Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 33

Проектори!Мнения и препоръки!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    125
    #1

    Проектори!Мнения и препоръки!

    Все повече хора се ориентират към наистина големите екрани в домашни условия.EPSON TW 2000 по ревютата се води върха на средния клас.Тук може хората с повече опит и тези които ползват този начин на гледане да споделят варианти на изпълнение,модели на HD проектори,екрани,механизации,начин на поставяне и неща от които е зависима тази система за гледане на филми.Предвид трудния избор на ТВ дори висок клас,за тези пари човек може да реши проблема с евтин телевизор за телевизия и игри,а за филми с проектор,било то в отделна стая или в един обикновен хол.Разбира се проблема с лампите,техния не толкова дълъг живот и дали се намират лесно и достъпно за по масовите модели проектори,може да се споделят и магазини за този тип оборудване.Важна част от един такъв тип домашно кино е и начина на монтаж,препоръчителни места за поставяне на дадения проектор,разстояния от екрана и т.н.
    Успех и поздрави!

  2.  
     
  3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #2

    Re: Проектори!Мнения и препоръки!

    В момента много нашумя модела на EPSON X5. Сравнително евтин (според сайта на Стемо е само 1090 лева с ДДС), дълъг живот на лампата (4000 часа при средни стойности на осветеност и контраст) както и осветеност 2000 ANSI Lumen-а. Минуса му е ,че не е HD , тоест работи на резолюция 1024х768. Според мен добър вариант е монтирането на тавана, предлагат се достатъчно различни стойки които ще ти позволят това. Колкото до проблема с кабелите , View Sonic ,предлагат безжична връзка между проектора и компа с едно доста интересно устройство което е нещо като безжичен рутер който има възможност да предава видеосигнал и интернет и стуваше около 300 лева.

    Ето линк да прочететш за ViewSonic Wireless G Presentation Gateway with Video Push WPG-150
    http://www.morecomputers.com/extra.asp?pn=WPG%2D150

    Екрани има всякакви , въпрос на цена е там. Аааа, другият плюс на тоя проектор е, че охлаждането на лампата след спиране на проектора (от бутона , не от контакта) е само 1 секунда.


    Според мен , проектора все още не може да замени ежедневното гледане на телевизора но пък за гледане на филм или концерт си е просто незаменим.

  4. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    897
    #3

    Re: Проектори!Мнения и препоръки!

    За нашите условия проблема с лампата е наистина сериозен. Първо е доста скъпа - средно около 500-600 лв. ( за ниските класове). Второ - шоковото гасене на тока (кой когато и където си иска) направо е.ава майките на лампите , скъсявайки им живота драстично  , а това в БГ е практика + пробването дали проблема (с тока) е решен (от аварийните екипи) на приципа "дай да включиме , ако пак щракне предпазителя ще му мислиме" допълнително утежнява обстановката.
    Все пак мисля , че ако е само за гледане на филми - става. Монтира се на тавана да не пречи. Купува се свестен екран който да се вади и прибира лесно монтиран на стената. Купува се една яка озвучителна система и се спира ходенето до кино Арена. Това е истинско домашно кино.

  5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #4

    Re: Проектори!Мнения и препоръки!

    veszxr, аз отдавана стигнах до този извод - евтин телевизор + хубав проектор.

    TW2000 е много хубав проектора наистина. Аз ползвам Panasonic AE2000, а сега на добра цена са пуснали и новия модел АЕ3000.

    Основния проблем /освен цената/ е необходимостта от подходящо помещение. Според мен да ползваш проектор в апартамент във хола е огромно неудобство.
    Иначе усещането от големия екран е несравнимо с който и да е телевизор. Освен 103 инчовата плазма на Панасоник, но едва ли има толкова много луди да дадат 100 000 лева за нея. btw те са около 3000 човека в целия свят, които са си я купили.

    Проблема със спирането на тока се решава с UPS, който е задължителна за такава техника.
    Цената на лампата не е толкова страшна. Изчислил съм, че цената да гледам един филм ми излиза около 60 ст. Точно толкова колкото и пакетчето пуканки, която си правя в микровълновата докато гледам филма.
    Евентуален осезаем разход би била лампата ако ползваш проектора като основен телевизор и работи по 5-6 часа всеки ден, но нали затова е евтиния телевизор.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    125
    #5

    Re: Проектори!Мнения и препоръки!

    Еми n8852 е виновен като даде тоя сайт http://www.minhembio.com/galleri/lista/popular30 , три дена разглеждам и полудях,имало доста по-голями манияци от нас с повече пари .
    Lazarus18 при мен няма възможност да се направи в отделна стая,тъй като нямам свободна,а и е апартамент все пак,в къща както седят нещата при тебе е друго нещо.А и когато окабелявах въобще не ми е минало през главата за проектор,и сега като чета форума си мисля че какъвто и размер ТВ да взема за гледане на филми от горе долу 4 метра ще е малък.Единствено ме притеснява че с боядисването и настилките приключих,основния проблем е че ми трябва HDMI кабел между 10 и 15 метра,попаднах на този http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=1854 ,малко му е стряскаща цената,но пък е плосък и мога да намеря място откъде да мине,stenly споменава за безжичен вариант,който мисля че ако проектора се върже през ресийвър няма да върши работа.Другия проблем е захранването на екрана,ако е моторизиран,за един хол е задължително според мен,в електрон.бг има един непретенциозен мисля без мотор,и в homecinema има разни,но без цени.Може да се направи компромис с пускането на нови кабели в името на техниката ,но изпълнението не ми е ясно,знам че проектора е за предпочитане на тавана или на стената зад мястото за гледане,екрана ясно на тавана,но на какви разстояния едно от друго по хоризонтала и вертикала трябва да бъдат,има ли ограничения в позиционирането на едното спрямо другото.Общо взето ще са полезни всякакви съвети и акъл,които надявам се ще помогнат и на други любители на домашното кино.
    Поздрави!

  7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #6

    Re: Проектори!Мнения и препоръки!

    Монтирането е настройването на проектора никак не е лесна задача и беше добре да си го помислил преди това, но не е и невъзможно.
    От 3,50-4 метра можеш спокойно да постигнеш 80-100 инча диагонал, че и повече.

    Разгледай този лнк с калулатор на разстоянията.:
    http://www.projectorcentral.com/proj...ulator-pro.cfm

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    32
    #7

    Re:Проектори!Мнения и препоръки!

    Интересно ми е как се справят с филмите проекторите с резолюция 1024х768. Никога не съм гледал на Full HD проектор, но разликата в цената не е за пренебрегване. По мои наблюдения Full HD-тата са средно с 4 пъти по скъпи. Другият интересен въпрос е как се справят с черния цвят при не напълно затъмнена стая.
    Като се замисля обаче, един 50" 1080p плазмен панел е горе-долу на същата цена като 1080p проектор, но последния може да направи 4 пъти по-голяма картина. Ако човек има възможност да отдели стая предимно за филми може би проекторът е по-добрият и разумен избор.

  10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #8

    Re:Проектори!Мнения и препоръки!

    1024х768 не съм гледал, но съм ползвал за малко 1280х720 и също върши добра работа. Не мога да кажа, че ако разпънеш 3 метра екран и го гледаш от 3-4 метра ще е идеално, но се ядва. АКо не се изхвърляш с размера и 720р проектор е добро. Цените им са доста ниски и единственото условие е да имаш подходяща стая.
    В момента Epson TW700 е на цената на среден клас 42-ка плазма /около 1800 лева/, а спокойно може да го опънеш на екран 70-80 инча и то немного голяма стая.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    105
    #9

    Re:Проектори!Мнения и препоръки!

    Ако производителите не лъжеха, колко изкарват лампите веднага бих си взел проектор.
    Пример: Имам малка зала за обучение. На тавана е сложен HP vp6111. Лампата е на 500 часа и се готвя да я сменям. А и дават 2000-3000 часа. Никога не му е спирал тока. Направен е с твърда връзка към UPS от съседното помещение.
    А относно настройката- лесна е. Не проблем да закрепиш проектор на тавана. Този в описаната зала не съм му купувал стойката за таван. Направил съм го с страничната ламарина от старо PC.

  12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #10

    Re:Проектори!Мнения и препоръки!

    Настройката на проектор за кино няма нищо общо с този за презентации. Правилната му настройка отнема дни и доста четене.

  13. ЦАР
    Guest
    #11

    Re:Проектори!Мнения и препоръки!

