Резултати от 1 до 3 от общо 3

Проблем при форматирането на DVD

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    14
    #1

    Проблем при форматирането на DVD

    Здравейте!

    Появи се един малък проблем, смених си компютъра, но си запазих DVD-записвачките -1. NEC AD-7173A LABEL FLASH --- 2. LITE ON - 1635 S.
    Сега след инсталирането на абсалютно същите програми НЕРО и помощната програма IncD, не искат да форматират презаписваеми дискове DVD-RW-/изписва несъвместими дискове или зацапан или мръсен диск/, а обикновенни записва.Същата процедура я правех без проблемно със стария компютър не съм имал проблем с дисковете и записвачките. Пробвах и с друга версия на НЕРО и други изпичащи програми с функции за форматиране, получава се винаги същото.
    Ако някой е имал същия проблем или е наясно защо се получава така моля да съдейства.
    Благодаря предварително.


  2.  
     
  3. gpp
    gpp е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    9
    #2

    Re: Проблем при форматирането на DVD

    Start->Run
    Пишеш services.msc->OK
    В отворилият се прозорец скролваш до IMAPI CD-Burning COM Service
    Кликваш два пъти върху него. В полето General , по-долу, проверяваш дали е стартирана услугата или не - всичко друго, освен Disable не те устройва.
    Ако все пак не е Disable ( т.е. не е спряна ) чрез натискането на стреличката отстрани избираш Disable и потвърждаваш с Apply. Сега хвърляш един поглед на най-долното каре и виждаш какъв е текущият статус на услугата - включена или спряна. Ако е включена срещу Service status надписа ще е Started и бутона Stop ще е активен - натискаш го и после натискаш ОК. Рестартираш компютъра.

    IMAPI CD-Burning COM Service е услуга подържаща мижав запис върху дисков носител чрез Windows без да се използва допълнителна програма. При повечето машини възниква конфликт между нея и друг записващ софтуер, а също и с модула на Nero InCD. Имай в предвид, че макар и рядко се случва някой да се оплаче от проблеми със записвачката си при спряна услуга - Е, вече знаеш къде е !

    Имай в предвид, че дори и да спреш услугата проблема може да остане. В такъв случай деинсталирай InCD или му забрани да се стартира с Windows. Не се притеснявай - пак ще можеш да форматираш и триеш дискове.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    14
    #3

    Проблем при форматирането на DVD

    Благодаря за отговора.
    Оказа, че проблемът възниква от инсталирането на едни драйвери на дъното GIGABAIT за режим на работа SATA/RAID и се получава противоречие с DVD-та. Ще го имам и предвид и твоето описание.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Въпрос за форматирането на хард диска?
    От heat_ във форум Общ - хардуер
    Отговори: 20
    Последно: 27-09-03, 23:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе