Резултати от 1 до 12 от общо 12

FSC amilo l6825 сам си сменя яркостта

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2005

FSC amilo l6825 сам си сменя яркостта

Лаптопа го имам от година и 3 месеца и до сега не ми е правил проблеми... Само от няколко дни дисплея започна сам да си променя яркостта(леко се увеличава и после почти веднага се намалява) и се получава нещо като примигване. Това го прави само по някога. Иначе яркостта не се е променила от както като беше нов( даже и след година яркостта ми е намалена до край).

Бтв: Ползвам го без батерия и всеки път като го пускам тръгва на увеличена до край яркост та трябва на всяко включване ръчно да си я намалявам( като е със батерията си помни на каква яркост е оставен). Как мога да я настроя автоматично да си стой намалена, че е малко досадно постоянно да я намалявам?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Re: FSC amilo l6825 сам си сменя яркостта

Опитай с gamma loader

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Не не. На това няма да му помогне gamma loader. Проблема прилича на хардуерен. Лаптопа ти трябва да е с две години гаранция и е по добре да го занесеш да го погледнат. Без значение от къде е купен в Стемо могат да го оправят. Само си ниси копие на фактурата или някакъв докъмен, който показва на коя дата е купен. В гаранционната карта може да пише една година, но това не е от значение, тъй като оригиналната гаранция е 2 години.

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

А според мен няма никакъв проблем. Лаптопа си е напраевен да работи с батерии в него. И проблема е точно в това...... дефект няма....

6. Тук е от
    Aug 2005

Лаптопа е все още гаранционен ма не ми се занимаваше да ходя при стемо, че го ползвам за работа и ако го отнеса няма да е при мен поне 3 дни, а ми трябва... Щом се налага нямам избор.

Пат аз лаптопа го ползвам без батерия от както съм го взел (година и няколко месеца) и до сега не е примигвала яркостта и ме съмнява да е от нея...

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

За премигването нещо не е наред. А за яркостта на бетврии и на ток ако няма в биоса настройка ще си я намаляваш ръчно. В моя FS няма така настройка в биосо, но на твоя модел може да има.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2005

И аз не можах да намеря такава настроика в биоса.

10. Тук е от
    Aug 2005

Днес си сложих батерията и проблема изчезна... Да не би нещо да се е прецакал адаптера или напрежението да е променливо?

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

По аналогия с автомобилната ел.система,мисля че @Pat е прав. Акумулаторът, освен за захранване служи и като стабилизатор на напрежението. Ако досега си нямал проблеми,то просто означава, че адаптера е давал точно нужното напрежение. Но с времето, ако леко се е повишило изходящото напрежение(без това да се смята за повреда) - ето ти обяснението за получения ефект(дефект) в/у дисплея. Затова просто го ползвай с батерия,дори и да е скапана(а тя доколкото разбирам не е ). В противен случай мисля че рискуваш да имаш и по-големи проблеми.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Lazar ме изпревари.Аз също се сетих сега,че адаптора не дава същия ток като батерията.
    Така,че - слагай батерията.Няма смисъл да я жалиш при дилема лаптопа или тя.

13. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

А бе казах аз ....ама кой да слуша....

14.  

15. Тук е от
    Aug 2005

Мерси на всички...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 5
    Последно: 01-05-10, 23:00
  2. Отговори: 6
    Последно: 19-08-09, 11:16
  3. Как се сменя ф-ята на F11 И F4?
    От no_connection във форум Windows
    Отговори: 4
    Последно: 29-03-07, 09:02
  4. Отговори: 6
    Последно: 06-09-03, 16:24
  5. kak се сменя БИОСа
    От old firehand във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 19
    Последно: 17-01-03, 17:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе