Вече сериозно се замислям за смяна на щайгата, че вече много дърта и за нищо не става. Така ориентировъчно мога да дам около 1000 лева. Не смятам да клоквам каквото и да е и затова се бях спрял на АМД( и по-специално ATHLON64 4600+ X2/AM2), като по-евтино решение.
От толкова четене обаче вече не съм сигурен. Със сигурност не смятам да си взимам E2***на Интел. Както казах не смятам да клоквам, а от тестовете доколкото разбирам АМД-то е хем по-евтино, хем по-бързо. По-бързо е и от Е4***. Тоест Интел така като се замисля има смисъл само ако е Е6***, като там обаче цените стават доста сериозни. To 5600 на АМД излиза по-евтино. Вярно, по-бавно ще е но чак пък толкова... От дъната за АМД нямам абсолютно никаква представа, нямам идея каква марка и какъв чипсет. Дочувам и че АМД смятам да си сменят сокета? Бих прежалил към 200 долара за Интел ако наистина си заслужава. Не, че сега ще имам нужда от такъв процесор, но ако мога да го вместя в бюджета... пък и аз рядко ъпгрейдвам, тоест доста дълго ще карам с една бъдеща конфигурация. При Интел поне вече и дъно си избрах - Гигабайт P35, но и там има толкова много вариации, че не съм много сигурен какво точно би било най-подходящо за мен,а и честно казано не съм се задълбочавал в спецификациите. Ще се радвам ако някой може да ме упъти по-добре. Клок пак повтарям едва ли ще правя, искам дъното да е стаби> лно. Как стои въпросът с вградения звук в тия дъна? Има ли го, качествен ли е или най-добре да си взема отделно звукова карта? Искам дъното да има цифров изход по възможност.
Игри играя изключително рядко, но кой знае, може пак да почна. От толкова много четене ме заболя главата, но поне успях да си харесам АТи 1950, там някоя от многобройните вариации. Малко некомфортно се чувствам да купувам карта от вече старо поколение, но май новите не си заслужават, освен твърде скъпите. Марка да препоръчате в случая?
Рам-а искам да е някой кит 2х1ГБ. Както и при видео картата обаче не знам кои марки са за предпочитане.
Гледам хардовете доста поевтиняли, смятам да си взема един 400-500ГБ Хитачи и така...
Кутия обаче искам нова. Сегашната е една крива крива... 200 лева обаче не смятам да давам. 100-130 някъде. От една кутия искам да е най-вече просторна, а ако има екстри като вадещи се чекмеджета за дисковете и безвинтово поставяне на периферията - перфектно. Нямам представа дали за тези пари има читави кутии. Надявам се някой по-запознат да каже.
Та както казах бях се спрял на АМД. Сметките ми бяха горе долу следните. 100$ процесор, 100$ дъно, 100$ рам, 100$, 150$ видео карта +200-на лева за кутия и евентуално звукова карта. Цените ги гледам от мост, като по принцип там мога да пазарувам от трета колонка. Една Интел конфигурация би променила съотношението обаче.
Наистина бих се радвал на някой и друг съвет, защото от адски много време не съм се интересувал, а те нещата бая са се променили.