Резултати от 1 до 14 от общо 14

Препоръчайте ми Ноутбук

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Мнения
    150
    #1

    Препоръчайте ми Ноутбук

    Значи дойде най-после време да си сменям стария hp compaq 9020. Най-сетне доживях и тоя заветен момент... Проблема е, че съмсем не съм наясно как върви пазара на мобилните компютъри и какво мога да си взема с бюджета ми от около 3000 лв. Така че ако не ви е проблем и можете да дадете съвет - моля заповядайте Пък ако пишете и от къде може да се вземе, още по добре. По възможност в София или Пловдив да са магазините. Мерси предварително.

    @Slero Абе общо взето на мен ми трябва основно да мога да си го разнасям из стаите с цел да не ми пречат домашните "животни" . Игри едва ли ще играя на него, но все пак в работата ми се налага да използвам AutoCAD, Photoshop, CorelDRAW и т. н. и е желателно да тръгват и по-тежки приложения. Сестра ми пък от своя страна, ще иска да си гледа филми на него и да чати, когато съм заел десктоп системата и т. н. Абе общо взето ми трябва нещо което да замества десктоп системата в достатъчна степен. Може да съм тъп, ама дотолкова знам, че с тия пари не мога да си взема мобилка, която да замества в достатъчна степен настолния ми компютър...

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    898
    #2

    Re: Препоръчайте ми Ноутбук

    ACER 5024WLMi 15.4" Turion64 1.8GHz 1024MB 100GB DVDRW - около 2500 лв.
    Или нещо от този род,стига да не е с р4 или селерон.
    Където и да потърсиш ще кажат - давай парите и вземай

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #3

    Re: Препоръчайте ми Ноутбук

    http://www.stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJv...zI2#n.3.3.1.17
    http://www.stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJv...zYz#n.3.3.1.21
    http://www.stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJv...jA3#n.3.3.1.22
    Това са си мощни компютри с функционалност на десктоп компютър.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #4

    Re: Препоръчайте ми Ноутбук

    Според мен, щом имаш 3000 лв, замисли се за IBM. Ако кажеш и основно за какво ще се използва мобилката, би могло да се помисли и за конкретен модел.

  6. HD
    HD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    271
    #5

    Re: Препоръчайте ми Ноутбук

    FSC в никакъв случай!!!!!!

    Това от мене да го знаеш, Fudjitsu Siemens Computers (дано да съм уцелил правописа) са готини само като дизайн и нищо повече!!!
    Бягай далече от тея тъпи продукти на FSC, нищо от тази марка не си вземай, даже и дискети (ако има).
    Като идея са много добре, но изпълнението не струва!
    Правят много проблеми, ако е гаранционен бива, ама ако не е ......, макар че то каквато и марка да е, ако не е гаранционен ......, просто не знам.
    FSC имат още много хляб (че и луканка) да ядат, докато стигнат нивото на другите водещи производители на такава техника (HP, Dell, IBM и др.). FSC дават доста повече дефекти сравнено например с НР, за другите производители нямам наблюдение.

    Не бих могъл да ти препоръчам какъв лаптоп да си вземеш (не се интересувам много от преносими компютри), но поне се опитах да ти кажа какъв да НЕ вземаш.

    Добавено:
    При избора на ноутбук (а и каквато и да било техника де), винаги се интересувай И ОТ гаранционното и следгаранционното обслужване, защото то също е много важно.

  7. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    2,092
    #6

    Re: Препоръчайте ми Ноутбук

    Е такъв отговор НЕМА

    Щом разполагаш с 3000 - спокойно можеш да избереш някой от ТОП моделите на IBM или FSC.

    Гледай да е повече МХЗ процесра - да е Мобайл !
    Да е с Гигабайт рам
    Да е с гоялмо ХДД
    И задължително с отделно видео !

    Ами това е, на какво ще се спреш - си е лично твои избор

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    39
    #7

    Re: Препоръчайте ми Ноутбук

    Що не изчакаш месец да се появят машинки с Intel Core Duo ако не ти е спешно? Acer 8200 примерно!

    Иначе в БГ избор има...

    На мен ми допада Аcer Ferrari 4005 но е около 3400 лв. без ДДС

    Аз се спрях на Acer 8104 преди два месеца за 2550лв. без ддс. най-вече заради резолюцията на екрана а и ми трябваше спешно!

    Intel Pentium M 760 (2.0GHz/2M/FSB533), 1GB, 100GB, ATI X700 128MB, 1680x1050, DVD-DL и всички ектри дето можеш да се сетиш (Card Reder, Bluetooth, Gigabit Lan, Smart Card reader, SPDIF, IR, mic, DVI out, SVGI out, VGA out, Firewire, 3x USB , 2.6kg.) а и изглежда страхотно в сравнение с Dell 5150 и HP които имам. Dell е добре, като упдейти и качество ама в бг са скъпи и да не опираш до сервиз!

    http://www.interacombg.com/prod_detail.php?element=215 ама е доста по скъп 3000лв. Аз си го зех на диларски цени през познати!

    Още нещо се сетих от полза може да ти бъде и www.cenite.com грозновато изглежда ама върши работа! Пробвай примерно с "ACER 5024" и следи колонката ДДС .

    Успех!
    J.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #8

    Re: Препоръчайте ми Ноутбук

    @HD, доста категорично изказване, неподплатено с почти нищо. И правописа не си уцелил даже. С колко и какви модели на Fujitsu Siemens имаш опит и какви дефекти са ти давали (ако обичаш, поотделно посочи за всеки модел, колко случая гаранционни и колко извънгаранционни имаш предвид). Същото, ако може, и за HP, защото нали за тях имаш наблюдения. Не държа на графично представяне, може и само в цифри. Благодаря предварително!

  11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    12
    #9

    Re: Препоръчайте ми Ноутбук

    Аз лично бих ти препоръчал нещо което да е с ATI Mobility Fire GL примерно за работа с тези програми и рам над 1гб., или NVidia Quadro NVS, това е за професионална работа, ако успееш да си намериш лаптоп с някоя от тези видео карти, обикновено и дисплея е с високо качество, което ти позволява да работиш спокойно. Предполагам няма да е най-лесното да намериш такъв лаптоп за този бюджет, но изпадат оферти. Обикновено различните производители ги слагат на най-скъпите си серии. Примерно за Toshiba, Tecra е серията в която има NVidia Quadro NVS 110, а моделът M5-S433, в чужбина можеш да го вземеш за близък до този бюджет. На HP е доста по скъп модела NW8240 с ATI Mobility FireGL. Все пак има и други производители и други конфигурации с професионалните серии на ATI FireGL, но като се поровиш из нета може да видиш добри оферти или ако питаш из фирмите, които продават различни марки лаптопи. Успех.

    PS: Tecra-ta е със Intel Duo Core и от официалния им сайт струва 1799 $,мислия че това е цена за US само, но трябва да видиш какви такси трябва да платиш, докато стигне до теб тук, ако си в България де и откъде можеш да го поръчаш, за да дойде до тук.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    103
    #10

    Re: Препоръчайте ми Ноутбук

    DELL Latitude d810 невероятен! Друго няма какво да добавя

  13. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Мнения
    150
    #11

    Re: Препоръчайте ми Ноутбук

    Мерси на всички отзовали се Мисията е изпълнена успешно. Вече съм гордия собственик на този "ACER 5024WLMi 15.4" Turion64 1.8GHz 1024MB 100GB DVDRW" от темата на wiseacre. Единствената ми забележка е към DVD устройството, защото са го реализирали по много кофти начин. Не се отваря като помечето, а е една цепка която си поема дисковете като на колата. Това прави невъзможно работата с 8 см. дискове. Не знам, може и да работи с тях, ама ме е страх да пробвам, защото на първи впечатления не иска да ги поеме.
    Иначе машинката си е перфектна, дисплея също е на години от стария ми ноутбук, сега остана и само един безжичен рутер да си взема и всичко ще е на 6 , че половинката се оплаква от това, че и се налагало да размотава кабели като луда
    Това чудо е по-добро и от десктоп системата ми, поне като видеокарта, като имам повечко време смятам да му туря някоя и друга игричка и да ви кажа как се държи като го натовариш
    Благодаря пак на всички отзовали се, вие сте си :Super:

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    898
    #12

    Re: Препоръчайте ми Ноутбук

    Цитат Първоначално публикувано от Little_Alien
    Мерси на всички отзовали се Мисията е изпълнена успешно. Вече съм гордия собственик на този "ACER 5024WLMi 15.4" Turion64 1.8GHz 1024MB 100GB DVDRW" от темата на wiseacre. Единствената ми забележка е към DVD устройството, защото са го реализирали по много кофти начин. Не се отваря като помечето, а е една цепка която си поема дисковете като на колата. Това прави невъзможно работата с 8 см. дискове. Не знам, може и да работи с тях, ама ме е страх да пробвам, защото на първи впечатления не иска да ги поеме. Иначе машинката си е перфектна, дисплея също е на години от стария ми ноутбук, сега остана и само един безжичен рутер да си взема и всичко ще е на 6 , че половинката се оплаква от това, че и се налагало да размотава кабели като луда*
    Това чудо е по-добро и от десктоп системата ми, поне като видеокарта, като имам повечко време смятам да му туря някоя и друга игричка и да ви кажа как се държи като го натовариш*
    Благодаря пак на всички отзовали се, вие сте си* :Super:
    Не вкарвай мини-сд,ще го вадиш с пинцета
    Мисля,че имаше такива модели и с чекмедже,но нейсе...
    Да ти е честит

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    39
    #13

    Re: Препоръчайте ми Ноутбук

    Честито на печелившите и със здраве да си го ползваш!

    за рутер може да хвърлиш един поглед на Linksys не са лоши особено WRT54GS

    a видео картата e super можеш да си дръпнеш последните драйвери от http://www.ati.com/online/mobilecatalyst/
    че Acer са още на 5.x.

    :Super:

  17. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Мнения
    150
    #14

    Re: Препоръчайте ми Ноутбук

    @wiseacre Ами, засега не съм му се нарадвал достатъчно, че да си правя експерименти пък било то и само с DVD плеъра, ама чакай само да му се накефя и почват изпълненията
    Дано само да се окаже куче като старото ми hp

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Toshiba изтегля над 30 ноутбук модификации с Intel Sandy Bridge
    От justify във форум Мобилни устройства
    Отговори: 0
    Последно: 03-02-11, 01:43
  2. Отговори: 0
    Последно: 23-10-10, 13:01
  3. Ноутбук като HDTV плеър?
    От nikolav във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 18
    Последно: 26-05-08, 00:45
  4. НОУТБУК
    От eingi във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 3
    Последно: 06-03-04, 16:38
  5. Инфо за MAC ноутбук.
    От Готин във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 06-07-03, 23:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе