Здравейте. Наскоро си купих 19-инчов LCD монитор и все се надявах да гледам на него филми, обаче се оказа, че съм се прецакал здравата. 19 инчов, 2 мили секунди, уж ъгъл на виждане 170/170 хоризонтала/вертикала, динамичен контраст 3000:1. Най-важното - TN матрица.
Така, знаех, като го купувах, че реалният ъгъл на гледане е максимум 120 градуса по хоризонтала и 90-100 по вертикала. Говорим за що-годе непроменени цветове. Сега съм доста разочарован, защото виждам, че и картината насича, особено при движения ляво-дясно или изток-запад предимно.
Въпросът ми е, сблъсквал ли се е някой преди мен с подобни проблеми? Аз знам отговора - да. Значи на игри съм го изпробвал - няма засичане. Обаче на филми е съвсем различно.
Мислех да си взема един Acer - 19 инчов. Беше на 8 мс, S-PVA или P-MVA матрица. Май него трябваше да си взема. Беше с 50 лв. по-скъп. Де-факто факторът беше и паричен, защото приоритетите бяха твърде много, а парите както е ясно, никога не стигат.
Та, искам да питам, на вас при 2 мс., насича ли ви много на филми. Особено при по-тъмни филми, просто при изместване на погледа с 10 градуса по вертикалата и гледането става невъзможно.
Надявам се на професионални мнения. Иначе, за игри и работа е страхотен. Питам се още нещо, при LCD телевизорите, повечето като са на PVA матрици на 8 мс предимно, при тях как е? Засича ли?
Мога ли да променя нещо или просто трябва да си купя от по-новите матрици? На 8 мс. как е при тях? Не ми се мисли какви хоризонтални черти биха се получавали?!?
Мерси на всички предварително!!!