    Интересувам се има ли проектор, който да може да прожектира на дневна светлина на вън и на колко голяма картина(платно) може максимално да се гледа?
    Става въпрос че юни месец е световното първенство по футбол в ЮАР и срещите са съответно от 14.30 , 17,00 и 21.30 . За последните знам че няма да има проблем , но има ли такива,при които да не е проблем дневната светлина.Трябва ми да може да се прожектира на сравнително голям екран.Ще се гледа на открито в заведение от около 30-40 човека значи екрана трябва да е поне 200 на 150 или нещо такова.Съгласен съм и за под наем за месец или втора употреба, но да върши работа 1 месец .

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,826
    #12

    Re:Проектори!Мнения и препоръки!

    Трябва ти по-ярък проектор и по-тъмен екран. Може да се получи, осбено като се им предвид, че качеството в случая не е определящо.
    По-добре е обаче да се обърнеш към фирма за отдаване на подобна техника под наем.

  16. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    341
    #13

    Re:Проектори!Мнения и препоръки!

    stenly Epson EH-TW420 2000lum 1280x720 2000:1 HDMI e по-добрият вариант HD ready e . Става за филми и игри /лампата му също е 4000h/
    Но както казва lazarus18 за домашно кино трябва да се купуват проектори от класа на Epson TW 700 и нагоре.
    TW 700 e модел от 2007 година ,но за цената си е доста добър има много добра оптика , 1 - 2,1 оптично увеличение и добро отместване на обектива , което го прави много мобилен /може да се постави навсякъде в стаята без това да повлияе върху качеството на картината.
    В момента има много нови модели на Epson ,Panasonic и Sanyo с много по-добър контраст ,но цените са сериозни!
    Горепосочените марки използват 3 LCD матрици .Не подценявам и DLP проекторите. Има много добри модели ,но аз специално виждам така
    нареченият " Ефект на дъгата" от който получавам сериозен дискомфорт/ при покупка на проектор задължително тествайте, 20% от хората го виждат/.
    Преди две години много се бях навил да си купувам хубав проектор ,но в JAR се появи един китайски Zonq 800/600 за който бях чел ,че използва метал - халогенни лампи с цена 30 лева и срок на експлоатация 6000 часа /в комплекта има резервна/ !!!
    Има всички възможни входове + ТB тунер
    Това беше основната причина да го купя . В момента се намира в хола ,свързал съм го към компютъра с DVI-HDMI 5м. кабел както и с кабелният тунер със SKART-RGB.
    Гледа се от 4,5 метра в/у стената /специално боядисана в леко сиво подобряващо контрастта /. При затъмнено помещение картината е прилична на 80' размер с добро озвучаване от Technics .
    Синът ми гледа всяка вечер DVD и Divx анимация от компа + игри + TV от кабелният тунер без да ми е на мисъл лампата !!!
    Проекторът е комбиниран с 32' TV за гледане през деня !!
    За гледане на HD не купувайте проектор с присъщо съотношение 4:3 и с резолюция 800/600 или 1024/768 ,гледайте и контрастта да е приличен !!!
    Аз още не съм се отказал да взема хубав проектор ,засега този върши работа защото гледам HD филми в спалнята!
    Успех на всички при избора !

  17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    60
    #14

    Re:Проектори!Мнения и препоръки!

    Ето един подобен Zonq http://www.dhgate.com/zonq-projector...4dd53ff.html#3

  18. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    341
    #15

    Re:Проектори!Мнения и препоръки!

    Абсолютно същият е ,само не се подвеждайте по гръмкото HD support 1080p !!!
    Това ,че може да приема всякакви резолюции включително и 1080p e факт ,но нативната резолюция е 800 / 600 , която е подходяща за DVD ,Divx и SD TV !!!
    Най-големият + на този проектор е цената на лампата и нейният живот 30лв. / 6000 часа срещу 700лв. / 3000 часа !!!!!
    Звучи невероятно !!!
    Проектора може да се ползва като телевизор без притеснение !!!
    Цената в този сайт е много добра ,не знам на колко ще стъпи до BG ? За моят се изръсих с 900 лева, но не съжалявам !!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. 42LA620S мнения и препоръки
    От yorrick във форум Телевизори
    Отговори: 11
    Последно: 18-02-14, 00:28
  2. Мнения и препоръки
    От IvO™ във форум Логически задачи
    Отговори: 202
    Последно: 25-09-12, 16:01
  3. Мнения и препоръки
    От zorbata във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 11
    Последно: 31-05-11, 16:30
  4. LG S09 AW - мнения и препоръки
    От pesho21 във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 19
    Последно: 27-12-08, 22:55
  5. PC конфигурация - мнения, препоръки.
    От roumen68 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 02-12-06, 07:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе