава признаци на живот.. все едно че изобщо не му се подава захранване, което ме навежда на мисълта че може би някоя защита се е задействала...

7. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Здравей и весело посрещане на новата година,
    точно преди една седмица имахме във фирмата същия проблем само че с 80 Гб хард на същата фирма,
    оправихме го с нова електроника и тръгна без никакви грижи. Моя съвет е направо да смениш цялата електроника,
    не се знае дали е само диод и доколко си го окепазил. Проблема е, че трудно се намират хардове със здрава електроника.
    Ако не намериш трябва да си купиш нов и да ги подмениш.
    Ако все пак решиш, че ще вземеш нов гледай да е едно към едно със стария (кеш, обороти, марка).
    Не ти трябва кой знае колко опит да развиеш неколко винта и да си го оправиш сам.

С пожелание за успех!!!

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Спешно: До утре трябва да избера 1 от 3 модела климатици
    От Shogi във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 9
    Последно: 08-11-13, 11:30
  2. Отговори: 3
    Последно: 28-06-06, 11:36
  3. Трябва ми спешно хладилен техник за Варна
    От Pat във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 7
    Последно: 17-05-06, 22:15
  4. Отговори: 5
    Последно: 07-10-05, 10:32
  5. Отговори: 5
    Последно: 05-04-04, 16:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе