Резултати от 1 до 6 от общо 6

LCD монитор, някои въпроси

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    34
    #1

    LCD монитор, някои въпроси

    Здравейте. Наскоро си купих 19-инчов LCD монитор и все се надявах да гледам на него филми, обаче се оказа, че съм се прецакал здравата. 19 инчов, 2 мили секунди, уж ъгъл на виждане 170/170 хоризонтала/вертикала, динамичен контраст 3000:1. Най-важното - TN матрица.

    Така, знаех, като го купувах, че реалният ъгъл на гледане е максимум 120 градуса по хоризонтала и 90-100 по вертикала. Говорим за що-годе непроменени цветове. Сега съм доста разочарован, защото виждам, че и картината насича, особено при движения ляво-дясно или изток-запад предимно.

    Въпросът ми е, сблъсквал ли се е някой преди мен с подобни проблеми? Аз знам отговора - да. Значи на игри съм го изпробвал - няма засичане. Обаче на филми е съвсем различно.

    Мислех да си взема един Acer - 19 инчов. Беше на 8 мс, S-PVA или P-MVA матрица. Май него трябваше да си взема. Беше с 50 лв. по-скъп. Де-факто факторът беше и паричен, защото приоритетите бяха твърде много, а парите както е ясно, никога не стигат.

    Та, искам да питам, на вас при 2 мс., насича ли ви много на филми. Особено при по-тъмни филми, просто при изместване на погледа с 10 градуса по вертикалата и гледането става невъзможно.

    Надявам се на професионални мнения. Иначе, за игри и работа е страхотен. Питам се още нещо, при LCD телевизорите, повечето като са на PVA матрици на 8 мс предимно, при тях как е? Засича ли?

    Мога ли да променя нещо или просто трябва да си купя от по-новите матрици? На 8 мс. как е при тях? Не ми се мисли какви хоризонтални черти биха се получавали?!?

    Мерси на всички предварително!!!

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2005
    Мнения
    14
    #2

    Re: LCD монитор, някои въпроси

    Е все пак кажи точно какъв модел монитор си взел.Има хора които са с ТН матрици и нямат оплаквания други имат,явно трябва да се случи на правилния модел.Аз лично бях гледал един панасоник телевизор LCD и ми хареса много ,не само че нямаше никакво засичане ,а и имаше много голям ъгъл на виждане и много добро качество на картината,но сигурно матрицата му не е била ТН.

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #3

    Re: LCD монитор, някои въпроси

    Ти сам си го казал, че е трявбвало да вземеш с S-PVA или P-MVA. ОСвен това с времетана за реакция много се спекулира, както и с динамичния контраст. Какво и да ти казват специализти и неспециалисти ти вече си се набутал. Поне можеш да пробваш как е образа с DVI кабел ако имаш такъв изход на монитора.

  5. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    34
    #4

    Re: LCD монитор, някои въпроси

    Да, трябваше да си взема посочените по-нови матрици, но си сменях компютъра и исках да си взема и монитор и по-добър компютър. Съответно, исках все пак да дам повече за компютър.

    S-PVA или P-MVA са много скъпи и горе-долу почват от 500 лв., а тези за 500 лв. са някакви скапани и като марки, и като дизайн, освен това ги нямат в наличност. Даже са ми казвали, "ние ти го носим в пакет и ти си го вземаш". С други думи, нямаме го в наличност, ти си избираш модел, ние ти го носим, ама плащаш всичко предварително, независимо дали ти харесва или е с изгорели пиксели. Моделът е LG 1960TR. Пробвал съм го и през цифровия вход, пак засича от време на време - особено при местене на образи от едната част на екрана към другата.

    Какви са ви наблюденията, някой има ли същия монитор? Какво става при по-новите матрици на 8 мс?

  6. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    34
    #5

    Re: LCD монитор, някои въпроси

    Здравейте, разбрах защо ми насича монитора. Аз използвах предимно Crystal Player и понеже съм вързал монитора и на аналоговия, и на цифровия вход, и явно като настройки е зададено картина да има само чрез ползване на аналоговия вход. Затова, на Crystal Player-ът има настройки за overlaying: allow overlay or not. И аз го дезактивирах, защото така мога да гледам картина и през цифровия вход. След катоо се сетих за това и му дадох отново наслагване на източниците/пластовете, насичането изчезна. Освен това пробвах и с други типове плейъри и всичко си беше ок.

    Въпросът ми е, откъде мога да си оправя настройките, така че да имам картина и през цифровия вход? Значи, ако сложа DVD в съответното устройство на компютъра, ми дава картина само през аналоговия вход на монитора. През цифровия ми дава само рамките на плейъра и звук, но без картина. Откъде мога да си пусна картина и през цифровия вход - от настройките на видео-картата или?

    Мерси много

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #6

    Re: LCD монитор, някои въпроси

    Цитат Първоначално публикувано от eye_contact
    Здравейте. Наскоро си купих 19-инчов LCD монитор и ..




    Мислех да си взема един Acer - 19 инчов. Беше на 8 мс, S-PVA или P-MVA матрица. Май него трябваше да си взема. Беше с 50 лв. по-скъп. Де-
    Не но е за почти без пари - 130 евро Асус VW 191 S . Защо ли - ами защoтото съм фен на VW e i na Alfa но 155

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. някои знае ли
    От chano във форум Телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 04-12-10, 16:41
  2. някои да знае
    От pentiumcho във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 17-05-05, 06:41
  3. Някои знае ли...
    От vood във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 12-05-03, 18:04
  4. Някои знае ли?
    От okli във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 08-04-03, 15:31
  5. QoS знае ли някои как да го ...
    От hipo във форум Мрежи
    Отговори: 11
    Последно: 28-02-02, 19:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе