ЗДРАВО-НЯКОИ ДА ЗНАЕ НЕЩО ПО ВЪПРОСА ЩОТ АКО СЕ НЕ ЛЪЖА ТОВА Е СЕРИИНА РС-232 ВРЪЗКА ТО ХОСТ М\У 2 У-СТВА ИЛИ ОТ СОРТА-АКО НАКОИ ЗНАЕ НЕЩО......
ЗДРАВО-НЯКОИ ДА ЗНАЕ НЕЩО ПО ВЪПРОСА ЩОТ АКО СЕ НЕ ЛЪЖА ТОВА Е СЕРИИНА РС-232 ВРЪЗКА ТО ХОСТ М\У 2 У-СТВА ИЛИ ОТ СОРТА-АКО НАКОИ ЗНАЕ НЕЩО......
Писането САМО с главни букви се тълкува като КРЕЩЕНЕ. Едва ли ти е толкова важно точно по МИДИ порт да вържеш комповете, че да ревеш с пълна сила.
По-добре обясни поради каква причина не ти се връзват по Lan, по COM, по LPT или по USB та баш на най-екзотичния порт се спря?
ИЗОБЩО!!!! НЕ РАЗБРАХ!!! КАКВО ИСКАШ ДА...................... КАЖЕШ!!!!!
Става, но си обменят само .mid файлове!
Може да го вържеш но ти трябва МИДИ кабел
има няколко чешита МИДИ кабели - най екзотичния е РС- РС
иначе аз имам кабел от МИДИ на РС до свирката ми .
Миди може да се прехвърлят и с дискета , както и с флаш карта
Музикалните програми позволяват да се прехвърлят по много начини, така че едва ли ти трябва точно МИДИ - МИДИ от РС до РС
Даммм, трансфера по MIDI e убийствен: цели 31,25 kbaud-а
добавено:
Но все пак не става ясно с каква цел ще се връзват комповете?
Всъщност, може да има смисъл от такава връзка... нищо, че е бавна - например за подаване на "сигнал" в точно определено време - MIDI портовете, за разлика от обикновените COM портове, могат да ползват маркиране на пакетите с timestamp и по този начин се гарантира възможно най-точното време на изпращане на едно съобщение (същото важи и за получаването му). Със стандартните COM, LAN и т.н. - такава точност не може да се постигне... или поне ще има голям джитер. Проблема обаче е, че връзката е еднопосочна, така че ако трябва да има двупосочен обмен, трябва да се ползват един изходен и един входен МИДИ порт. Кабелите въобще не са екзотични - най-обикновени звукови кабели с мъжки DIN куплунги (това, дето на PC сплитерите слагат мъжки е за удобство - за да може да се върже направо на "свирката" - но сериозните устройства са си с правилните женски куплунги). Доколкото си спомням кабела може да е дълъг до 100-150 метра.
Обаче, cvpo, ако обясниш маааалко по-ясно какво точно питаш, може и да ти се отговори също така мааалко по-точно