Коя от тези камери ще ми препоръчате?
Canon LEGRIA HF R28
Sony HDR-CX130
Panasonic HDC-SD40
Canon Legria HF M41
може и някой друг модел
Коя от тези камери ще ми препоръчате?
Canon LEGRIA HF R28
Sony HDR-CX130
Panasonic HDC-SD40
Canon Legria HF M41
може и някой друг модел
Ами JVC-то просто е една класа над тези, които си изброил, а доколкото си спомням, парите им са подобни, даже май единия канон е доста по-скъп. Вероятно е така заради това, че по случайност са се минали да го пуснат тук на цена горе-долу колкото се продава в чужбина.
Здравек,
аз се бях засилил за Сони CX130 което е модел 2011 година и не бях поглеждал на JVC моделите (долу горе се колебя между Сони и Панасоник).
Имаш ли лични впечатления от този можел на JVC, как снима на тъмно / в затворени помещения ?
Като характеристики изглежда добре, въпреки, че не се ориентирах дали поддържа 50p (или 1080/60p като Сонито)
Поздрави,
Ходих да я гледам тази камера JVC Everio GZ-HM550, но така и неможах да разбера с какъв сензор е CCD или CMOS, в различните магазине на етикетите пише различни неща в нета също.
Как мога да разбера с каква сензор е?
http://www.digital.bg/hardware/jvc-e...dware1135.html
СMOS матрица /обикновено в техническите характеристики лошите параметри се спестяват и не се посочват/
моят съвет е бягай далеко от JVC и разгледай отново сони или панасоник
JVC HM550 съм я пробвал за около 1/2 час, наистина не е много, пробвал съм модела за САЩ, защото беше на един приятел, дошъл за малко до България.
Камерата си е много добра, относно "лошите параметри" (в случая CMOS сензора), трябва да си вземеш доста стар модел камера, за да получиш нещо различно от CMOS матрица, дори ако се качиш до полупрофесионалните камери. Да, Сони и ОСОБЕНО Панасоник имат много добри модели, но това не значи, че JVC са лоши.
Горе долу като груба съпоставка, от Сони-то ще получиш по-голямо зрително поле (което е важно, особено ако снимаш много в малко помещение, където не можеш да се отдалечиш достатъчно, за да обхванеш цялата сцена, която искаш), както и 50p режим. От JVC ще получиш значително по-добро изображение при снимки в условията на слабо осветление.
добре е само не ми харесва зареждането презUSB много бавно става зареждането. Ако има допълнително адаптер-зарядно то тогава взимай смело. Успех