Проблема се касае в това, че от близо седмица се опитвам да запиша нещо и стига до 5%
след което изписва грешка и диска става неизползваем! минал и е живота или е нещо
друго? Ако някой е имал същия проблем, моля да помогне!?
Проблема се касае в това, че от близо седмица се опитвам да запиша нещо и стига до 5%
след което изписва грешка и диска става неизползваем! минал и е живота или е нещо
друго? Ако някой е имал същия проблем, моля да помогне!?
Може малко смешно да ти звучи, ама пробва ли с няколко вида, различни марки дискове?
аз това и направих след последните "гръмнали" 2-3 cd-та! Ще почистя лещата и пак ще пиша!Първоначално публикувано от FearMe
Деинсталирай от дивайс менажера IDE-tata и преинсталирай драйверите на чипсета. Понякога помага...
А за да не хабиш подложки може да ползваш и режима на симулация.
Едва ли ще помогне това.Първоначално публикувано от Pat
Доста пъти ми се е случвало при симулацията всичко да е наред, а после записа да се прецаква.
Има и още нещо.
MoPcKu, когато записваш диск е желателно да имаш възможно най-малък брой резидентни програми, особено такива, свързани с повече натоварване на харддиска.
Пороблема мисля, че е в самото устройство, защото си купих скоро двд записвачка, а тази е бях свалил след слагането обаче зяпочнаха проблемите, възможно ли е защото са закачени на един кабел да има проблеми?
така кажииииПървоначално публикувано от MoPcKu
захранването ти е слабичко (90% съм сигурен)
Захранването ако ми беше слабичко видето щеше да спича все пак изсква мин 300 W не си спомняма марката ама беше към 480 W ще и играя един чук накрая и т'ва ще е баси за 30-40 лв се изгърбих да ровя, да чистя, да смятам...
Само се чудя,дали IDE протокола не е слаб да поддържа 2 записвачки?Несъм съвсем наясно,но май имах подобен случай.Първоначално публикувано от MoPcKu
Ламерско е, `ма да питам - нали си сложил едното у/во на "мастер",а другото на "слейв"(джъмперите)? Имах случай,записвачка сложена на "мастер" да не работи добре.
Последно пробвам ако е закачено само по 1 устройство как е и приключвам!
Имам две идеи. Първо кофти подложки(ТДК, имал съм подобен проблем и кутията стои още пълна с 50 диска).
Второ , старото ми ЛГ не искаше да пише ако му е включено ДМА. Същите симптоми...Иди че разбери защо.
Относно двете записвачки на един канал...не съм опитвал. При мен са по една на канал и двете мастър.Не съм пробвал ще вървят ли на един канал, тъй като харда ми е САТА и двата канала са свободни.
няма никакъв проблем, ако ще и 4 записвачки да има закачени... нагласяте си master/slave джъмперите и ако захранването издържи - всичко е наред