Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

Избор на TFT монитор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Избор на TFT монитор

Вече дойде времето за смяна на стария CRT с TFT монитор. Ровя из Нета, гледам в магазините и в голямото разнообразие се обърквам. Бихте ли дали оптимума между съотношението цена и качество. Възникват много въпроси: формат 16/9 или 4/3, вид на матрицата, бързодействие и др. Видеокартата ми АTI 9550, 256 МВ, като гледам не подържа всички режими, а от скромният ми опит с TFT монитори съм забелязал, че най-добре работят на препоръчваната резолюция. Като се качат драйвери на монитора ще се "отворят" ли междинните резолюции? Сега подържа от 1024/768 нагоре, 1152/864, 1280/768, 1280/960, 1280/1024 и 1600/1200. Ще ми се нещо от рода на 19 или 22". Наводнили са много "Samsung" аз се заглеждам и по "Philips". Някакви конкретни модели да посочите подходящи и за видеокартата ми?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Re:Избор на TFT монитор

За образа: терминът е native, или естествена/нативна( )/производствена(може би?) резолюция. При всички други по-малки образът е замазан поради интерполацията за междинните стойности.
    С PowerStrip си имаш всички резолюции. Само ми се губи дали има точно 1366/768 или вместо нея има 1360/768...

За 19" има 4/3 (по-точно е 4/5 - 1280/1024 - 4/5), не съм срещал 22" с такава пропорция.

И Samsung, и Phillips имат модели със собствени и с чужди матрици.

Ако аз избирах за себе си, бих отишъл с РС-то, оборудвано с карата с 2 DVI изхода и бих боцнал двата монитора в clone режим. След това с TFT Test бих преценил кой дава по-добър образ...

4. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

99% сигурно е че като включиш новия монитор драйверът на картата ще си отпуши сам необходимите резолюции (тя е една де!) дори и без powerstrip - налагало ми се е да го ползвам само за аналогови CRT монитори и TV. Тук на работа бучнах стария си Radeon 9600 на служебния PHILLIPS 200WS без никакви проблеми и ръчкане. На всичкото отгоре D-sub изхода си правеше толкова добър сигнал, че спрямо цифровия DVI нямаше никаква разлика - ако е качествена среден клас карта, може да минеш дори и без DVI изход. Пускай смело най-ниската честота (60Hz).

Не си уточнил за какво предимно ти е монитора, с тази карта става ясно само че няма да се играе, с бързодействието при TFT нямаш проблеми Ако ще се гледат повечко филми - обезателно 16:10. Още повече че при достъпните TFT цветовете варират по вертикала ужасно според ъгъла на погледа, затуй по-добре по-широк, отколкото по-висок За ровене в мрежата от широкоекранен не съм забелязал никаква файда, даже сега операта ми не е максимизирана. За текстообработка - също. За други дейности зависи как ще си подредиш нещата...

Лично аз бих се насочил към 22", на 19-ките нещо съотношението цена/площ не ме очарова последния път като ги погледнах. Резолюция с под 1000 реда вече е крайно недостатъчна за съвременните интерфейси-гълтачи, така че 1400x900 и подобни отпадат... Така също филипсите по-ме влекат от самсунгите, които съм виждал.

Успех с избора, послушай emos и измъчи хубаво продавачите с проби. А, и още нещо - нагледай се на старото CRT на плътното наситено черно, за последно ще ти е

5. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Не знам какви парички си приготвил - кажи бюджета. За около 371 лв. предлагам ето този красавец LG W2252TQ-PF/2MS/10K:
    URL2

6. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Монитора ще се използва от мен за Интернет, а от сина за игри. Главно за него ще е този монитор. Идеята е да пазим очите доколкото може, макар че и старото "LG F700P" си работи вярно от 2003 г. на 100 Hz. Днес се разхождах по магазините, не че избора е кой знае колко, но на полевия тест от мен най-добре се представи "Aser X223W". Теста се състоеше в минимизиране на прозорец и след това го движа леко по екрана, като идеята е да не оставят сенки буквите. Що за монитори произвеждат от тази фирма? В големите Техно.... магазини разнообразието е голямо, но няма кой да ти даде да се ровиш с всеки монитор.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Изчетох доста форуми, гледах, питах и накрая направих следните заключения. Ако е за игри "TN" матриците са най бързодействащи. За интернет и др. приложения, втора употреба марков монитор с по-добрите матрици. Ходих при един братовчед със "SAMSUNG SM-2243NW" и честно освен големината на екрана и малките габарити нищо не ми хареса. В режим на динамични игри ми се получава леко размазване, което вместо да пазим очите на сина, май ще ги развалим. Правиха ми агитации за "SAMSUNG Т220", но без да съм го "пипнал" не мога да кажа нищо. Предлагат ми го за 360 лв. не знам дали е добра тази цена. Някой може ли предложи конкретен модел, който да става за игри и въобще този формат 16/9 освен за филми подходящ ли е за други приложения? Да си взема широкоекранен монитор и да ми се смачква всичко и игрите да са във формат 4/3 нещо не го приемам. Относно вредността може ли да посочи аргументирана защита на TFT мониторите, спрямо вредното излъчване на "CRT"-тата. За сега май ще оставам с верния си "LG F700P".

8.  

9. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Бъдещето е в широкоекранните резолюции, не се замисляй! Нищо няма да ти се смачква. Всички съвременни игри си поддържат широкоекранни резолюции. В 4/3 останаха само ефирните телевизии. А като се мине към цифровизация и това не се знае. Даже ако не се лъжа - Филипс май направиха телевизор 21/9. И пак, какъв е бюджета?

10. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Днес сменявах три кондензатора в захранзането на сателитен приемник "Strong", тези на "ITV"-то. Беше на 6 месеца. Ако и новите техники (TFT) са такива хич не ми се дават много. После ще трябва аз да си го ремонтирам. Най-малкото при посещение на сервиз ще бъде "очукан". Каквото аз си го направя най си ми харесва. Е разбира се матрица няма да сменям. Тези размисли бяха относно бюджета. С една дума трябва да се дават за читав 22" 16/9 към близо 400 лв. Замислях се за 19" 4/3 втора употреба кам 200 тина лв., новите са по-скъпи от 4/3 и може би морално остаряли.

11. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

лично бих те посъветвал да вземеш Acer.
    Намирам че екраните и садоста добри, контрастът е доста по мек от този на LG и най вече на Samsung, което не дразни окото.

Сменял съм доста екрани, от опитът ми бих казал, че Samsung са едни от най калпавите екрани на пазара.
    В момента съм с Acer P223w на 1680X1050, играя често игри, от време на време гледам филми на него, намирам че се справя доста добре

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Asus .От 5 бр VW 191S купени през 2007г - всичките все още работят без петна, сенки .3 те имат по 1 умрял пиксел/все пак за взети от Метро /
    Германия за по 260лв през средата на 2007 г.

13. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

То нови 19" 16/9 си ги има малко над 200лв. Ако имаш възможност смени го това CRT - не е много добре за очите. Дори и да е с 19" от 200лв.!!!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

И на мен тази марка ми направи първоначално добро впечетление, както писах по горе. Този модел "Acer P223W" доколкото го намирам май е с тунер. Ако се спра на този модел или марка възниква въпросът, кой е вносителя и изобщо откъде може да се вземе на добра цена? Местните прекупвачи обикновено имат само по една бройка, а аз за нови неща държа да са запечатани.

16. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

17. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@taralion
    няма тунер, просто е монитор

18. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Продължавам моята дилема при избора на монитор. Везните наклоняват към 19". Гледах 22" нещо са ми големи, пък и филми не гледам. Какво ще кажете за: "LG W1942T-PF" или "LG W1952S-PF"?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на 3D монитор?
    От Zzipper във форум Телевизори
    Отговори: 12
    Последно: 28-12-13, 18:25
  2. Избор на монитор!?
    От fiorino във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 16-04-11, 20:21
  3. Избор на монитор
    От zorbata във форум Общ - хардуер
    Последно: 17-02-11, 22:17
  4. Избор на НОВ LCD монитор
    От eye_contact във форум Общ - хардуер
    Последно: 11-05-07, 19:27
  5. Избор на 17" или 19" монитор
    От Чернокрилия във форум Общ - хардуер
    Отговори: 20
    Последно: 13-03-03, 22:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе