Резултати от 1 до 10 от общо 10

Малко въпроси за конфигурация

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    562
    #1

    Малко въпроси за конфигурация

    Вече сериозно се замислям за смяна на щайгата, че вече много дърта и за нищо не става. Така ориентировъчно мога да дам около 1000 лева. Не смятам да клоквам каквото и да е и затова се бях спрял на АМД( и по-специално ATHLON64 4600+ X2/AM2), като по-евтино решение.

    От толкова четене обаче вече не съм сигурен. Със сигурност не смятам да си взимам E2***на Интел. Както казах не смятам да клоквам, а от тестовете доколкото разбирам АМД-то е хем по-евтино, хем по-бързо. По-бързо е и от Е4***. Тоест Интел така като се замисля има смисъл само ако е Е6***, като там обаче цените стават доста сериозни. To 5600 на АМД излиза по-евтино. Вярно, по-бавно ще е но чак пък толкова... От дъната за АМД нямам абсолютно никаква представа, нямам идея каква марка и какъв чипсет. Дочувам и че АМД смятам да си сменят сокета? Бих прежалил към 200 долара за Интел ако наистина си заслужава. Не, че сега ще имам нужда от такъв процесор, но ако мога да го вместя в бюджета... пък и аз рядко ъпгрейдвам, тоест доста дълго ще карам с една бъдеща конфигурация. При Интел поне вече и дъно си избрах - Гигабайт P35, но и там има толкова много вариации, че не съм много сигурен какво точно би било най-подходящо за мен,а и честно казано не съм се задълбочавал в спецификациите. Ще се радвам ако някой може да ме упъти по-добре. Клок пак повтарям едва ли ще правя, искам дъното да е стаби> лно. Как стои въпросът с вградения звук в тия дъна? Има ли го, качествен ли е или най-добре да си взема отделно звукова карта? Искам дъното да има цифров изход по възможност.

    Игри играя изключително рядко, но кой знае, може пак да почна . От толкова много четене ме заболя главата, но поне успях да си харесам АТи 1950, там някоя от многобройните вариации. Малко некомфортно се чувствам да купувам карта от вече старо поколение, но май новите не си заслужават, освен твърде скъпите. Марка да препоръчате в случая?

    Рам-а искам да е някой кит 2х1ГБ. Както и при видео картата обаче не знам кои марки са за предпочитане.

    Гледам хардовете доста поевтиняли, смятам да си взема един 400-500ГБ Хитачи и така...

    Кутия обаче искам нова. Сегашната е една крива крива... 200 лева обаче не смятам да давам. 100-130 някъде. От една кутия искам да е най-вече просторна, а ако има екстри като вадещи се чекмеджета за дисковете и безвинтово поставяне на периферията - перфектно. Нямам представа дали за тези пари има читави кутии. Надявам се някой по-запознат да каже.

    Та както казах бях се спрял на АМД. Сметките ми бяха горе долу следните. 100$ процесор, 100$ дъно, 100$ рам, 100$, 150$ видео карта +200-на лева за кутия и евентуално звукова карта. Цените ги гледам от мост, като по принцип там мога да пазарувам от трета колонка. Една Интел конфигурация би променила съотношението обаче.

    Наистина бих се радвал на някой и друг съвет, защото от адски много време не съм се интересувал, а те нещата бая са се променили .

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #2

    Re: Малко въпроси за конфигурация

    Цитат Първоначално публикувано от X-RAY
    Игри играя изключително рядко
    Бая писане си изписал, само не разбрах - за какво ще го ползваш тоя компютър?
    Щото от там се почва правенето на конфигурацията.
    Само да не се окажеш в позицията на един познат дето на подобен въпрос отговори:
    - Аз ако ти кажа за какво ми трябва, по-добре да си взема един втора употреба за 200 лв

  4. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    562
    #3

    Re: Малко въпроси за конфигурация

    Вярно бая изписах, но какво да се прави. В интерес на истината предполагам че в крайна сметка няма да ползвам на макс възможностите на някоя по-нова машина и вярно мога да мина с по-малко, но не искам. Игри както казах рядко играя, но пък и това е отчасти защото сегашната щайга няма ресурс за това. Тоест бих се заиграл от време на време. През останалото време главно филми. A и дори да не играя игри бих желал все пак да имам тази възможност ако поискам. Пък и все някога ще излезне СК2, а това със сигурност ще го играя.

    Абе имам тези пари и гледам да скалъпя нещо прилично за тях. Да има много рам, добра видео карта, голям хард и т.н. Мога да мина и с доста по-малко. Сега примерно съм с Паломино 1700+ 768рам и радеон 8500 . Дъното обаче вече е толкова зле, подути кондензатори и прочие, че трудно пали сутрин в студа. А и харда бая тесен ми се вижда.

  5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #4

    Re: Малко въпроси за конфигурация

    наистина е доста трудно да ти помогне човек именно поради невисоките ти изисквания и определено ниските нужди. да си го кажем направо - искаш да похарчиш едни 1000 лв, без да имаш нужда

    СК2 ще ти върви съвсем спокойно на това, което си си избрал, но дори и сега има игри, които ще се тътрят до невъзможност да бъдат играни

    нещата отиват не към концептуални съвети за машината, а за марки, което е по-малката философ'ия.

  6. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    562
    #5

    Re: Малко въпроси за конфигурация

    Ами и на марки ще съм доволен. Определено имам нужда от смяна на ПЦ-то, а едноядрен процесор според мен е напълно безсмислено да се взима. Двуядрените хич не са скъпи(АМД де). Съответно обаче с процесора идват(нормално) ново дъно, видео и рам. Тоест аз наистина високи изисквания нямам, но след като ще сменям сегашната конфигурация така или иначе няма смисъл да си купувам най-ниския клас от новите неща. Гледам хората викат Интел, ама най-евтиният двуядрен интел по разгледаните тестове е по-зле от примерно 30-на долара по-евтиният АМД двуядрен. Затова и се двоумя .

    Рам и хард съм се убедил, че винаги са необходими, въпросът е главно каква платформа - Интел или АМД и какво видео да си взема

    Тоест наистина в прав текст излиза така. Имате 1к лева за компютър. Какво бихте взели? И относно дъното един важен въпрос лично за мен. Има ли такива с добър звук или не?

  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #6

    Re: Малко въпроси за конфигурация

    Лично аз бих си взел C2D E2180 , (повярвай ми по-бърз е от 4200+ АМД ! )
    дъното P5K, ram 1 GB, GF8600GTS,
    Кутията за която ти говориш е Foxconn 3GTS061

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #7

    Re: Малко въпроси за конфигурация

    Цитат Първоначално публикувано от X-RAY
    И относно дъното един важен въпрос лично за мен. Има ли такива с добър звук или не?
    Като човек с малко завишени изисквания за качеството на звука, мога да ти кажа - всички вградени звукови карти са боклук. 5 канала, 7 канала, тинтири-минтири и качество на звука под всякаква критика. Телефона ми вади по-добър звук на слушалки от 90% от вградените карти, които съм чувал. За съжаление не мога да дам някакви коментари за новите външни карти, поради причина че ползвам една мнооогоо стара писиайска ямаха (струваше към 150 вечнозелени навремето)
    Иначе, като сменях компютъра си взех asus m2n-e със котлон 64 х2 4600+ и определено нямам никакви оплаквания. Цялата кочина ми се върза към 1.5 К с оскъпяването за едногодишен лизинг преди половин година.

  10. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    562
    #8

    Re: Малко въпроси за конфигурация

    Май в крайна сметка ще се ориентирам към Интел. Mr.TECHNO, казваш за дъно Р5К, това не е ли Асус? В една друга тема препоръчваш ГБ. Доколкото и аз четох доста хора са доволни от GB P35-DS3P/R. Малко ме объркваш така .

    Уф накрая ще си взема и едно захранване и ще взема да клоквам.

  11. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    562
    #9

    Re: Малко въпроси за конфигурация

    Искам само да благодаря на от отзовалите се. След още малко четене вече почват да ми се изяснават нещата и горе долу съм наясно какво искам .

    Мерси.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,593
    #10

    Re: Малко въпроси за конфигурация

    Дъно с Р35 чипсет (Гигабайт според мен, но може и друго), Коре2Дуо 2160-2180, 2х1 Gb ДДР800 (в момента не е скъпа), Карта и 1950 и 8600ГТС, което ти хареса, едно хубаво захранване от рода на Фортрон или Чийфтек, хард в момента 500Gb в момента имат добро съотношение цена-обем.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Малко въпроси за DOS и мрежа с Уиндоус!!!?
    От backinblack във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 20-06-14, 16:30
  2. Малко въпроси относно PlayStation 2
    От benzol във форум Конзоли за игра
    Отговори: 6
    Последно: 16-11-13, 09:13
  3. Отговори: 3
    Последно: 24-10-13, 11:10
  4. Малко въпроси за Windows 7
    От dmitry във форум Windows
    Отговори: 124
    Последно: 30-09-10, 10:42
  5. Малко въпроси за термини в прането...
    От mooncow във форум Бяла техника
    Отговори: 8
    Последно: 04-12-06, 13:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе