Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 29 от общо 29

Цифрови фотоапарати?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001
    Мнения
    121
    #16

    Цифрови фотоапарати?

    Добре де, този фотоклип май не е чак такове дръвце...

    Защо не той?




  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    622
    #17

    Цифрови фотоапарати?

    Ami kakvo da ti kaja.. ima edna firma tuka v Sf.. ne kazvam imena.. koiato polzva sushatata minolta za neinite posteri... , az si go polzvam za snimki na men i gajeto ako stava na vupros... a Photoclipa e ... izviniavaite za izraza ... Piece of shit... vsushnost kato purvi cifrov aparat , moje i da ne e losh , no... vednuj rabotil li si na neshto kachestvenno ... nikoga niama da iskash da go polzvash tova




  4. Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    228
    #18

    Цифрови фотоапарати?

    PhotoClip 1.3 MegaPixel не е просто фотоапарат. Освен, че снима на 1280 Х 960 Х 24 bit той работи като диктофон, webcamera, МР3 player, а когато се свърже към видеорекордер подава

    PAL (аналогов) видеосигнал и може да записва на VHS като се избегнат недостатъците на цифровото видео - като размазване при резки движения и изпускане на кадри! Поддържа и мемори карти, има самоснимачка, софтуера му се ъпдейтва (има поддръжка на сайта) и т.н.

    Единствения му недостатък е, че няма оптичен Zoom! Само заради това бих го сменил, но няма аналог в света, който да може толкова на тази цена!

    Е колко ще ви струват всички тези неща ако си ги купите поотделно? На Yas вече му пратих снимка и мога да пратя на всеки да се увери лично. Който няма такъв апарат да не дава мнения основаващи се на "чух" и "знам"!




  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #19

    Цифрови фотоапарати?

    Сложи линк за тази снимка че всички да я видим.



    http://julmin.hit.bg

  6. Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    622
    #20

    Цифрови фотоапарати?

    Ami kakvo da ti kaja , az si kupuvam FOTOAPARAT... ne MP3PLayer.. ili WEB camera... ili diktofon...

    1.Diktofon nikoga ne sum izpolzval i nai-veroiatno niama da izpolzvam...

    2.MP3 PLayer , ne e losho , no opredleno niama da polzvam tozi , shte si kupia ako iskam , i to ne mizeren za 20-30mp3ki a na Craetive Jboxa...

    A i OSNOVNOTO KOETO ZABRAVIAME E CHE SI KUPUVAME FOTOAPARAT ... kachestvoto na snimkite e po-vajno ot dopulnitelnite boklucheta , s koito se opitvat da vi zaribiat.. zashtoto.. AZ shte si kupia vsiako edno ot teia neshat AKO GI ISKAM , az iskam GOTINI SNIMKI tova e.. i si PLASHTAM ZA TOVA! QUALITY---->PARI niama bezplaten obiad, i EVTINOTO VINAGI IZLIZA SKUPO!

    ne sum go izmilil az ))






  7. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    146
    #21

    Цифрови фотоапарати?

    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>

    PhotoClip 1.3 MegaPixel не е просто фотоапарат. Освен, че снима на 1280 Х 960 Х 24 bit той работи като диктофон, webcamera, МР3 player, а когато се свърже към видеорекордер подава

    PAL (аналогов) видеосигнал...

    <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>



    - снима в 1280х960, но качеството на снимките е далеч под това на качествен "само фотоапарат". Няма zoom, снимките на тъмно са слаби или с цветни дефекти, светкавицата е практически неизползваема над 2m, auto настройките не винаги уцелват най-добрата настройка, т.е. шансът да НЕ стане снимката добра е голям. Затова снимам по 2-3 пъти по-важните неща.

    - диктофона е много слаб, направо ме разочарова. На 64Mb записва 1.5h говор... толкова стерео музика може да се запише на 64Mb. Освен това пука и пропуска дори по 1-2 сек. от записа понякога. Ненадежден за употреба.

    - webcam работи само в определени приложения, в популярния Yahoo! Messenger не можах да я подкарам, ако някой знае как - да пише. Работи в NetMeeting.

    - МР3 плеъра свири добре, но не показва имената на песните, както в по-стария модел. Фиксираните настройки на еквилайзера не са добре подбрани, нямат нищо общо с подобните в една уредба, примерно, специално ги сравнявах с едни и същи слушалки.

    - TV-Out работи, но да записваш чак на VHS си е живо похабяване на касетата. Филмчетата са 320х240х16fps, при това често пропуска кадри, особено ако се записва и звук едновременно.

    - яде батерии като невидял, ако слушате музика си сложете 2-3 комплекта батерии в джоба също, ако снимате със светкавица на 40-50 снимки трябва пак да ги сменяте. С батерии от 5 лв. комплекта работи по-дълго.

    - понякога апаратчето просто забива, не реагира на нищо, поне докато не се направи рестарт с вадене на батериите. Друго решение за сега не знам. Забива понякога и по време на трансфер на големи файлове от него към компютъра.

    - няма обединяване на вградената памет и тази на картата, макар да беше обещано отдавна. Работи или само на вътрешната (вадите картата), или само на картата.

    - изработката все пак си е Made in BG, ако го носите в джоба си скоро ще имате едно очукано и зле изглеждашо парче пластмаса с паднала боя по ръбовете. Не пробвайте надписите отстрани с нокът - просто падат. Капака на батериите на всички апаратчета, които съм виждал, се затваря на криво с ръб от долната страна.



    Имам такова апаратче от 4 месеца, върши ми работа като на любител, харесвам многото функции, но нито една от тях няма претеции да е на ниво дори близко до средното, просто я има. Цената е ниска, но евтино и качествено често са несъвместими, тук нямаме изключение. Иначе върши работа, ако не се заглежда човек много...




  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    228
    #22

    Цифрови фотоапарати?

    Julian дай си mail-а да ти пратя снимка пък ти я качи на твоя сайт. Това ще реши спора. Нека всеки сам прецени дали може да снима PhotoClip.

    Диктофона наистина прекъсва понякога, но това не пречи, защото той прави пауза, а не реже от записа!

    МР3 свири не по-лошо от всеки друг - поддържа битрейд до 360bps а от вградените еквилайзери най-добре работи ROCK!

    За видеоклип явно не сте ме разбрали. Тази функция не е документирана от производителя. Тук не става въпрос за преобрзуване на цифровия клип, който с тази резолюция за нищо не става. Когато го свържете към телевизора и включите функцията TV на екрана можете да видите направените снимки, но освен това на SHOОT можете да включите сигнал PAL който не е цифровизиран, на цял екран е без никакви смущения, само светлина ви трябва, но това си го искат всички камери! Този сигнал може да го подадете и към видео!




  10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #23

    Цифрови фотоапарати?

    Аи аз съм си го дал мейла. Пак ще го напиша: julian78@mail.bg ili minchev@f2f.cx



    http://julmin.hit.bg

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    256
    #24

    Цифрови фотоапарати?

    Da vidim kakvo shte kajat specialistite po PhotoClip kogato snimat v pomeshtenie sus zanijeno nivo na osvetenost sus ili bez /nqma znachenie :-)))/ svetkavitca :-)).. he he - mai nishto kachestveno ne izliza makar, che ima nastroiki za vidovete osvetenost. Do kolkoto az imam vpechatlenie svetkavicata raboti na ne poveche ot 2 metra i vupreki tova snimkite izlizat dosta tumni. A za ostanalite ekstri .. kakvo da kaja .. polzvaite si gi sus zdrave.



    Moeto predlojenie za eftin digitalen aparat e PENTAX-EI 100. Vqrno nqma promenliv zoom - ima samo dvustepenen takuv - no puk pravi snimki sus mnogo dobro kachestvo. Rezoliutcii 640*480, 1280*960 vsqka s tri niva na kachestvo, 5.5mm fokusno raztoqnie, flash karta, preview screen - be vuobshte za ne chak tolkova pretenciozni snimki si e idealen. Cena nqkade okolo 550lv mislq



    eto i link za tehnicheskite mu harakteristiki



    http://www.dpreview.com/reviews/comp...hod=sidebyside



    Спомените правят бъдещето да изглежда като минало!



    Edited by - Ivory® на 26/07/2002 10:22:00



    Edited by - Ivory® на 26/07/2002 10:29:53

  12. Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    622
    #25

    Цифрови фотоапарати?

    Abe kakvoto i da si govorime PhotoClipa e edno skapano BG proizvedenie, NO , VAJNOTO E CHE SA POCHANLI DA PRAVIAT NESHTO I ZA TEZI KOITO NIAMAT KINTI STAVCA! A za tezi koito ISKAT KACHESTVO RUN AWAY ot nego.....




  13. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    146
    #26

    Цифрови фотоапарати?

    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>

    Нека всеки сам прецени дали може да снима PhotoClip.

    Диктофона наистина прекъсва понякога, но това не пречи, защото той прави пауза, а не реже от записа!<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>



    Снимки може да прави определено, но с изброените по-горе недостатъци. Забравих да напиша, че предаването на цветовете е много далеч от оригинала. Снимаш нещо тъмнорозово, например, след това на снимката то е аленочервено. За фотоалбум на любител става, но за нещо повече не.

    Диктофона при мен прекъсва с липса на част от записа, а не с вмъкната пауза. Също когато снимам клип със звук, понякога звука просто изчезва за 1-2 секунди. Почти на всяко клипче се случва по веднъж, особено ако батериите не са на 100%.

    Друго - снимал си нещо и са ти паднали батериите, включваш USB кабела да си прехвърлиш снимките (апаратчето би следвало да се захранва от USB), но пак не може да се включи. Трябва или да се сменят, или да се извадят. Капачето на батериите е такава конструкция, че на 10-15 смени ще се наложи да го лепя с тиксо май. Въртящата се секция на батериите още на 10-тата минута след покупката фиксирах с двойноадезивна лепенка TESA, не ми хареса да ми се криви апаратчето докато го ползвам, особено не ми хареса и отчупената секция на батериите на мой познат.



    Има много недостатъци всяка една от функциите, както и самото изпълнение, но като цяло съм доволен. Ако след време излезе по-добър софтуер, тогава нещата може би ще се поправят, възможностите на това апаратче са 90% софтуер.







    Edited by - Valeri на 26/07/2002 1814

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    89
    #27

    Цифрови фотоапарати?

    Абе пичове,

    то е ясно, че с апаратче за 400 лв не можете да изкарате качество като на як марков апарат!

    Най-привлекателното качество на фотоклипа е цената, безспорно!

    И възможността повече хора да ползват цифров апарат с предимствата и недостатъците му! Пък бил той и такъв...

    Щото ако си говорим за качествени неща, ясно е, че има и за няколко хилядарки апарати, има и фотоклип!

    Въпрос на вкус, и средства...

    Заинтересувах се от апарата от дискусията тук, поразгледах сайта на фирмата, там има и фотогалерия.

    http://www.worldisdigital.com/versio...ndex.php?goto=

    Ми кво да ви кажа, не са върха снимките, ама като за тези пари - биват!

    Просто мое мнение...






  16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    99
    #28

    Цифрови фотоапарати?

    Абе и аз имам фотоклип (от старите - 640) и трябва да призная, че си има доста недостатъци. За кофти пластмасата стана дума, но най-лошото е при снимане. Аз със тоя апарат добро синьо и зелено не можах да хвана при никъв случай. Сума ти дървета съм снимал на добро (слънце и сянка) осветление, но зелено по листата... няма. Нещо като синьо-лилави са, с примес на зеленикаво. Имам една блуза - маслено зелено. Все я изкарва като сива или лилава. Да ти имам снимките.



    Така че качество - от друг апарат .



    ПС Ако някой има идея как да го накарам звяра да снима с правилни цветове да ми каже. Писна ми всички снимки да ги photoshop-вам .




  17. Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    228
    #29

    Цифрови фотоапарати?

    За стария модел въоще няма да говорим. Смени му софтуера ако имаш желание!




Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Продавам цифрови фотоапарати
    От mr_garchev във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 29-09-10, 20:07
  2. Отговори: 90
    Последно: 07-06-10, 13:34
  3. Сервиз за цифрови фотоапарати
    От lggk във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 1
    Последно: 06-09-07, 11:47
  4. Linux + цифрови фотоапарати
    От zloRadi във форум Linux
    Отговори: 2
    Последно: 13-08-07, 22:57
  5. Препоръчайте ми два различни типа цифрови фотоапарати
    От stancho_75 във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 29
    Последно: 13-09-06, 15:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе