Здравейте,
Ще съм благодарен да получа малко съвети и идеи от знаещите тук за конфигурация за ново PC. Все още съм в много ранен етап на обмислянето, затова и питането ми е доста общо. Но наблягам на следните неща:
- аудиокарта с много високо качество (аудиофилска) с цифров изход, по възможност - оптичен, а не коаксиален. Идеята е напълно да заместя CD плеъра ми, който е с оптична връзка към AV ресивъра. Също и за да мога да гледам филмите с 5.1 звук чрез оптичният кабел. Казаха ми че има дъна с такива карти (?).
- видеокарта също с високо качество. Не става въпрос за игри, а за гледане на HD филми на 42"TV. Гледах HD рекламен клип за Nvidia PureVideo - как се вижда с и без PureVideo. Ако показваното е вярно - значи има сериозно значение каква е картата.
- ще ползвам PC-то най вече за мултимедийни приложения, обработка на аудио и видео файлове, конвертиране, които процеси са си бавнички. В тази връзка какво е по-важно - повече памет или по-бърз процесор. Вчера в една PC фирма ми говориха за dual core процесор 2 x 1,8 GHz. Това достатъчно ли е, или да се целя по-нависоко?
- Имам си вече външни HDD 160Gb и DVD записвачка, така че към вграденото HDD няма да имам високи изисквания, може би също до 160 Gb.
Извинявам се, че питането ми е твърде общо. Ще съм благодарен за всякакви мнения и препоръки.