Здравейте. Решил съм да си купя нов LCD монитор и първоначално исках да бъде 17 ", но после приятели ме разубедиха и ми казаха, че характеристиките на 19 " са по-добри. Един приятел даже ми препоръча един Самсунг с 16,7 млн. цвята и контраст 2000:1, на 2 милисекунди и ТСО 03 за 510 лв. После видях и други, питах и други хора и ставам все по-объркан. Приятели ми казаха, че за среден клас 19 " монитори от 450 до 550 лв. е нормално и аз мисля да дам до 500 лв. за такъв, освен ако не ме убедите, че си заслужава примерно до 600 лв.
Значи, бих искал да вървят добре игри на него, вкл. и всякаква друга мултимедия, но ми казаха, че стандартите за бързина варират и 2 мс. може да не са две всъщност. Искам да е с много добър контраст за LCD, и също да е с приятен дизайн. Може би трябваше да го кажа в началото, но държа да е с гаранция за нула изгорели пиксели и възможно най-дълъг живот на подсветващите лампи. Знам, че при телевизорите Sharp са най-добрите (относително), но как е при мониторите? В работата имам Philips 17 " и е с 1 изгорял пиксел, не е много, но дразни. Като, че ли вече съм предубеден към Филипс.
Ще ви бъда много благодарен, ако ме посъветвате с примери какъв модел, марка и т.н. да си взема. Знам, че при LCD няма идеално черно и истински цветове, но заемат по-малко място и не облъчват...
Мерси на всички предварително